Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ember chipiet fognak beöltetni...

Ember chipiet fognak beöltetni az szerintetek igaz hogy hogy nem fogad ja el valaki nem vasárlohat nem dolgozhatnak? Meg éhen fog halni?

Figyelt kérdés
2018. szept. 29. 19:08
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 2*Sü ***** válasza:

> Mert szerinted megoldhatatlan a hatótáv, teljesítmény növelése

Megoldható. Csak nagy…

> pláne akkora anyagi háttérrel, ami a kormánynak van

Melyik valóságról is beszélünk? :-) A kormány technológiai fejlesztést finanszíroz és megvalósít? Láttál te már állami intézményt? Anno egy munka során a KLIK egyik alegységétől kértünk egy listát az alájuk tartozó iskolákról (iskola neve, intézményvezető, telefonszám, email cím). Szerintem azért alap, hogy van egy listájuk erről. Szerinted tudtak adni? Három hét után kaptunk egy összehányt táblázatot. Mint kiderült egy csomó iskola hiányzott róla, de cserébe volt egy csomó olyan iskola a listában, ami azóta már régen megszűnt, vagy megváltoztak az adatai.

> Erre írtam, hogy vezetőszár se kell, lesz, aki magától megy a vágóhídra.

Milyen vágóhídról beszélünk? Oké, tegyük fel, hogy megvan a technikai háttér bármire, és beléd ültetnek egy chipet. Ha kell, meg lehet vele nézni, hogy hol vagy. Ha kell, megmondja a vércukorszintedet. Ez mitől vágóhíd? Milyen károd származik az egészből?

Ne menjünk el emellett a kérdés mellet. Ha beültetnek a bőröd alá egy akármilyen chipet, az azért vágóhíd, mert:

1. ………………

2. ………………

3. ………………

> Azt állítottam, hogy egyrészt nem a GPS az egyedüli real-time nyomkövetési mód, másrészt meg egy katonai műhold, aminek a fejlesztésébe akkora összegeket pumpáltak, amekkorát el se tudnál képzelni, nagy valószínűséggel nem lesz zavarható egy házilag összebarkácsolt kis szerkentyűvel.

Szerintem te is abban az elterjedt tévhitben élsz, hogy a GPS „figyel” téged, hogy a műhold mondja meg a koordinátáidat. A GPS műhold semmilyen jelet nem vesz. A GPS jeleket sugároz, a GPS vevő ezeket a jeleket veszi, és ezekből a jelekből, meg a műholdak ismert – betáplált, letöltött – koordinátáiból állapítja meg a saját pozícióját. Ókori hasonlattal a GPS olyan a vevőegységek számára, mint a világítótorony volt az éjszakába utazó hajóknak. A hajók látták a világítótornyokat, és abból meg tudták határozni, hogy hol vannak, de a világítótoronyban üldögélő embernek fogalma sem volt arról, hogy ki nézi a világítótornyot, melyik hajó hol van, egyáltalán hány hajó nézi a világítótornyot, van-e kint egyetlen hajó is.

Vannak persze műholdak, amik nem jeleket sugároznak, mint a GPS, hanem pásztázzák a földfelszínt, kvázi nézelődnek. Egész jók egyébként, akár egy rendszámtáblát is le tudnak olvasni… Már amíg be nem áll a kocsi a garázsba, mert azért a falakon még ezek a műholdak sem látnak át. Csak hát realtime csak egy elégé szűk területet lehet figyelni, a teljes földfelszínt nem. Meg a képeket aztán ki is kellene elemezni. Arra jó, hogy mondjuk egy ISIS csapat mozgását nyomon lehet követni – amíg nem álcázzák magukat, és amíg nem alagutakban közlekednek –, de ez is nagyon messze van egy globális, valós idejű, mindenkire személy szerint kiterjedő nyomkövetéstől.

2018. szept. 30. 00:11
 32/70 anonim ***** válasza:
16%

"Na akkor mondj nem GPS alapú realtime pozíció alapú követési eszközt."

A Google Earth se használ GPS-t.

