Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Zavaró nektek az, amikor egy...

Zavaró nektek az, amikor egy magyar anyanyelvű Messengeren, vagy egyéb üzenetküldőkön a "-ba, -be, -ban, -ben" helyhatározókat nem tudja helyesen alkalmazni?

Figyelt kérdés

2021. nov. 9. 08:05
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
12%
Egyszer megkérdezte valaki, hogy: "Mit modósitód a fészen amit irtal ugyanaz." Letiltottam.
2021. nov. 10. 18:54
 32/43 anonim ***** válasza:
47%
10-es! Számomra éppen azért nem zavaró, mert írhatta egy 8 éves kisgyerek is, aki még ezután fogja megtanulni. Ha idősebb írta, akkor meg arra gondolok, hogy mindenkinek van lehetősége fejlődni, a jó pap is holtig tanul.
2021. nov. 16. 14:09
 33/43 Wadmalac ***** válasza:
42%

"Számomra éppen azért nem zavaró, mert írhatta egy 8 éves kisgyerek is"

Izé, te hány emberrel messengerezel, akiről azt sem tudod, ki az?

:D

Nekem ez a 8 éves online kommunikációs partner elég életszerűtlen. Még itt GYK-n is. :D

2021. nov. 16. 14:37
 34/43 Kései Sirató ***** válasza:
48%
33! Mert nincs 8 éves gyereked, kedves.
2021. nov. 16. 15:08
 35/43 Wadmalac ***** válasza:
40%

Akkor légyszíves akkor reklamálj majd, ha arra a kérdésre adok rossz választ, hogy 8 éves gyerektől gond-e, ha még hibázik.

Általános üzenetezés volt a téma, nem alsós sulis.

2021. nov. 17. 10:13
 36/43 anonim ***** válasza:
30%
35-ös te nyilván még olyanról sem hallottál, hogy egy felnőtt telefonjáról és fb profiljáról egy gyerek is írhat néha.
2021. nov. 17. 11:45
 37/43 Wadmalac ***** válasza:
40%

Nem fogod fel, hogy irreleváns? tényleg ilyen nehéz?

Bizonyára ha valakivel messengerezek és xar helyesírással ír, azt fogom feltételezni, hogy 8 éves írkál helyette. Tök logikus.

Ez BAROMSÁG.

2021. nov. 17. 14:04
 38/43 BringaManó ***** válasza:
30%

és akkor mi van, ha egy 16/24/32/40/48/56/64/... éves ember ír xar helyesírással? miért kéne, hogy ez zavarjon bárkit is?... jó neked, hogy zavar?... :-) szerintem ne izgasd magad ilyesmiken, kár volna...

vagy ha az nem küzdhető le, akkor nem neked való az internet, pláne az írott része. inkább csak beszélgess a művelt ismerősökkel, és boldog leszel. :-)

2021. nov. 17. 14:10
 39/43 Wadmalac ***** válasza:
40%

"és akkor mi van, ha egy 16/24/32/40/48/56/64/... éves ember ír xar helyesírással?"

Ha visszaolvasod, itt konkrétan nem azon megy a vita, hogy engem zavar vagy nem és nem is adtam erre sehol igen-nem választ.

Korábban simán azt a véleményemet hangoztattam, hogy szerintem illene ilyen alapvető dolgokat helyesen írni tudni és ne fogjuk pl. időhiányra. Elég rendesen kiveséztük ezt.

Szóval kérlek ne gyere most te is egy NEMLÉTEZŐ kijelentésemen pattogni.

Itt csak arra reagálta, hogy az üzenetpartnernek, tegyük fel, ismerőssel messengerezve a rossz helyesírásából mennyire életszerű arra következtetni, hogy hány éves.

Kicsit rakjunk már helyre, hogy kit miért támadunk és jogosan-e.

2021. nov. 17. 15:16
 40/43 BringaManó ***** válasza:
30%

elnézést, ha támadásnak tűnt.

a zavaró szót speciel te is használtad (#10), de akkor kérem a "zavar" igét az "elégedetlenkedik miatta" (#29), "ezt szóvá teszi", "ezen hosszan rugózik" kifejezésekkel lecserélni (megfelelő átfogalmazással persze). :-)

2021. nov. 17. 15:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!