Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elnézést a kérdésért, hogy...

Elnézést a kérdésért, hogy ilyen tudatlan vagyok, de mi magyarok honnan származunk, ha mostanában azt mondják a koponyák, hogy semmi közünk sincs a hunokhoz?

Figyelt kérdés

#Hun?
2014. aug. 17. 19:52
 1/9 anonim ***** válasza:
15%
A magyaroktól.
2014. aug. 17. 20:02
 2/9 anonim ***** válasza:
16%
Ki az a mi ?
2014. aug. 17. 20:13
 3/9 anonim ***** válasza:
43%

Nem a hunoktól származunk, sajnos sok mindenkit megzavar a HUN rövidítés vagy maga az angol Hungary szó. Meg persze ott vannak azok a történetek Atilláról (állítólag két l-lel helyes) az Isten ostoráról, akit sokan hisznek magyar ősnek.

Szóval a magyar nép eredetéről két elmélet van.

1.finnugor eredet

2.török eredet

A Kárpát-medencében a honfoglalás előtt a hunok éltek -->majd megjelentek a germánok-->ezután avarok-->az avarokat kiűzték a frankok,szlovákok és morvák.

Eközben a magyarok nyugodtan elvoltak az Etelközben, majd megtámadták őket a besenyők, így a magyarok a Kárpát-medencében találtak maguknak biztonságos helyet.

Ha valamit rosszul írtam akkor elnézést, de én így tanultam.

2014. aug. 17. 20:16
 4/9 anonim ***** válasza:
28%
bár még van az is, hogy Isten kiválasztott népe vagyunk.. ezt ki ne felejtsük!:D
2014. aug. 17. 20:39
 5/9 anonim ***** válasza:
19%

Én azt hittem hogy Isten kiválasztott népe Izrael :D :D

Legalábbis a Biblia ezt említi elég sok helyen.

2014. aug. 17. 20:49
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Afrikából :D
2014. aug. 17. 23:53
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm azt az egy értelmes választ!
2014. aug. 19. 11:37
 8/9 anonim ***** válasza:
18%
Mért lettem lepontozni? Én legalább értelmes választ írtam, nem olyan hülyeségeket mint afrikából, vagy ki az a mi? vagy éppen a magyaroktól. -.-"
2014. aug. 19. 11:39
 9/9 anonim ***** válasza:
30%

A koponyák nem mondanak semmit.

A koponyákat szemlélők, vizsgálók mondanak.

.

A finn-ugor rokonság a tudomány mai állása szerint nem antropológiai, hanem nyelvi.

.

A magyarok kóborló nomád nép volt.

Vándorlásaik során ragadt rájuk ez-meg-az, mi több, egyes tagjaik még más csoportok tagjaival is keveredtek, (az ellenkezőjét feltételezni logikátlanság...)

Kulturájuk sem lehetett az akkori világban kiemelkedő, hiszen írásbeli nyomuk nem maradt.

(Amikor a sumérok, az egyiptomiak már írásban közölték gondolataikat, mi, magyarok terelgettük nyájunkat - és ha alkalom adódott, raboltuk el másét.)

.

A vándorl életmód, a vér-, a testi- (genetikai) és nyelvi keveredés miatt nemigen köthető származásunk sem egy adott és meghatározható népcsoporthoz, sem (éppen az előzők miatt) egy adott földrajzi helyhez.

2014. szept. 26. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!