Ha az RGB világításban fehéret ad, miért nem ad a CMY feketét?
Megőrjítesz ezzel a tillel!
Nem azt írtam, hogy ilyen is van benne, meg olyan is.
Azt írtam, hogy a sárga fénnyel világító akármi fénye vörös és zöld fény egy pontra vetítéséhez hasonló eredményt ad.
"Megőrjítesz ezzel a tillel!"
Akkor mit mondjak? >:(
Semmit! A til-teal-zöldeskék nem tartozik a kérdésedhez.
A til nem használatos a magyar nyelvben.
"A cián név a görög kyanosz (κυανός: sötétkék) szóból származik. A cián és a kék közötti összefüggés, hogy mint kémiai anyag kékes elszíneződést okoz, ahogy a ciánmérgezés a bőrön." (nem én találtam ki)
Nekem a sötétkék pl. ezt jelenti: R:000 G:000: B:160 azaz #0000A0. Ez úgy néz ki mint a kékeszöld? Nem hinném.
A türkiz meg a tílnek egy sötétebb árnyalata, tehát ez sem a legrelevánsabb.
Ellenben mi is a teal fordítása? Tudom böjti réce, de azonkívül?
Még hányszor hozod elő ezt a kérdést? Nem unod még? Nem tartozik a kérdéshez. A cián nem zöldeskék.
A színtanban nem használhatóak szabadon a szavak.
A vörös nem piros. Egy Ferrarira mondhatod hogy piros, de vörösnek is aposztrofálhatod. Mindegy.
De színtanban három fényszín van csak. Ezek a kék, a zöld és a vörös. Nem más. A három tárgyszín ezek keveréke: cián, bíbor és sárga. A bíbor sem helyettesíthető lilával, mályvával, liláspirossal stb.
Milyen beszélgetésből? Ez nem fórum vagy chat!
Kiírtál egy kérdést, amire segítő szándékkal válaszolni igyekezem, a lehető legjobb tudásom szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!