A magyarok az egyik legjobban űrkutatásra alkalmas nemzet, csak nincs pénzünk saját űrhajókat fellőni. Jelenleg több országnak is van űrprogramja, miért nem hívnak magyar űrhajóst?
Nem sokszor beszélnek róla manapság, de a magyarok az egyik legtehetségesebb űrhajós nemzet a világon.
Farkas Bertalan küldetésére annyiféle kísérletet készítettünk elő, hogy a Szaljut állomáson folyamatosan végezték őket minimális alvással, ezek közül több találmány pl. a Pille doziméter azóta rendszeresítve lett minden űrhajósnál.
Ugyanerre az űrrepülésre, nekünk sikerült elkészíteni a legfinomabb és táplálóbb űrételeket amik addig léteztek.
Nemrég megépítettük a MASAT miniműholdat, ami nemzetközi elismerésnek örvendett, és valahol olvastam, hogy már vannak tervek a MASAT 2-re.
Egyetlen problémánk van csak, nincs pénzünk arra, hogy saját űrhajókat építsünk és lőjünk ki, de nyilvánvaló, hogy űrkutatásban többek vagyunk más, hasonló kategóriájú országoknál.
Ezekre a dolgokra a mai korban miért nem figyeltek fel akár az amerikaiak, az oroszok vagy a kínaiak, és hívtak magyar űrhajóst a programjukba, illetve bíztak meg magyar fizikusokat, kutatókat az űreszközök fejlesztésével?
"A magyarok az egyik legjobban űrkutatásra alkalmas nemzet"
Így van, a világon mindenhez a tigrisek értenek a legjobban.
Pl. [link]
Amúgy honnan veszed, hogy nincsenek magyarok az űrkutatás közelében? Szerintem egy csomó lehet most is.
Tévedés, hogy nem bíznak meg magyarokat űreszközök fejlesztésével. Mind a mai napig ott vagyunk és dolgozunk különböző eszközökön. Néha még a hírekbe is bekerül a dolog.
Egyébként kis ország, kis (széthúzó) nemzet vagyunk... Ennyire telik.
"A magyarok az egyik legjobban űrkutatásra alkalmas nemzet, csak nincs pénzünk saját űrhajókat fellőni. +
xD Klasszikus.
Megpróbálhatnék rá snowcloneokat gyártani, mint " magyarok a legjobb tengerész nemzet, csak kár hogy nincs egy darab flottánk sem" vagy "a magyarok a legalkalmasabbak a dinoszauruszon lovaglásra, ha lennének", de szerintem az eredetit egyik sem múlhatja felül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!