Valóban nem az Urálból származunk mi, magyarok?
Ha rákeresel a neten, nagyon sok változatot fogsz találni. A mai Uráli elméletet leginkább a nyelvből és valamelyest régészeti kutatásokból származtatják. (Ezt csak azért tudom, mert én is rákerestem.)
Az őstörténet kérdése egyébként nagyon sok népnél hasonló lábakon áll. Nagyon nehéz bizonyítékokat, elegendő bizonyítékot tartani. A mai állást tartják a legvalószínűbbnek, ezért tanítják ezt. Még egy kutatótól sem hallottam olyat, hogy amit ő gondol, az teljesen biztos. Ők kutatnak és a talált információkat összegzik, aztán levonják a következtetést, és hogy mire utalnak ezek a tárgyak, nyelvi elemek.
Magyarországon a tanított (mai) a finnugor, amely az Urál nyugati vidékétől a Volga-Káma folyók tájékáról eredeztet.
A másik nagy a turáni, ami a hunok utódainak tekint minket, a törököt tartja rokonnak, a mostani Kazahsztán területét tartják őseink lakóhelyének.
Vannak még egyéb (pl.: itt őshonos a magyar, a Balti államoktól kissé keletről) származáselméletek, amikkel találkozni lehet, és amiket még lehet mondani népszerűnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!