Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha az RGB világításban fehéret...

Ha az RGB világításban fehéret ad, miért nem ad a CMY feketét?

Figyelt kérdés

2019. márc. 13. 11:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 Alex Fly ***** válasza:
100%

Én nem vagyok szakértő, de lenne egy megjegyzésem.

Ahogy miket nevezünk alapszíneknek és ezekből a keverési eljárásokkal miket tudunk előállítani, az alapvetően az emberi szem felépítéséből adódik: a szemben levő csapok három színtartományban érzékelnek. Az RGB nagyjából ezt modellezi le...

A CMYK pedig pontatlanul fogalmazva ennek az ellenkezője.

Akármilyen színről is beszélünkb a lényeg, hogy az RGB összetevők aránya megfeleljen a szem érzékelői által közvetített adatnak; a többi a gyakorlat szempontjából teljesen felesleges.

A további fingfűrészeléshez pedig ajánlom a kétfázisú zseblámpa kifejlesztését: ha fordítva teszed bele az elemet és felkapcsolodb sötét lesz...

2019. márc. 17. 11:33
 42/75 A kérdező kommentje:

Nem emlékszem hogy bármi okot adtam volna a sértegetésre, minősítésre, lekezelésre. Én nem bántottam senkit. Vagy az lesz a következő, hogy meg leszek verve, amiért más az ismeretem, látásmódom dolgokról? :P

Hova primitívedik ez a világ. :D

2019. márc. 17. 12:44
 43/75 A kérdező kommentje:
Nekem is vannak olyan kérdések/hozzászólások amok szúrják a szememet, de én nem akadok ki ezeken, hanem ki X-elem, és nem nyitom meg a továbbiakban, hanem megyek és olvasgatok olyanokat, ami érdekel. Ezt kívánom mindenkinek!
2019. márc. 17. 12:58
 44/75 anonim ***** válasza:
100%
Kaptál tőlem egy hatméteres hasznos információt, és egy centi személyedet érintő véleményt. Megköszönted? Nem. Nem is kell, de ha neked csak arra futja, hogy azt az egy kritikát emeld ki, akkor alighanem jogos a véleményem.
2019. márc. 17. 15:40
 45/75 A kérdező kommentje:

Látom kötekedni jársz ide. Én próbáltam békés hangvételben lezárni a veszekedést, de úgy látszik nem lehet. Nem tudtam hogy ez kocsma vagy gettó.

A magyarázatodat megköszöntem volna, ha nem lett volna, de mivel voltak benne ledegradálások, így valahogy nem volt rá ingerenciám, és ezekután sem lesz emiatt.

2019. márc. 17. 19:03
 46/75 anonim ***** válasza:
12%
Írjátok be a googleba hogy "Black Light" és lepődjetek meg!
2019. márc. 21. 11:06
 47/75 anonim ***** válasza:
100%

Írjátok be a googleba hogy "Black Light" és lepődjetek meg!

Miért kellene meglepődnöm szakemberként? 40 éve abból élek, hogy értek hozzá.

Azt nem vitatom (korábban sem tettem), hogy van ilyen elnevezésű termék). De attól az még nem fog fekete fényt kibocsájtani, mert az értelmetlen.

Csak tippelek a fantázianévről: Az átlagos UV/IR lámpák látható fényt is kibocsájtanak, s talán ez nem.

2019. márc. 21. 11:10
 48/75 anonim ***** válasza:
100%

A „blacklight” (a. m. fekete fény) elnevezés abból ered, hogy bár az emberi szem számára láthatatlan, bizonyos állatok, főleg rovarok, hüllők, madarak látják.

Ügye, ezt mintha már írtam volna!

2019. márc. 21. 11:18
 49/75 anonim ***** válasza:
100%

„Létezik sárga, magenta illetve tíl színű fény ledekben is”.

A CMY(K) színtér tárgyszínekből áll, s a nyomdaipar használja.

Kismillió fényforrás lehet, akármilyen színnel világító.

A sárga fényt kibocsátó olyan, mintha egyszerre vetítenél egy pontra vörös és zöld fénnyel.

A magenta pedig olyan, mintha ugyanide vörössel és kékkel is világítanál. Már meg is van a három együtt.

Az a pont kap vörös, zöld és kék megvilágítást is. Nem kivonódnak a színek, hanem öszeadódnak

2019. márc. 21. 11:23
 50/75 A kérdező kommentje:

Pedig a színes LED-ek is kémiai anyagból tevődnek össze.

Anyag Szín Hullámhossz

Gallium-arzenid (GaAs) infravörös 940 nm

Gallium-alumínium-arzenid (AlGaAs) vörös és infravörös 890 nm

Gallium-arzenid-foszfid (GaAsP) vörös, narancs és sárga 630 nm

Gallium-foszfid (GaP) zöld 555 nm

Gallium-nitrid (GaN) zöld 525 nm

Cink-szelenid (ZnSe) kék ~500 nm

Szilícium-karbid (SiC) kék 480 nm

Indium-gallium-nitrid (InGaN) kék 450 nm

Gyémánt (C) ultraibolya 400 nm

Forrás: Wikipédia - Világító dióda

2019. márc. 21. 11:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!