Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Létezhet az hogy két villanymo...

Létezhet az hogy két villanymotor és egy nehéz lendkerék összekapcsolásával ingyen energia kinyerhető? A rosszindulatú kommentelők kíméljenek. Köszönöm. Tudom mit tanít a fizika (álfizika)

Figyelt kérdés

Itt a link.

https://www.youtube.com/watch?v=OzOhM4HsIeg

2017. dec. 24. 14:38
 11/94 anonim ***** válasza:
85%
Ezotéria kategória. Kellemes karácsonyt!
2017. dec. 24. 19:42
 12/94 A kérdező kommentje:

Csak 2 kérdésem van:

- mért van az, hogy az ilyen videók esetén MINDIG KILÓG VALAMI a képből?

- mért gondolod, hogy a 230V-os aszinkron motorral (mert a filmen az van kettő is) akár egyetlen wattnyi energiát lehet termelni?

ezen a videón nem lóg ki semmi sztem..

én úgy tudtam ha áram alá helyezünk egy villanymotort akkor az forogni fog ha viszont meghajtjuk a tengelyét akkor áramot ad le.Mint a villanyautóknál a visszatáplálás ha gurul akkor tölti az akksit.Én máshogy állok a dolgokhoz.400 éve még elégettek volna bárkit ha azt mondta volna hogy az ember egy szerkezet segítségével tud majd repülni mint a madarak.Kémiaórán mit tanultak sokan? Az aranyat csak a királyvíz oldja..Nem ezt tanították??Nekem igen..Pedig nem igaz.Számtalan módszerrel lehet azt is oldani.

2017. dec. 24. 20:04
 13/94 A kérdező kommentje:

Nem működhetne. Ez csak egy "gyorsan meggazdagszunk a hiszékenyekből " féle videó.

Szerencsére a fizika leszrja, hogy mit hisznek az emberek.

Vedd meg, vagy csináld meg. Aztán rájössz, hogy a fizika fog nyerni. :D

Boldog karácsonyt.

Akkor maradok a vertikális tengelyű szélgépnél:) az valóban működik és a szél ingyen fúúúúúúj:D

2017. dec. 24. 20:09
 14/94 anonim ***** válasza:

"Akkor maradok a vertikális tengelyű szélgépnél:) az valóban működik és a szél ingyen fúúúúúúj:D"

Már csak annyi a kérdés, hogy mekkora költsége van a szélgépednek, mennyi az üzemideje és ez alatt mekkora "értékű" elektromos áramot állítottál elő. Meglepődnék, ha kevesebbre jönne ki, mint a hálózati áram :)

2017. dec. 24. 20:17
 15/94 A kérdező kommentje:
Ok. Tegyük fel hogy nem terhelem le semmilyen fogyasztóval.Csak nézném hogy milyen szépen forog mert miért ne:)Akkor sem működne? Mit gondoltok Tesla QEG generátoráról?Kamu az is?
2017. dec. 24. 20:17
 16/94 A kérdező kommentje:

Már csak annyi a kérdés, hogy mekkora költsége van a szélgépednek, mennyi az üzemideje és ez alatt mekkora "értékű" elektromos áramot állítottál elő. Meglepődnék, ha kevesebbre jönne ki, mint a hálózati áram :)

Maga a szélkerék anyagköltsége nem drága.Légmagos generátorra gondoltam.Neodym mágnesekre gondoltam.Az lenne a forgórész a réztekercsek pedig az álló.Igen az első pár évben nullás lenne az biztos. Utána viszont ingyen lenne az áram.A plusz termelt áramot a szolgáltatónak pedig kötelessége visszavásárolni tőlem asszem 9ft/kw áron.Csak az általuk hitelesített visszamérő órával.Arra gondoltam még hogy csapágyak helyet mágneses térben is lehetne a forgórészt tartani így a mechanikai ellenállás megszűnne csak a közegellenállás maradna de azzal nem tudok mit kezdeni.

2017. dec. 24. 20:25
 17/94 anonim ***** válasza:
Jó, de számszerűsítsd mennyibe kerülne megépíteni és várhatóan mennyi áramot termelne éves szinten. Csak úgy nagyjából. Kíváncsi vagyok rá.
2017. dec. 24. 20:32
 18/94 Gugu Gabor ***** válasza:
100%

Nézd nem kell elmenni az egyetemi szintű fizika irányába.

Józan paraszti ésszel:

Van egy gépem jelen esetben a villanymotor ez ad ki magából X energiát, de a tengelynek a lendkeréknek a szíjjaknak van súrlódása, ha nagyon jók a csapágyak akkor is.

Lesz X-surlódás energiám amit vissza tudok tenni a motorba, vagyis ez el fog fogyni idővel.

A lendkerékkel tudok energiát tárolni de az is el fog fogyni még saját magától is.

Szerinted hol a hiba a gondolatmenetemben?

Hol kerül a plusz energia a rendszerbe?

2017. dec. 24. 20:33
 19/94 A kérdező kommentje:
De a lendkereket folyatosan pörgeted a motorral.
2017. dec. 24. 20:38
 20/94 A kérdező kommentje:

Jó, de számszerűsítsd mennyibe kerülne megépíteni és várhatóan mennyi áramot termelne éves szinten. Csak úgy nagyjából. Kíváncsi vagyok rá.

Kb 300ezer ft ra tenném ez kb 5kw/óra áramot termel.

2017. dec. 24. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!