Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Kezdhetünk e De vel mondatot?

Kezdhetünk e De vel mondatot?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem az internet népe felé,kik saját nyelvükön osztják az észt főkénk facen,tiktokon,és yt-n,hogy De vel kezdhetek e mondatot magyar nyelven?

2021. aug. 3. 23:40
1 2
 11/17 BringaManó ***** válasza:

#9:

furcsa szó lenne erre a "verekedés", nem csodálom, hogy #7 tiltakozott... de ha ennyire ragaszkodsz hozzá, akkor mondd úgy... (de hívhatod pittyputtynak is, vagy bárminek)

igaza sem lett ettől a tanárnőnek... de ha akarod, mondd így.

a többi stimmel :->

2021. aug. 6. 08:33
 12/17 anonim ***** válasza:
azért használtam ezt, mert erőteljesebb. a tanárnő verekedett, hogy neki legyen igaza. igaz csak ő ütötte a neki kiszolgáltatott másik embert. mert gondolom visszaütni nem lehetett. full korrekt magatartás, az ilyen való tanárnak, az biztos
2021. aug. 6. 14:07
 13/17 BringaManó ***** válasza:

hiába erőteljes, ha mást jelent. :-)

mintha egy ember odamenne egy másikhoz, és azt mondaná, hogy "te hülye vagy", és ezt úgy írnád le, hogy "vitatkoztak"...

ironikusan persze lehet írni – ahogy a verekedést is. :-)

de hát jó, akkor verekedjen(ek), ezen nem fogunk összeverekedni. :-)

2021. aug. 6. 14:45
 14/17 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, azt tanítják, hogy nem, én ettől függetlenül szoktam használni... Nem értem, miért ne lehetne, ezért nem is tud érdekelni ez a szabály :). Sokkal kisebb "hiba", mint amikor a "mond" szót felszólító módba téve "mondd" helyett változatlanul írják, vagy a "Nem-e lenne kedved?" még az, amitől idegbajt kapok. Vagy a "muszáLY"... Kötőjel nélküli "-e" (mint a kérdésben).
2021. aug. 11. 16:19
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
muszály e idegbajt kapnod. egyébként is a helyesírás nem törvény, nem kell betartani, max ajánlás
2021. aug. 11. 17:00
 16/17 anonim ***** válasza:
30%

"muszály e idegbajt kapnod."

Hát neked aztán hiába ajánlanak bármit is, nemigen látom, hogy betartanád.

És lehet, hogy számodra nem törvény, de a saját anyanyelvének szabályait legalább minimálisan illik tudni az embernek.

Másban is ilyen slampos vagy?

2021. aug. 11. 17:41
 17/17 anonim ***** válasza:
*Muszáj.
2021. dec. 24. 16:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!