"Amíg fingod nincs az RFID és a GPS működésének minimális alapjairól sem ... sőt szerintem általános iskolás fizika óráról is lemaradtál, hiszen azt sem tudod mi az az elektromágneses sugárzás... így miről beszélgetünk?"

Bagoly mondja. Aki azzal nincs tisztában, hogy az emberi testnek van elektromos kapacitása, és a pacemakeres embereknek se kell rádugni magukat a hálózatra, az ne nagyon prédikáljon itt nekem fizikáról, GPS-ről, meg egyebekről.

"Sőt, inkább menjünk át a vallás/ezotéria topicban, hiszen a vak hívők szoktak olyasmiket állítani amire semmi bizonyíték nincs. Csak a hit."

:DDDDDDDDDDDDD

Először még azt is konzekvensen tagadtad, hogy létezik egyáltalán ilyen chip. És te emlegetsz itt ezotériát meg hívőket :D

Csodaszép öngólt lőttél, a közönség tombol!

"A Tolvajkergetők GPS trackert raktak a csalibiciklibe és azt követték. Így találták meg a tolvajt. Nézz utána meddig bírja akkuval. NEM telefont követtek..."

Akkor nálad ezekszerint kimaradt az a rész, amikor cellainformációk alapján SIM-kártyákat követtek, és az épületek tetején lévő adatátjátszó-tornyok infói alapján dolgoztak. Vagy csak reméled, hogy én nem láttam, és nyugodtan állíthatsz baromságokat.

"Aktív – azaz áramforrást tartalmazó – RFID-ról van szó. Azaz az RFID kártyákat néha fel kell tölteni, vagy cserélni benne az elemet. "

Jah, akinek meg pacemakere van, a seggébe dugja a töltőt...

"Ez olyan, mintha amellett érvelnél, hogy át lehet ugrani a Balatont, azzal, hogy láttál valakit, aki átugrott egy patakot."

A technika fejlődése neked valami hót ismeretlen állatfaj lehet. Bizonyára internet se létezik.

"Meg még mindig van egy csomó olyan bolt, étterem, ahol nem hogy PayPass-el, de bankkártyával sem lehet fizetni, csak készpénzzel."

És ezzel mit akartál cáfolni?

Hogy tudsz-e fizetni RFID chippel boltban, meg hogy nyomon tudnak-e követni, az két külön dolog.

"Meg mi titkolni valóm lenne abban, hogy igen, ma nem voltam boltban, tegnap viszont igen, sőt tegnap egy étteremben ebédeltem."

Én értem, hogy manapság divat minden szart megosztani a neten mindenkivel, és hogy ez trendy és menő dolog, de vannak, akiknek a személyes adataik fontosak, és nem túlzottan örülnének annak, ha valakik minden lépésüket figyelnék.

Egy kis logikai csavar: ha szerinted ilyen technológia nem létezik, és nem is fog soha, miért érvelsz ennyire mellette, hogy szerinted nem is volna olyan rossz, ha...?

Kimondatlanul ugyan, de elismerted, hogy biza van ilyesmire esély.

2018. szept. 30. 00:30
 33/70 anonim ***** válasza:

Nekem mondhatod, agyba ültethető implantátumokkal foglalkoztam/részben foglalkozok.

A pacemakerben cserélhető elem van :D

Ez nagyon cink égés.

[link]

Amin most dolgoznak, az is RF wireless charging alapján működik külső akkuról.

Ezt írtam is, egyes hallást visszaállító és cochlear implant is így működik.

2018. szept. 30. 00:36
 34/70 anonim ***** válasza:

Jelenleg a testből hasznosítható "bioáram", közel sem elegendő a legtöbb testbe és idegrendszerbe ültetett implantátum számára.

Egyszerűbb a bőrön keresztül wireless táplálni őket.

Linkeld már azt a Tolvajkergetős részt...

A GSM rendszert feltörni bűncselekmény, és eleve elég jó a kódolás. Csak a rendőrség méhet be telefont cellainfók alapján.

Csak úgy működhet, ha a csalitelefonon olyan szoftver van, amit aztán lehet követni.

