Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Úgy éreztem, hogy... kezdetű...

Úgy éreztem, hogy... kezdetű mondat mikor lehet pozitív kicsengésű?

Figyelt kérdés

Például:

Úgy éreztem, hogy sikerül.

én itt arra gondolok, hogy negatív a vége (Úgy éreztem, hogy sikerül, de mégsem sikerült.)

Úgy éreztem, hogy sikerülni fog.

Itt is elsősorban arra gondolok, hogy nem sikerült, de ebben az esetben szerintem jobban lehet pozitív is a vége, mint az előzőnél. (Úgy éreztem, hogy sikerülni fog, és sikerült is.)

Ti mit gondoltok?

2021. máj. 13. 23:59
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Elvileg igen, de sokszor érzem úgy, hogy nem elég jól tudok, bár ez hülyén hangzik... konkrét félreértés nem volt, de az elő szokott fordulni, hogy elgondolkodom azon, mennyire egyértelmű az, amit mondok valakinek.
2022. szept. 7. 10:02
 22/24 NTBS ***** válasza:
Sokszor.
2022. szept. 7. 12:29
 23/24 BringaManó ***** válasza:
47%

egy-egy mondat önmagában sokszor nem "egyértelmű". kontextus, helyzet, metakommunkáció... a lakáseladós helyzetben például (a másik kérdésnél) azért nem kell egyértelműen fogalmazni, mert akihez beszélsz, az is tudja, hogy mikor történt az eladás, tehát számára egyértelmű, számunkra meg nem...

de ez "mindig" így van, a kommunikáció már csak ilyen.

2022. szept. 7. 13:59
 24/24 anonim ***** válasza:
0%
#21: Nyugodj meg, az anyanyelved ismereténél neked sokkal súlyosabb problémáid vannak...
2022. szept. 8. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!