Miére jó a szótagolás?
Szerintem máig fontos a kézzel írás, legalábbis én szoktam.
Eredetileg nekem úgy rémlik, hogy a szavak összetételét tanultuk a szótagolással, hogy könnyebb legyen majd betűkre bontani őket. Rendszerszemléket. Pl. ha a ci-ca 2 pött, a csil-lám-pó-ni pedig 4, akkor egyből következtethetsz arra, hogy a hosszabban kimondott szavak hosszabbak lesznek leírva is, és vica versa. (Vegyük pl. ezzel szemben a japán kanjikat, ahol egy kanji jel akár 3 szótagot is takarhat.) Valahogy meg kell barátkoznia egy gyereknek ezzel az ömlesztett betűhalommal.
Ráadásul abban a korban szükség van a ritmusérzék erősítésére. Általában minden mindennel összefügg, mint ahogy a mozgásfejlődés hat az agyi fejlődésre, a ritmusérzéknek is nagy jelentősége lehet. Ennél pontosabbat sajnos nem tudok, de érdemes lehet ezirányban elkezdened a kutatást.
#3: tkp. csak félig irónia: én elhiszem, hogy nem mindenki szeretne "okos" (művelt, tájékozott, iskolázott, olvasott) lenni, és aki nem szeretne, azt sajnos nem is tudom meggyőzni róla, hogy az jó. :-(
(pedig tudni kéne kedvet csinálni hozzá, és vannak, akiknek ez jól megy, de én nem tartozom közéjük.)
sokszor szoktam különféle szmájlikat használni – egyesek szerint túl sokszor is –, de ebben az esetben direkt nem tettem: akinek inge, nyugodtan vegye magára, vegye komolyan, akinek nem inge, az meg nevessen rajta – mindkettő "legitim" hozzáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!