Másképp nem lehet csak úgy civilként cellainfók alapján privát SIM kártyáról infókat kinyerni. Ez bullshit.

Valamit itt megint benéztél, ahogy a többi csúnya öngólodnál.

Linkeld, majd segítünk értelmezni...

2018. szept. 30. 00:42
 35/70 anonim ***** válasza:
65%

+ a Google Earth nem globális tracking rendszer, hanem műholdakkal az évek alatt összerakták a fotókból nagyrészt a teljes földfelszínt.

:D

Tejó ég... te mit érzékelsz a világból?

2018. szept. 30. 00:44
 36/70 anonim ***** válasza:

Ja, a 20 évvel ezelőtti pacemakerekben.

[link]

Megint nem én égtem. Nem volt rossz próbálkozás...komolyan nem...deeeee annyira jó sem volt...

"Linkeld már azt a Tolvajkergetős részt..."

Parancsolj:

https://www.youtube.com/watch?v=BzJS5FdMVw0

Gondolom megint jön majd a körbemagyarázás, meg a csúsztatás, és persze a fújkonteó, büdöskonteó, nemszabad...

Senki nem "törte fel" a SIM-kártyát, és nem telefont mértek be, hanem jeladót, ami SIM-kártyát használ. Nyilván nem mobiltelefont rejtettek el a bicajban.

Még szerencse, hogy a tolvajkergetők nem tudták, hogy nem létezik ilyen, és vígan használták :D

Az is igaz, hogy bűncselekmény felnyomni a GSM-rendszert, és lekövetni teldzsókat. Kivéve persze, ha fentről, hatóságilag csinálják. A kormányt mégis ki merészeli megakadályozni benne? A saját talpnyaló rendőrei? :D

" a Google Earth nem globális tracking rendszer, hanem műholdakkal az évek alatt összerakták a fotókból nagyrészt a teljes földfelszínt."

Így van. És szerinted ez nem használható fel nyomkövetésre?

Ja, és még egy kis adalék: már jóval a GPS előtt is létezett rádiós helymeghatározás. Lehet, hogy nem volt vizuális, de pontos volt.

Aki azt képzeli, hogy egy technológiai vívmánnyal csak élni lehet, visszaélni nem, az vagy nagyon ostoba, vagy nagyon naiv.

2018. szept. 30. 01:22
 37/70 anonim ***** válasza:

Te elolvasod amit írsz egyáltalán?

Vagy önként szaladsz bele a f...szba?

Amit linkeltél cikk, az egy prototípusról szól, pontosan amit leírtam. Wireless RF ellátású pacemaker. Köze nincs a test "bioáramához"

...

A Google Earth már mégis hogy a halálba lenne jó nyomkövetésre? Ennyi erővel a régi térképek meg légifotók is jók erre.

A GE se nem realtime, se nem aktuális. Több hónapos/éves műholdképekből van összerakva.

2018. szept. 30. 01:40
 38/70 anonim ***** válasza:
0%

Bocsánat, de már megint alázás következik :D

Eddig 10/0 de már nem is számolom

...

A Tigrisben egy Spybike van, ami egy SIM kártyát tartalmazó GPS-es kütyü.

Szerinted miért lehet trackelni? Mert a mobilnethez kapcsolódik és elküldi az adatokat.

Ha nincs GPS vétel, mert beviszik egy házba (igen a civil GPS ekkora szar, zárt helyen alig lát rá a holdakra... egy pincében a katonai is bebukik. Ennyit a keresésről.) - akkor a cella infók alapján háromszögel. Pontosan úgy ahogy a te saját mobilod is, mert lényegében ez egy mobiltelefon.

A Tigrisben lévő Spybike a Tolvajkergetők privát eszköze, ami a mobilneten elküldte a saját cellainformációját! Ezt bármelyik telefonnal megteheted, ha az a tiéd.

Más privát telefonját viszont NEM tudod így bemérni, értsd meg!

A rajta lévő cellainfó az adott készüléken jelenik meg, azt csak a rendőrség mérheti be. Ezt írtam korábban is.

