Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ember chipiet fognak beöltetni...

Ember chipiet fognak beöltetni az szerintetek igaz hogy hogy nem fogad ja el valaki nem vasárlohat nem dolgozhatnak? Meg éhen fog halni?

Figyelt kérdés
2018. szept. 29. 19:08
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
16%

"Tehát nem tudod hogyan működik egy GPS vevő :)"

Soha nem is állítottam, úgyhogy itt most nyitott kapukat döngetsz.

Honnét szeded mellesleg, hogy feltétlen GPS-rendszerű kell legyen?

"RFID nem alkalmas nyomkövetésre."

Annyira nem alkalmas, hogy már külön fizetős szolgáltatása is van...

[link]

De zsiráf márpedig nincs, és kész!

"Ehhez képest csak egy sci-fi konteós agymenés, hogy a háttérhatalom avagy a robotzsidó gyíkemberek csippeltetik a népet :D"

Égjen az a szalmabáb!!!

Jöhet a szokásos mantra: fújkonteó, büdöskonteó, nemszabad.

A mínusz pedig ment.

2018. szept. 29. 22:48
 22/70 anonim ***** válasza:
66%

Ez mondjuk nagyon ciki beéégés. Angolul tudsz ugye?

"GAO RFID Readers are installed at strategic points in your business environment such as entrances, exits, and area-wide zones so that they can “read” the signals being broadcasted by the GAO RFID Tags worn by your personnel."

Tudod a cégünknél minden műhelyrészleg és labor előtt van beléptetőkapú, amit le kell húznom egy kártyával. Tehát most a robotzaidó kormány nyomkövet?

Egész idáig pozíció alapú követésről volt szó, nem stratégiai pontokra telepített kis hatótávolságú RF adóvevőkről :D

2018. szept. 29. 23:03
 23/70 anonim ***** válasza:

... mellesleg én simán örülnék egy bőr alá ültetett beléptető implantnak. Volt már, hogy otthon hagytam az kártyámat és az kellemetlen :D

Amúgy, nyilván tudsz valami mágikus ufóeszközről ami globális helymeghatározáshoz használható és nem a zavarható katonai műholdas elektromágneses hullámhosszon üzemel...

2018. szept. 29. 23:07
 24/70 2*Sü ***** válasza:
77%

> RFID chipnek hívják, és már egy ideje használják őket a jueszéjben. Ja, hogy nem nyomonkövetésre? Szerinted mibe tartana ilyen funkciót beleprogramozni?

Egyrészt az RFID egység hatótávolsága néhány centi. Nyilván egy szökött rabot nem pár centi távolságban fogunk keresni.

Aztán kétféle RFID egység van (valójában három, de a vizsgálódásunk alapján ebből a háromból kettő között nincs akkora különbség).

A passzív RFID nem igényel semmiféle saját áramforrást. Van egy antennája, az olvasó által kibocsájtott rádiófrekvenciás jel indukál áramot az antennában, ez működteti a chipet. Persze ehhez elég közel kell lennie az olvasónak az RFID címkéhez. Az ilyen RFID címkében lehet EEPROM, ami egy olyan memória, ami áramforrás nélkül is megőrzi a benne tárolt adatokat. Ha ott az olvasó a közelben, akkor az olvasó biztosítja az RFID címke működéséhez az áramot. Viszont ha nincs ott az olvasó, akkor az RFID nincs áram alatt, olyan, mint az asztali számítógép, amit kihúztál a konnektorból, vagy a mobiltelefon, aminek kivetted az aksiját, azaz nem fognak sem GPS jeleket venni, sem azokból koordinátát számolni, sem a kiszámolt koordinátát aztán sugározni. Egyszerűen mert nincsen hozzá áram.

Az aktív – és a fél passzív – RFID viszont tartalmaz belső áramforrást. Vagy egy elemet, vagy egy vezeték nélkül tölthető aksit. Na ez képes folyamatosan működni, hiszen van áramforrása. Csak hát ugye az elem is lemerül, az aksi is, főleg ha koordinátákat sugározgat…

