Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Létezhet az hogy két villanymo...

Létezhet az hogy két villanymotor és egy nehéz lendkerék összekapcsolásával ingyen energia kinyerhető? A rosszindulatú kommentelők kíméljenek. Köszönöm. Tudom mit tanít a fizika (álfizika)

Figyelt kérdés

Itt a link.

https://www.youtube.com/watch?v=OzOhM4HsIeg

2017. dec. 24. 14:38
 51/94 A kérdező kommentje:

Tudod, hogy miért működnek az autók vagy éppenséggel miért nem halsz meg, amikor beveszel valamilyen gyógyszert? Mert a tervezőik számoltak. A hőmérő is azért működik, mert nem voltak lusták a megalkotói. Te nagyon egyszerűnek gondolod a világ működését, nem?

Te szerinted technológiailag itt tartunk ahol? Sokkal fejlettebb az emberiség mint hinnéd. Csak az olajlobbi elnyom minden alternatív energiát mert az nekik nem jó. Szted Tesla ha mindig csak számolt volna véghez vitt volna ekkora felfedezéseket? Az iskolákban csak annyit tanítanak amennyit akarnak h tudj... A tutit nem tanítják meg...

2017. dec. 24. 22:54
 52/94 A kérdező kommentje:

Maradok a 8KW-nál, nekem ez a vesszőparipám. Ha 5cm vastag és 1.5m hosszú, valamint 450W/m^2 a napfény energiája, és tényleg elhiszem, hogy 96%-os a hatásfok akkor 246db cső kell. 738 000 jó Magyar Forint. Plusz a többi sallang. Plusz az üzemeltetési költség, konkrétan villanyra gondolok, akkor kicsit soknak tűnik, de talán megtérülhet idővel. Tuti szigeteléssel még bejöhet

Elvileg lehet igényelni 60%állami támogatást. A másik dolog, miért használunk atomenergiát? Minek bővítik Paksot? Mer nyalni kell az oroszoknak azért. Itt a Duna nem lehetne kihasználni.?A Temze medrén is vannak turbinák és nem hiszem h méllyebb mint a Duna de az nem érné meg az atom jobb zöldebb tisztább..

2017. dec. 24. 23:02
 53/94 anonim ***** válasza:
Ha sikerül kiderítened a támogatást hol lehet igényelni megírod?
2017. dec. 24. 23:03
 54/94 A kérdező kommentje:

Ha sikerül kiderítened a támogatást hol lehet igényelni megírod?

Persze. Az eu támogatja ha zöld akarsz lenni. Az ilyenre lehet pályázni. Gondolj bele vákuumcsövek milyen forró levegőt nyernek a napból.. Egy stirling motor beiktatásával az áram is meg lenne oldva. Lattam videot hogy nyáron kolbászt sütöttek a csövekben, olyan forró volt. Ha felhő takarja el a napot még akkor is képes kellő meleg levegőt kinyerni. Sőt azt hallottam h a napelem is jobban üzemel ha nincs verőfényes napsütés mert nincs akkora visszaverődés.

2017. dec. 24. 23:14
 55/94 anonim ***** válasza:
100%
Az atom nem tiszta, tőlünk nyugatabbra szerelik le az erőműveket. Ha van ilyen nagy olajlobbi, akkor miért engedik, hogy pl. Dánia szélerőműveket telepítsen a tengerre? Ők szerinted nincsenek tisztában azzal, hogy fogy az olaj? Tesla remek tudós volt, de a munkássága mögött rengeteg matematika volt, amivel igazolni és magyarázni tudta az általa felfedezett összefüggéseket. Majdnem minden ma használt (technikai) eszközt mérnökök alkottak meg, bármelyikünket kérdeznéd meg, egyikünk sem mondja azt, hogy a számítások feleslegesek. Megkérdezhetem, hogy te honnan tudsz ezekről a szupertitkos, senki sem tudhatja, jövőtechnikája ingyenenergia projektekről, amit a lobbi eltitkol?
2017. dec. 24. 23:22
 56/94 A kérdező kommentje:
Erre nem válaszolok anno belementem jobban és törölték az egész topikot érdekes módon. Magyarországon miért költenek atomerőműre? Az Alföldön nem lehetne szélerőműveket építeni? Sztem az se kerülne többe 3000milliárdnál..
2017. dec. 24. 23:27
 57/94 A kérdező kommentje:
A qeg is kamu szted? 1kw bemeneti és 10kw kimeneti teljesítmény.
2017. dec. 24. 23:30
 58/94 anonim ***** válasza:
Azzal, hogy nem válaszolsz a kérdésre (privátban sem) arra következteted, hogy egy sima összeesküvő blogon olvastad és elhitted. Paks 2 kiépítése tisztán politikai, nem energiagazdálkodási lépés, ezt a vak is látja. Az alföldi szélerőművel az a baj, hogy egy atomerőműnyi teljesítményhez hatalmas terület kell, hiszen egy jobb turbina 2000kW, Paks most 1000x ekkora! És ez még mindig akkor, ha folyamatosan a megfelelő szél fúj, ami az Alföldön egy tenger közepéhez képest lepkefing. A különböző erőműveknél nagy hangsúly van a teljesítmény/terület hányadoson.
2017. dec. 24. 23:39
 59/94 A kérdező kommentje:
A qeget itthon is megépítették. Csak nem számoltak be róla. Utána jártam. Egy itthoni tekercselő cég csinálta meg az állórészt gondolom nem kevés pénzért. Ha kamu lenne miért foglalkoztak volna vele? Az egyik levelemre válaszoltak a másikra már nem. Egy alapítvány szintén megépítette de nem adtak egyértelmű választ hogy működött e. Biztos vagyok benne h eltitkoltak vmit
2017. dec. 24. 23:49
 60/94 anonim ***** válasza:
A QEG-nek nem néztem részletesen utána, mindenesetre nem letiltott megjegyzésű youtube videókból akarom megtapasztalni (tanácsolom neked is). Kvantummechanikát még nem sokat tanultam, ezért nem akarok ezzel kapcsolatban okoskodni sem, de tartom magam ahhoz, hogy kompromisszummentesen energiát termelni (tehát nem átalakítani) nem lehet. Az ilyen házilag tákolt csodagépek helyett ajánlom neked, hogy a fúziós energia terén nézelődj és olvasgass !szakirodalmat!. (btw ha csak így ingyen energiánk lesz, akkor hamar túlmelegszik a bolygó)
2017. dec. 24. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!