Kérhetnék érveket és bizonyítékokat a lapos Föld "elmélet" híveitől?
Egyre többször hallani erről a tévtanról. Úgy vélem, itt az ideje, szedjük össze az érveket. Mik szólnak a lapos Föld mellett?
Abból indulok ki, hogy a tudomány jelenlegi állása szerinti modellt, aki hozzászól, mindenki elvárható szinten ismeri.
Azt várom, hogy a szabad szemmel látható vagy műszeresen kimutatható jelenségeket magyarázzák meg az ő modelljükkel.
Személyeskedést, valamint az égbolt kivetített voltára való hivatkozást, és a vallási megközelítéseket figyelmen kívül hagyom.
Nem kell lehazudni a csillagokat az égről, ott vannak, fényforrások, pontosan úgy viselkednek ahogy látod. Ha láttál már számítógépet, és hiszel a létezésében, akkor mit mondanál egy 3d-s földgömb-ről a monitoron? Lapos vagy gömbölyű?
Hazugságokat kapsz, napi több milliót születésed óta, én nem fárasztalak ilyennel, te nem lennél képes felfogni az igazságot!
21.
Készséggel elfogadom az igazságot, de ha megbocsátod, bemondásra nem hiszem el.
Ha csillagok csak vetítve vannak az égre (sok ezer évre) az egy állítás. Bizonyítás?
Amellett ha a csillagok vetítve vannak az égre, az még mindig szükséges - de messze nem elégséges - bizonyíték ahhoz, hogy a Föld laposságát kijelentsük.
Úgyhogy mondtál egy nagy semmit.
"Kérhetnék érveket és bizonyítékokat a lapos Föld "elmélet" híveitől?"
Kérni kérhetsz, de kicsit sem biztos, hogy kapsz is!
"Bármit ide linkelsz, azt fogom mondani: hamisítvány, csalás."
Akkor van értelme a kérdésednek, ha nem vársz rá választ?
25.
Szándékosan teszek úgy, mint a Lapos Föld elmélet hívei általában: bármilyen videót vagy képet mutathatsz nekik, az hamisítvány, még a repülőgépek ablaki is úgy vannak csiszolva, hogy lásd a Föld görbületét - szerintük. Máskor meg azt állítják: a görbület nem látható.
Ezért én azt mondom: szorítkozzunk a józan észre és a maximum 1 db bárki által megvásárolható távcső használatára, valamint szabad szemes megfigyelésekre és azt állítom, ez már elég ahhoz, hogy meggyőződjünk arról:
1. A Föld forog, és a forgástengelye ferde.
2. A Föld gömbölyű.
3. A Föld kering a Nap körül.
Nem kell hozzá NASA felvétel, semmi. Szabad szem, logika, gondolkodás, türelem.
Teljesen közömbös, hogy a csillagok teremtve vannak - e, ott vannak, és egyértelműen segítenek bizonyítani a fenti állításaimat.
Rámutatnék: ha a csillagok vetítve vannak - vannak akik ezt állítják - akkor abból, a lapos Föld elmélet hívei is fals következtetéseket vonnak le, hiszen a látott objektumok nem valósak. Így, ez egy kontraproduktív érv.
A látható jelenségek egyértelműen a tudomány állításait igazolják. Ha az égbolt jelenségei valaki szerint nem valósak, vetítettek, szimuláltak stb., az az állítását bizonyítsa be.
Természettudományos kérdéseknél a Biblia nem forrás. Ott pl. már gyümölcsök értek, mielőtt kialakult volna a Nap, és ezt fájdalom, de nehéz a legalacsonyabb tudományos előképzettséggel is tolerálni.
"rengeteg bizonyított tény kapott már végleges cáfolatot az emberiség során."
Igen, ez igaz. Azt állították, hogy a Föld lapos, és a Nap körülötte kering.
Aztán kiderült, hogy nem, gömbölyű, sőt, geoid. És a Nap körül kering.
28.
Nosza, azért írtam ki a kérdést, hogy lássuk a valóságot - lehetőleg indoklással, bizonyítékokkal.
Írd most ide mondjuk 10 bővített mondatban a valóságot! De bemondásra semmit ne várj, hogy elfogadjak. Alaposan indokold meg!
"és te még leírni sem tudod rendesen."
Amennyiben?
"Ezt a tananyagot mindenki, én is elsajátítottam"
Ezek szerint mégsem elég jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!