2018. szept. 30. 01:51
 39/70 anonim ***** válasza:

Tehát összefoglalva, amíg a telefon önként és dalolva nem küldi el a cellainfóját/GPS koordinátáit a bemérőnek, addig azt nem fogja neked semmi megtalálni.

Rádiós nyomkövető... Igen létezik de ahogy Sü is leírta, ezekhez baromi nagy adásteljesítmény kéne, és ha tegyük fel sikerül is elég energiával sugározni, még mindig ott van, hogy kell egy grid ami veszi a jeleket.

...de minek mikor ott van a GSM hálózat?

Igen, a kormány és a rendőrség, sőt a Google is hozzáfér a telefonok pozíció adataihoz, valahol ez benne is van az apróbetűs részben. Hót felesleges chippeltetni az embereket ehhez.

...

Amúgy annyira bírom, hogy pont az állami chipen pörögtök, amikor kapásból tudnék két olyan agyi implantátumokkal és géntechnológiával kapcsolatos technológiát mondani, amitől hetekig nem bírnál aludni :D Ehhez képest a csippeltetés lóf...sz.

Indítok is egy konteós blogot, és a reklámokból fogok élni.

Ideje lenne kicsit felfrissíteni a tudásotokat, mert a csippeltetés már nem menő téma. Vannak sokkal de sokkal újabb ijesztő dolgok is :) ...de inkább nem írom le, majd egyszer értesüktök róla.

2018. szept. 30. 02:01
 40/70 2*Sü ***** válasza:
65%

> "Aktív – azaz áramforrást tartalmazó – RFID-ról van szó. Azaz az RFID kártyákat néha fel kell tölteni, vagy cserélni benne az elemet. "

> Jah, akinek meg pacemakere van, a seggébe dugja a töltőt...

Bocsánat, de – úgy tűnik, ellentétben veled –, én bátorkodtam megnézni, hogy valóban egy aktív RFID címkéről van szó:

[link]

„A 2.45 GHz Active RFID card tag”

Ha nem értetted volna a leírásomból, hogy mit jelent az aktív RFID, akkor:

[link]

„Az aktív RFID címkék vagy jeladók beépített energiaforrással rendelkeznek, melyek elegendő energiát biztosítanak bármilyen IC üzemeltetéséhez és a jeladáshoz is. Nagyobb hatótávolságot (akár 10 méter) és memóriakapacitást biztosíthatnak passzív változatuknál, némelyik még a vevő által küldött adatok rögzítésére is képes. Néhány aktív címke impulzusszerűen üzemel, hogy takarékoskodjon az energiával, így akár 10 évig is képes üzemelni. A jelenleg kapható legkisebb aktív RFID jelző nagyjából fémpénz méretű.”

Tehát az, hogy az általad linkelt rendszer RFID kártyáiban áramforrás van, amit nyilván bizonyos idő után cserélni, vagy tölteni kell, az nem vélekedés kérdése. Oda van írva. Vagy nem tartod megbízhatónak azt, ami oda van írva? Te linkelted az oldalt, nem mi.

(Az „akár” szót azért tessék figyelembe venni. Nyilván ha csak egy azonosító kódot kell küldenie, akkor oké, de GPS jelet venni… Az nem 10 év üzemidőt, hanem maximum néhány nap, esetleg néhány hét üzemidőt jelent.

Nyilván az általad linkelt rendszer nem használ GPS-t, a kártyában lévő energiaforrás – sejtve a rendszer működési elvét – valószínű akár 1-2 évre is elegendő.)

> "Ez olyan, mintha amellett érvelnél, hogy át lehet ugrani a Balatont, azzal, hogy láttál valakit, aki átugrott egy patakot."

> A technika fejlődése neked valami hót ismeretlen állatfaj lehet. Bizonyára internet se létezik.

