Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Létezhet az hogy két villanymo...

Létezhet az hogy két villanymotor és egy nehéz lendkerék összekapcsolásával ingyen energia kinyerhető? A rosszindulatú kommentelők kíméljenek. Köszönöm. Tudom mit tanít a fizika (álfizika)

Figyelt kérdés

Itt a link.

https://www.youtube.com/watch?v=OzOhM4HsIeg

2017. dec. 24. 14:38
 71/94 A kérdező kommentje:
Közbe nézelődtem a neten és a vákuumcsöves megoldás a tuti azon belül is a heat pipe rendszer a legjobb. Még szórt fényben is tehát felhős időben is magas hatásfokkal üzemel.
2017. dec. 26. 12:26
 72/94 anonim ***** válasza:

"Kinek mi a véleménye?"

Nekem az, hogy te szörnyen buta vagy, és befolyásolható is.

A fizikakönyveket nem az olaj-lobby írja és iratja, energia pedig nem fog jönni neked a semmiből, ahogy másnak sem.

2017. dec. 28. 12:16
 73/94 anonim ***** válasza:

"De mi van akkor ha egy akkupakkot tölt a szélkerék és az akkupakkot terhelem be? Nyilván kell transzformátor stb.. Ha az akkupakkot terhelem akkor a kerék nem fog lassulni?"

Összességében teljesen mindegy hogy direktben veszed az áramot a generátorodról vagy akkupackon keresztül veszed. A különböző veszteségektől eltekintve mindkét esetben ugyanannyi energiát veszel ki a rendszeredből és ugyanannyit is kell beletölteni.

Az akkupack a rendszerstabilitás miatt jobb megoldás, mert akkor tudsz energiát kivenni a rendszeredből amikor akarsz. Ha épp akkor nem forog a szélkerék amikor világítanod kellene az kellemetlen :)

2017. dec. 28. 22:24
 74/94 A kérdező kommentje:

"Kinek mi a véleménye?"

Nekem az, hogy te szörnyen buta vagy, és befolyásolható is.

A fizikakönyveket nem az olaj-lobby írja és iratja, energia pedig nem fog jönni neked a semmiből, ahogy másnak sem

Ha sértegetni akarsz akkor keress más játszópajtást kishaver;) Nem vagyok kíváncsi a lekezelő bunkó stílusodra.. Ez az oldal azért van ha nem tudsz valamit vagy valamihez nem értesz akkor itt megkérdezheted. Erre jössz te és sértegetsz.Kezdjük azzal hogy nem a kérdésre válaszoltál ergo a hsz-ednek kb nem volt semmi értelme. Ha csak sértegetni tudsz tisztelettel megkérlek hogy keress erre más topikot.Köszi

2017. dec. 29. 01:03
 75/94 A kérdező kommentje:

Összességében teljesen mindegy hogy direktben veszed az áramot a generátorodról vagy akkupackon keresztül veszed. A különböző veszteségektől eltekintve mindkét esetben ugyanannyi energiát veszel ki a rendszeredből és ugyanannyit is kell beletölteni.

Az akkupack a rendszerstabilitás miatt jobb megoldás, mert akkor tudsz energiát kivenni a rendszeredből amikor akarsz. Ha épp akkor nem forog a szélkerék amikor világítanod kellene az kellemetlen :)

Köszi a választ. Értem h annyit tudok kivenni az akksiból amennyit a kerék beletölt. De ha beiktatok akksit a rendszerbe akkor terhelés alatt lassulni fog a kerék vagy sem?

Köszi

2017. dec. 29. 01:07
 76/94 anonim ***** válasza:

"De ha beiktatok akksit a rendszerbe akkor terhelés alatt lassulni fog a kerék vagy sem? "

Ha azonos áramot veszel le a generátorról akkor azonos mértékben fog viselkedni, nem? Ha kiveszel X energiát az akkuból de közben azonos mértékben töltöd a másik oldalról az a generátor számára teljesen ugyanaz.

Akkor lenne kisebb terhelés a generátor oldalán ( és kisebb lassulás), ha beépítenél valami töltésszabályzást és lassabban töltenéd, mint ahogy fogy, így a lassulás kisebb lenne de arányosan töb ideig kellene töltened.

2017. dec. 29. 17:17
 77/94 A kérdező kommentje:
Értem köszi a választ
2017. dec. 30. 01:07
 78/94 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

"akkor terhelés alatt lassulni fog a kerék vagy sem"

Lassulni fog. A terhelés azt jelenti, hogy nagyobb áram folyik a rendszerben. Ez az áram növekedés megjelenik a generátorban is, ami olyan irányú mágneses mezőt hoz létre ami ellentétes az őt létrehozóval. (minden esetben így van, nem csak nagyobb terhelésnél)

A végeredmény : nagyobb nyomaték kell ugyanazon fordulatszámhoz. Ezt mágneses csatolásnak híják. Ez is mutatja, hogy ingyen energia nincs!

2017. dec. 30. 08:11
 79/94 A kérdező kommentje:

Lassulni fog. A terhelés azt jelenti, hogy nagyobb áram folyik a rendszerben. Ez az áram növekedés megjelenik a generátorban is, ami olyan irányú mágneses mezőt hoz létre ami ellentétes az őt létrehozóval. (minden esetben így van, nem csak nagyobb terhelésnél)

A végeredmény : nagyobb nyomaték kell ugyanazon fordulatszámhoz. Ezt mágneses csatolásnak híják. Ez is mutatja, hogy ingyen energia nincs!

Köszönöm a választ.

2017. dec. 31. 11:11
 80/94 anonim ***** válasza:

Igen.

A dolog neve: Faraday–Lenz-törvény

Írta: az olaj-lobby.

2017. dec. 31. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!