Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A CERN-ben dolgozhatnak magyarok?

A CERN-ben dolgozhatnak magyarok?

Figyelt kérdés
Üdv. Egy középiskolai diák vagyok akit kiváltképpen érdekel a fizika, kémia, matematika. Részt veszek elég sok országos versenyen és vannak egészen kiemelkedő eredményeim is. Az az álmom, hogy egyszer a CERN-ben dolgozhassak, ezért küzdök. Lehetséges egy magyarnak ott kutatómunkát végezni? Ami keveset leírtam, abból meg tudnátok állapítani, hogy szerintetek megfelelőek-e a kvalitásaim? Esetleg mit kéne tennem ahhoz, hogy közelebb kerüljek az álmomhoz?
2016. szept. 4. 16:39
 1/9 anonim válasza:
77%
Magyarország is tagja egy ideje a CERN-nek, természetesen lehetséges. Hogy nem egyszerű, az is biztos, de pl. egy osztrák vagy svájci egyetem után biztosan nagyobbak lennének az esélyeid. De hosszú az út odáig. Különben örültem, amikor megláttam a kérdést, nekem is nagy álmom.
2016. szept. 4. 16:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát igazából végezd el a fizikus Msc-t az ELTE-n vagy a BME-n, leginkább elméleti vagy kutató szakirányon, és lesz esélyed bejutni ha ez a vágyad, nekem csoporttársam ott végezte el a diplomamunkáját.
2016. szept. 4. 17:53
 3/9 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
Dolgoznak magyarok a CERN-ben.
2016. szept. 4. 18:06
 4/9 anonim ***** válasza:
Az évfolyamtársam jelenleg is ott dolgozik.
2016. szept. 4. 18:15
 5/9 anonim ***** válasza:
A CERN uniós projekt, tehát kötelező kvóták vannak, hogy melyik országból hány embernek kell ott dolgoznia. Magyarország annyira alulreprezentált, hogy nem hogy fizikusként, de takarítóként is jobb esélyeid vannak, mint egy angolnak vagy németnek.
2016. szept. 4. 23:58
 6/9 Mojjo ***** válasza:
A kvalitásaidról ennyi alapján kb lehetetlen bármit is mondani, de ha megengeded, feltennék pár kérdést: Mi vonz pont a CERN-be? Milyen kutatási területek érdekelnek? Mit tartasz a fizika legizgalmasabb nyitott kérdéseinek?
2016. szept. 6. 01:31
 7/9 A kérdező kommentje:
A kedvenc témám az atomfizika és azért vonz a CERN mert talán itt lehet a legpontosabb méréseket végezni. Kedvenc nyílt kutatási témám a hidegfúzió, húrelmélet illetve a gazdaságos fúziós energiatermelés technikája.
2016. szept. 8. 17:53
 8/9 Mojjo ***** válasza:
A gazdaságos fúziós energiatermelés tényleg írtó érdekes, ráadásul baromi fontos téma. De ez a hidegfúzió dolog meglep. Kicsit talán kevésbé, mintha kutatóorvosnak szeretnél menni és ráolvasással, valamint aurafoltozással akarnál foglalkozni, de nem sokkal... Szerinted lehetséges a hidegfúzió?
2016. szept. 9. 09:47
 9/9 anonim ***** válasza:
A hidegfúziót felejtsd el, az áltudományos hülyeség, a gazdaságos fúzióval meg még sokat kell várni, ettől függetlenül nagyon jól kutatható téma, ha menni fog a matek. Az atomfizika alatt meg nem biztos, hogy arra gondolsz ami igazából, mert az az anyagok atomszerkezetével, kristályrácsával és hasonlókkal foglakozik. A CERN-ben főleg mag- és részecskefizikusok dolgoznak.
2016. szept. 9. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!