A technika fejlődését attól tartok kicsit túlértékeled. A technológia még csak-csak fejlődik, bár inkább csak gyorsabb vagy kisebb lesz minden, a koncepcionális fejlődés jóval lassabb, vagy inkább úgy fogalmaznék, ritkább. Nota bene a mai modern számítógépek is száz évnél régebbi paradigmák mentén működnek. De egy mai autó sem különbözik gyökeresen egy száz évvel ezelőtti autótól, itt is csak ráncfelvarrások történtek. Nyilván ezek összességében jelentősek, de alapvető változások ennél ritkábbak. Az általad elképzelt RFID technológiához viszont már koncepcionális újítások lennének szükségesek. Jó, értem, hogy így nem ismerve a technológiai részleteket, nem tűnik túl nagy ugrásnak az, hogy egy GPS nyomkövetőt egy rizsszem méretben, vagy egy fél bankkártya méretben megvalósítsunk, de ha ismernéd a technológiai részleteket, látnád, hogy ehhez valami nagyon új dolog kellene, valami gyökeresen új energiatárolási mód, a jelenlegi aksik kicsinyítése ehhez nem járható út. Egyáltalán a jelenlegi fizikai ismereteink mellett az is felmerülhet kérdésként, hogy a szükséges energiaigény a szükséges méretben való tárolása, azaz ekkora energiasűrűség egyáltalán nem ütközik-e fizikai törvényekbe. Mondjuk én azt mondom, hogy a dolog nem lehetetlen, de abban is biztos vagyok, hogy nem is fogom megérni ennek a megszületését. Egy nyomkövetésre alkalmas chip nem képzelhető el gyökeresen új technológia nélkül úgy, hogy azt ne kelljen aktívan működtetni (tölteni, stb…).

De egészen más a technológia fejlődése, meg egészen más, hogy a technológia hogyan szivárog be a mindennapokba, mert ennek gazdasági, politikai, esetenként szociológiai, pszichológiai, meg mindenféle más aspektusai is vannak. Nem véletlenül emlegettem a bankkártyát, mert ott minden technológiai szükséglet 30 éve !adott!. Ergo nem technológiai kérdésről van szó.

> És ezzel mit akartál cáfolni?

> Hogy tudsz-e fizetni RFID chippel boltban, meg hogy nyomon tudnak-e követni, az két külön dolog.

Két külön dolog bizony. A különbség, hogy te egy olyan RFID alapú nyomkövető technológiát látsz a közeljövőben általánosan bevezetődni a jövőképedben – sőt már adott területen a jelenben –, aminek még nincs meg a technológiai háttere. A bankkártyás fizetéshez meg már minden technológiai eszköz adott 30 éve, igény is lenne rá, mégsem fejeződött be a hétköznapi életünkbe ültetése mindenhol, alkalmazott technológiaként.

A különbség az, hogy a kettő közül a „minden boltban, étteremben lehessen bankkártyával fizetni” az egy akceptálhatóbb, sokkal könnyeben elérhető, sokkal érthetőbb cél. Valahogy mégsem sikerült 100%-ban elérni 30 év alatt sem.

> de vannak, akiknek a személyes adataik fontosak, és nem túlzottan örülnének annak, ha valakik minden lépésüket figyelnék.

Ki fog ilyen feltételezett chipet a bőröd alá ültetni akár az akaratod ellenére? Nyilván az állam tudna, neki van ehhez elegendő hatalma. (Hogy az állam mögött áll-e valaki, az nem is lényeges.) Az államtól milyen személyes adatokat féltesz? Nyilván én is féltek személyes adatokat mondjuk tőled. Nem tudom hogy ki vagy, milyen vagy valójában, nem szívesen adnám meg a telefonszámomat, mert ki tudja, lehet, hogy fél óránként csörögne a telefonom. Nem lenne ez sem „vágóhíd”, de tudna kellemetlenséget okozni, bár mondjuk személy szerint én tudnám orvosolni a dolgot.

