Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan működik az egyfázisú...

Hogyan működik az egyfázisú villanymotor?

Figyelt kérdés
Ilyenek vannak a mosógépekben is?

2015. júl. 6. 10:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Egyfázisú villanymotorból én is föl tudok sorolni 3 tök más elven működőt, pedig nem is vagyok villamosmérnök...

Konkretizálni kéne a kérdést. Sztem a mosógépben aszinkron motor van, többséle tekercseléssel.

2015. júl. 6. 13:22
 2/11 A kérdező kommentje:
Akkor sorolj légyszíves!
2015. júl. 7. 11:03
 3/11 anonim ***** válasza:

-Egyfázisú szinkronmotor, segédfázissal.

-Külső gerjesztésű motor; ezen belül soron, práhuzamos, compound.

-Egyfázisú aszinkron motor, segédfázissal.

2015. júl. 7. 11:33
 4/11 A kérdező kommentje:
És működése?! Ez volt az alap kérdésem!
2015. júl. 9. 18:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, elektro jegyzetet esetleg ne írjak neked?! :D Ezt most szerinted 2-3 sorban le lehet írni?
2015. júl. 10. 00:53
 6/11 anonim ***** válasza:
2015. júl. 10. 12:12
 7/11 A kérdező kommentje:

Bocsáss meg, de tisztában vagy azzal, hogy mi az oldal lényege? :D

Jézusom, örül a világ, hogy itt vagy.

2015. júl. 14. 10:30
 8/11 anonim ***** válasza:

Ott van 2 db link, ahol a szinkronmotor (és generátor), meg az aszinkron motor működését leírják, világosan, érthetően.

A harmadik típus meg a külső gerjesztésű motor, de kicsi esélyt adok, hogy az van a mosógépben. Rövidrezárt forgórészű aszinkron motor van benne legnagyobb eséllyel.

Igen, tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy mi az oldal célja. Nem az, hogy az emberek olyan információkat leírjanak n-szer, ami már fennt van világosan, érthetően a neten, ilyenkor elég a link is (sőt ha könnyen elérhető az információ, akkor fölmerül a kérdező mérhetetlen lustasága is, akinek nem inge, ne vegye magára).

Sokan megköszönték már nekem, hogy megmondtam, hogy melyik könyvekben érdemes utánanézni az infónak.

2015. júl. 14. 11:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Hogy érthetőbb legyek, a "Hogyan működik az egyfázisú villanymotor?" kérdésre a válasz nem éppen két sor, inkább 10-20 oldal, ha korrektek vagyunk. Ne várd már el, hogy egy elektro jegyzetet írjanak neked.
2015. júl. 14. 11:45
 10/11 A kérdező kommentje:
Na jólvan, duma az van látom.
2015. júl. 14. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!