Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mi az ami kiveri nálatok a...

Mi az ami kiveri nálatok a biztosítékot ha helyesírásról, nyelvhelyességről van szó?

Figyelt kérdés

Nekem a következő "barátságos" rövidítések: pari, burgi, kari, nari, ubcsi stb a paiacon

Aztán korhi, önkormi, naon, meik,

Még fokozom: fürcsi, zuhi. tápis, szopcsi,

A magyar nem tud már csak hülyén vigyorogva gügyögni?

2010. júl. 31. 22:40
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
49%

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:54

Én írtam az előre is kösziset. És már nincs is dolgom, hiszen remekül kifejtetted a lényeget. Még el sem vállalta az illető, de már megköszöni. És nem azt írja, hogy köszönöm, hogy elolvasta a levelem, meg stb., hanem előre is köszi. És minden levél végén, ami valamilyen kérést tartalmaz, ezt látom. Borzalmas, úgy visszaírni, hogy bocsi nem, ha már egyszer megköszönte. Akkor illik köszönni, ha már elvállalta és ha már elvégezte. Előtte mit köszön, a semmit (mert ha a kérés elolvasását, akkor azt máshogy kéne kifejezni)? Szerintem ritka bunkóság, de mondom, nem kötelező így gondolni.

2010. aug. 2. 21:02
 42/56 anonim ***** válasza:
100%
Értem én, csak olykor valósággal kényszerítve érzem magam az előre megköszönésre, mikor sehogy sem tudom befejezni a formális levelet. Mert a "Köszönöm" egyrészt túl rövid, másrészt ha a kérés után szerepel, akkor az is olyan, mintha előre köszönném. Azt meg mégsem írhatom, hogy "köszönöm, hogy elolvasta".. De legközelebb biztos jobban végiggondolom:)
2010. aug. 2. 21:51
 43/56 anonim ***** válasza:
100%
Én tanultam, hogy hogyan kell egy hivatalos levelet megírni (megszólítás, titulus, mit melyik oldalra és mi alá vagy fölé írunk, elköszönés, dátum, aláírás helye stb...). Az "előre is köszönöm" teljesen korrekt.
2010. aug. 2. 22:26
 44/56 anonim válasza:
100%

Irtás hosszú í-vel... Ha valaki írt valamit egy lapra, az hosszú. De ha valaki szúnyogot irt, az rövid.

Na meg az egyeNlőre az egyelőre helyett.

21/L

2010. aug. 3. 00:41
 45/56 anonim ***** válasza:
35%
Ez nem egészen a témához kapcsolódó, de gyűlölöm, ha valaki eltorzítja a hangját, és idegesítően, plázacicásan nyávog.
2010. aug. 3. 05:01
 46/56 anonim ***** válasza:
49%

nálam az örömet szerez HELYETT: örömet okoz, esetleg meglepetést okoz.

általában Budapest környékén használják így, de sajnos már a tv-be is beszivárgott...

Nagy kár.

2010. aug. 10. 16:16
 47/56 anonim ***** válasza:
Most a szerez vagy az okoz a rossz?
2010. aug. 11. 00:16
 48/56 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem a szerez és az okoz is helyes. :D
2010. aug. 11. 01:49
 49/56 anonim ***** válasza:
100%
Azért szövegkörnyezettől is függhet. A pasim szerezhet nekem örömet, de pl. egy fagyi csak okoz. Mert ő csak passzív szereplője az élvezetnek. Szerintem itt lehet a dolog nyitja, de én sem értem teljesen.
2010. aug. 11. 01:51
 50/56 anonim ***** válasza:
100%
Épp most olvastam a "volt exem" kifejezést. Áááááá! Erről megint eszembe jutott az "internetes honlap" szókapcsolat..
2010. aug. 11. 12:27
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!