Tehát milyen személyes adatot féltesz az !államtól!? Nyilván a lakcímedet, a születési dátumodat, az anyád nevét tudja rólad. Hogy te személyesen hol jártál, az nem érdekli. Hogy hányan voltak kint az X tüntetésen az igen, de azt meg tudják chip nélkül is. Vagy a bankkártyád PIN kódját akarod védeni az államtól? Ha adótartozásod van PIN kód nélkül is tudják inkasszálni a bankszámládat. Az email címed jelszavát félted? Ha törvényt szegtél, akkor félj is. Ha nem szegtél törvényt, akkor meg a kutya sem kíváncsi arra, hogy kivel miről leveleztél. Nota bene ha törvényt szegtél az email fiókod jelszava nélkül is hozzáférnek a levelezésedhez. Hogy milyen a politikai beállítottságod neked személy szerint, arra megint a kutya sem kíváncsi. A kormány maximum arra kíváncsi, hogy hányan szavaznának a Fideszre, hogy egy-egy kommunikációs stratégia mennyire sikeres, mennyit hoz vagy visz a szimpatizánsok számánál. Azt meg fel tudja mérni nélküled is. Hogy merre jársz, az maximum édesanyádat érdekli egy kicsit, meg adott esetben a feleségedet/férjedet/élettársadat érdekelheti nagyon, de az államot a legkevésbé. Vagy azt a személyes adatot félted, hogy mennyit keresel? De ezt is tudja az állam, te vallod be neki minden évben. Vagy pontosan milyen személyes adatot is féltesz az államtól, amihez ma nem tud, nem tudna hozzáférni, de valamilyen chip bőr alá ültetésével hozzá tudna jutni? Mi az a személyes adat, amit nem tud személy szerint rólad az állam, de érdekelné? Vagy kérdezek mást, mi az, amit csak egy chip tud megoldani, egy jóval egyszerűbben nyélbe üthető törvény nem?

Attól félek, túlértékeled magad, vagy úgy általában az egyén fontosságát az állam szemében. Te az államnak egy 0,00001%-nyi változás vagy egy statisztika rubrikájában. Kb. annyira érdekli az államot a te személyed, mint egyén, mint amennyire te számon tartod a saját hajszálaidat egyenként, külön nevet adva nekik. Az államot nem hogy az nem érdekli, hogy mi történik veled, az sem, hogy egyáltalán létezel. A személyed maximum tömegként fontos az államnak. Mint ahogy számodra is maximum az fontos, hogy kopaszodsz-e vagy sem. De ezt meg tudod ítélni anélkül is, hogy nyomon követnéd minden egyes hajszálad minden egyes rezdülését, és ellene tenni sem az egyes hajszálakon keresztül tudsz.

De nézzük a haszon szempontból. Egy ilyen rendszer kifejlesztése, bevezetése azért eléggé költséges is, munka és időigényes is, szavazókat is veszít vele az adott kormány. Ami tetemesebb, az a rendszer üzemeltetése, fenn kell tartani jelvevők hálózatát, az azokból származó adatokat fel is kell dolgozni, megint nem kevés költsége van, nem kevés embert, munkaórát, időt igényel. Mi az államnak az a haszna, ami legalább egyensúlyozza ezeket az anyagi vagy nem anyagi jellegű költségeket?

Meg újra leírom, egy eléggé sérülékeny eszközről van szó, amit házi módszerekkel simán ki lehet iktatni, sőt meghamisítani az információkat. Pár elemmel meg lehet sütni az elektronikát. Egy karcolásnyi sebért cserébe el lehet vágni a vékony antennát egy RFID-ban. De legvégső esetben egyszerűen ki lehet vágni a chipet a szervezetből. Nyilván lenne erre idővel kereslet, így lenne megoldási kínálat is rá, még ha illegálisan is.

> Egy kis logikai csavar: ha szerinted ilyen technológia nem létezik, és nem is fog soha, miért érvelsz ennyire mellette, hogy szerinted nem is volna olyan rossz, ha...?

Hol itt a logikai csavar? Pl. az embernek nincs szárnya, és valószínű nem is lesz soha, vagy legalábbis az elkövetkező 100 000 évben, pláne az én életemben nem lesz. Ennek ellenére érvelhetek amellett, hogy nem is volna rossz, ha az ember tudna repülni mindenféle eszközök nélkül. Vagy milyen logika az, amiben ez logikai csavarnak számít?

2018. szept. 30. 02:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!