Milyen nyelven "VU" a kiejtése a W-nek?
Figyelt kérdés
Vágó Istvánnak volt egy elmélete, hogy a W-t "VU"-nak kell ejteni, sokáig így is mondta be a Legyen Ön Is Milliomosban a webcímet, hogy "vuvuvu.rtlklub.hu".nov. 26. 16:53
1/16 anonim válasza:
Akad egy-két nyelv, de nem lényeg. Vágónak ez csak egy ilyen heppje volt, hogy szerinte a vuvuvu könnyebben kimondható, mint a vévévé. Kábé annyira volt kínos, mint az "én úgy mondom, hogy omlósz".
3/16 anonim válasza:
Én a "vevé" kiejtést hallottam sokszor használatban.
4/16 anonim válasza:
Egyesek meg "vevé"-nek mondják. Semmi jelentősége. Duplavé, vu és vevé ugyanaz, mint a krumpli és burgonya. Valaki így, valaki úgy.
5/16 bollocks válasza:
#1: a vévévé-vel az volt a probléma, hogy sokan vvv-nek írták a keresőbe, a duplavé-duplavé-duplavé pedig valóban nehezebben kimondható, mint a vuvuvu.
6/16 A kérdező kommentje:
Egyszer adott is rá magyarázatot hogy miért kell "VU"-nak ejteni a W-t, csak nem emlékszem. De George W. Busht is bemondta ha jól emlékszem George Vu Bushnak.
nov. 26. 21:26
7/16 anonim válasza:
8/16 A kérdező kommentje:
Mondott valami magyarázatot hogy világszerte miért helyes, hogy a W-t "VU"-nak ejtjük, ahogy a lengyelek.
nov. 28. 07:20
9/16 BringaManó válasza:
"volt egy elmélete, hogy a W-t "VU"-nak kell ejteni"
elmélet, hogy annak KELL?... dehogy, ez maximum egy javaslat volt arra, hogy ezentúl máshogy "kelljen", illetve tán még nem is arra, hanem hogy ebben a speciális esetben célszerűbb lenne máshogy, mégpedig így. (szerintem abszolút nem lenne célszerű, nem olyan könnyű azt ejteni, , és semmi gond a vévévé-vel... de szívesen meghallgatom az "elméletét"/javaslatát, ha fent van valahol)
"a vévévé-vel az volt a probléma, hogy sokan vvv-nek írták a keresőbe"
:-o mivaan? hát ezt nem tartom túl életszerűnek... mármint hogy sokan estek volna bele ebbe, és azt sem, hogy az a kevés tévesztés akkora probléma volna, ami miatt ilyen idétlenséget kell kitalálni, hogy vuvuvu... :-/
10/16 bollocks válasza:
Én úgy emlékszem, hogy ez volt a fő érv. Ne feledjük, ez huszoniksz éve történt, az internet épp csak elkezdett terjedni, és a tévénéző közönség számára nem volt feltétlenül ismert a www.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!