A GPS nyomkövetésnél a GPS műholdak küldenek jelsorozatokat a nagyvilágba. A vevőegység veszi ezeket a jelsorozatokat, és egy algoritmus alapján ebből határozza meg a koordinátákat, abból, hogy a jelsorozatok milyen időeltolással érkeznek, azaz mi a különböző műholdak távolságainak különbsége. Persze ehhez ismerni kell a műholdak koordinátáit is Viszont ez csak a vétel része. Mondjuk sokszor elég is, ahhoz elég, hogy a telefonod ki tudja jelezni, hogy ő – mint GPS vevőegység – hol is van. Viszont ahhoz, hogy ne csak a GPS vevőegység tudja, hogy hol van, hanem kívülről meg lehessen mondani, hogy hol van maga a GPS vevőegység, ahhoz a GPS vevőegységben kell lennie egy antennának, ami sugározza a saját pozícióját valamilyen formában, és ezt lehet venni egy külső egységgel. A GPS jelek vétele és feldolgozása nem annyira energiaigényes. De az, hogy ezt a jelet még valamilyen rádiófrekvencián sugározza is, amit relatíve nagyobb távolságról is lehet fogni, na az viszont már eléggé energiaigényes. Ráadásul ennek a rádióadásnak is elég kicsit a hatótávolsága, hacsak nem építenek bele egy 100 méteres rádiótornyot.

Passzív RFID-val ilyet nyilván nem lehet megcsinálni, hiszen az akkor kap áramot, ha az olvasó pár centis közelében van. Egy aktív RFID-ban meg pont a pár centi hatótávolságú RFID funkció felesleges. Egy egyszerű GPS vevő és a koordinátákat sugárzó adóegység kell.

Az is problémás, hogy a GPS jeleket azért elég könnyű leárnyékolni. Illetve a GPS rádiófrekvenciáján küldött zavaró jelekkel el lehet lehetetleníteni a helyzetmeghatározást. Meg egy karperecet is meg lehet úgy oldani, hogy az elvágást érzékelje. Szóval megint nem vagyunk előbbre. De legalább a karperecbe belefér úgy, ahogy egy ilyen helymeghatározó, bár az sem való semmire kilométernyi távolságok esetén. Maximum úgy, ha van benne egy mobil vevőegység, és egy SIM kártya, és a mobilhálózaton – akár mobilneten – küldi el a koordinátáit. De ezt is le lehet árnyékolni. Meg alacsony feszültségű elektronikáról beszélünk. Elég két tű, meg 3-4 sorba kapcsolt 9 V-os elem, hogy egy másodperc alatt örökre megsüsd a chip áramköreit.

Mindenesetre tök jó, hogy hivatkozol az RFID-re, meg arra, hogy mennyire egyszerű lenne nyomkövető funkciót építeni bele, anélkül, hogy vázlatos fogalmaid lennének az RFID működéséről, arról, hogy mire képes és mik a korlátjai, illetve anélkül, hogy tudnád, hogyan működik egy GPS helymeghatározás, és hogyan működik egy nyomkövető, mi kell ehhez, és mik ennek a korlátai. Így nyilván szép nagy kerek hülyeségeket lehet mondani nagy magabiztossággal és meggyőződéssel…

2018. szept. 29. 23:10
 25/70 anonim ***** válasza:

Pontosan ezeket írtam le én is, csak lemerültem és elveszett...

Jól összefoglaltad!

Egy GPS+adatküldő acél karkötő ami riaszt ha elvágják/nem töltik fel/zavarják (megszűnik az adás) tökéletesen alkalmas pl a háziőrizeteseknek.

Másra meg minek? Börtönökben.

2018. szept. 29. 23:18
 26/70 anonim ***** válasza:

"Egész idáig pozíció alapú követésről volt szó, nem stratégiai pontokra telepített kis hatótávolságú RF adóvevőkről :D"

Mert szerinted megoldhatatlan a hatótáv, teljesítmény növelése, pláne akkora anyagi háttérrel, ami a kormánynak van...ettől ők még vidáman megvalósíthatják. Ahogy írták előttem mellesleg, telefon alapján bárki nyomonkövethető manapság is (a Tolvajkergetők is így fogtak meg számos biciklitolvajt).

Számodra tényleg nagyon ciki, megintcsak kiderült, hogy zsiráf igenis létezik.

" mellesleg én simán örülnék egy bőr alá ültetett beléptető implantnak. Volt már, hogy otthon hagytam az kártyámat és az kellemetlen"

Erre írtam, hogy vezetőszár se kell, lesz, aki magától megy a vágóhídra.

"Amúgy, nyilván tudsz valami mágikus ufóeszközről ami globális helymeghatározáshoz használható és nem a zavarható katonai műholdas elektromágneses hullámhosszon üzemel..."

