Miére jó a szótagolás?
"egyébként is a sorkizárt szöveg óta mi értelme"
Így lesznek ocsmány nyomtatott szövegek, erőteljes "river effect"-tel.
És de, sokan írnak kézzel hosszabb szöveget.
Tisztelt BringaManó! Zöldet nyomtam, de sokan nem tudják, hogy az irónia nem az elveszett tollak menedéke, hanem valami más.
Ilyen esetekben biztos, ami biztos én oda szoktam biggyeszteni egy XD-t.
( Nagy az Isten állatkertje. )
Ebben a cikkben:
szerepel egy szöveg sorkizárva és balra igazítva is. Össze lehet hasonlítani.
5
A nehezebb olvashatóság csak ilyen nagyon rövid sorok esetén van. Normál, egész oldalas szövegeknél gyakorlatilag észrevehetetlen a különbség.
Az 5 centisek nem annyira.
De amúgy meg könyvekben szokott lenni szótagelválasztás, szóval ott nincs ilyen gond.
Egy A5-ös könyvben meg soronként van vagy 10 szóköz, ott észrevehetetlen a széthúzás.
De még egy A6-os könyvben is szokott lenni vagy 6, mivel azokat eleve kisebb betűvel nyomják.
Az emberi tudás, olyan, mint egy piramis. Olyan emberi tudás nem létezik, ami egy magas oszlopra hasonlít. Ennek oka az agy szerkezetében keresendő.
Aki azt hiszi, elegendő hasznos (értsd: naponta felhasznált) tudásra szert tenni, ezzel bizonyítja a sajátja nagyon kicsiny voltát. Neki ugyanis nincs szüksége mélyebb ismeret elsajátításához szélesebb látókörre, mert ilyenre esélye sincs.
Ha egy Nobel díjast megkérdeznél erről, azt válaszolná, hogy tudása nagy részét direkt soha nem használta. De ahhoz, hogy képes legyen arra, amiért neki Nobel díjat szavaztak meg, azokból semmi sem hiányozhat. Sőt, inkább kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!