Ha az RGB világításban fehéret ad, miért nem ad a CMY feketét?
OFF: szerintem a "tíl" tök jó fordítása az angol teal szónak. Egyáltalán nem bánnám, ha elterjedne.
Mindenesetre az egy tény, hogy jelenleg nincs ilyen magyar szó.
Érthetetlen hogy a kérdező miért erőlteti, és rugózik ezen.
Kérdező, ügye látod mi a különbség a cián szín és a zöldeskék között.
OFF-hoz: a til fonetikus átírás, nem fordítás. A zöldeskék azonos a teal színnel, nincs szükség jövevényszóra.
Kik használják? Nálam pl. a Photoshopban a színmenedszelés beállításai alapján a #00FFFF egyenlő 57% cián, 15% sárga értékkel.
A beállítások:
Coated FOGRA39 (ISO 12647-2:2004)
Gray Gamma 2.2
GCR 100%/100% UCA: 0%
Kezd az egész arra emlékeztetni, amikor egy lány vérig sértődött, hogy lerózsaszínűztem a "pink" ruhácskáját.
Azt hiszem, mocskos módon túl lett lihegve a téma, totál értelmetlenül.
Számtalan helyen!
Én sem tudom mit kell megsértődni ezen, hogy a tíl szót használom a kékeszöldre.
#63: „OFF-hoz: a til fonetikus átírás, nem fordítás. A zöldeskék azonos a teal színnel, nincs szükség jövevényszóra.”
Mármint a zöldeskék színek a teal színek szuperhalmaza, ezt akartad mondani? És semmi szükség nincsen a tíl szóra, ahogy a pirosra, kékre vagy barnára sem, mert a szín szó mindet lefedi.
Érdekesen hangzik, megfontolom még.
Természetesen a tíl még nem a teal magyar fordítása, ui nincs ilyen magyar szó. De ha lenne erre magyar szó, akkor a fordítása lenne, attól a legteljesebben függetlenül, hogy fonetikus átírással, vagy betűszerintivel, vagy akármilyen alakban kerül át hozzánk.
Semmi sértődés nincs, csak nem tartozik a kérdéshez a til-teal.
Írok neked még színeket, amelyekkel találkozom a munkám során (lehet, már volt):
Autobahn, Raven, Balck, Antracit, Vermillion, Spring Green, Gecko, Matador, Asalea stb.
Ezek mind-mind érdektelenek abból a szempontból, hogy a cián+bíbor+sárga festék együtt miért nem ad feketét. Nem tartozik a kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!