Nem tudok semmilyen mágikus ufóeszközről. Azt állítottam, hogy egyrészt nem a GPS az egyedüli real-time nyomkövetési mód, másrészt meg egy katonai műhold, aminek a fejlesztésébe akkora összegeket pumpáltak, amekkorát el se tudnál képzelni, nagy valószínűséggel nem lesz zavarható egy házilag összebarkácsolt kis szerkentyűvel.

2018. szept. 29. 23:20
 27/70 anonim ***** válasza:
84%

Na akkor mondj nem GPS alapú realtime pozíció alapú követési eszközt.

Amíg fingod nincs az RFID és a GPS működésének minimális alapjairól sem ... sőt szerintem általános iskolás fizika óráról is lemaradtál, hiszen azt sem tudod mi az az elektromágneses sugárzás... így miről beszélgetünk?

Én is fel tudnék sorolni pár sci-fi eszközt, amit random kitalálok.

Sőt, inkább menjünk át a vallás/ezotéria topicban, hiszen a vak hívők szoktak olyasmiket állítani amire semmi bizonyíték nincs. Csak a hit.

Isten műholdja most is megfigyel! :'D

2018. szept. 29. 23:40
 28/70 anonim ***** válasza:
77%

Amúgy megint beégtél mint gép.

A Tolvajkergetők GPS trackert raktak a csalibiciklibe és azt követték. Így találták meg a tolvajt. Nézz utána meddig bírja akkuval. NEM telefont követtek...

Legalább egy dolgot írj már ami nem natív hülyeség.

2018. szept. 29. 23:42
 29/70 anonim ***** válasza:

[link]

Tolvajkergetők Spybike.

Tessék, 400 mAh akkuval.

2018. szept. 29. 23:45
 30/70 2*Sü ***** válasza:
84%

> "RFID nem alkalmas nyomkövetésre."

> Annyira nem alkalmas, hogy már külön fizetős szolgáltatása is van...

> [link]

Fáj… Meg is nézted az oldalt? Aktív – azaz áramforrást tartalmazó – RFID-ról van szó. Azaz az RFID kártyákat néha fel kell tölteni, vagy cserélni benne az elemet. Kell hozzá még egy csomó antenna, meg leolvasó egység (szép nagyok). Sikerült az RFID kimaxolásával egy !ideális! esetben 100 m-en belül való leolvasást elérni. Arra jó, hogy az RFID kártya a zsebedben van, nem kell elővenni, hogy jelezd, beléptél egy adott helyiségbe, vagy kijöttél onnan. Hát azért ez fényévekre van passzív RFID-val való általános, nagy távolságról is működő nyomkövetéstől.

Ez olyan, mintha amellett érvelnél, hogy át lehet ugrani a Balatont, azzal, hogy láttál valakit, aki átugrott egy patakot.

Nota bene az RFID is létezik már vagy 35 éve, de ha a valóságot nézed, az ezen a technológián alapuló érintéses fizetés nincs 10 éve, hogy megjelent. Ennek ellenére még mindig egy csomó olyan bankkártya van, amiben nincs RFID-n alapuló PayPass fizetési lehetőség. Meg még mindig van egy csomó olyan bolt, étterem, ahol nem hogy PayPass-el, de bankkártyával sem lehet fizetni, csak készpénzzel. Pedig aztán bankkártya is van már pár évtizede…

Fantáziálgatunk itt RFID chipek emberekbe történő kötelező beültetéséről, miközben még a bankkártyával való fizetést sem sikerült mindenhol bevezetni. Meg úgy mégis ki a fenét érdekel, hogy ma lementem-e a boltba, vagy sem, elmentem-e X városba a hétvégén, vagy sem? Meg ehhez nem kell RFID chip, ha valami vaj lenne a fülem mögött a mobil cellainformációkból vissza lehet nézni, hogy mikor hol voltam kb. Nem túl pontosan, de úgy 50 méter pontossággal simán. Ha meg nincs vaj a fülem mögött, akkor mit érdekelne bárkit is, hogy hol voltam? Meg mi titkolni valóm lenne abban, hogy igen, ma nem voltam boltban, tegnap viszont igen, sőt tegnap egy étteremben ebédeltem. Ha kell, még azt is megmondom, hogy krumplis tésztát ettem uborkasalátával. Kedden meg – mint rendszeresen – egy baráti társasággal söröztem együtt egy kocsmában. Három sört ittam meg, meg vettem egy zacskó ropit is. Jelentkezzen az, akit ez érdekel…

2018. szept. 29. 23:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!