Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tegyük fel nem volt olyan,...

Tegyük fel nem volt olyan, hogy ősrobbanás. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Aki nem kèpes ezt a feltevèst elviselni, ne kommenteljen. (habár ezt hiába írom)

Köszönöm.

2017. aug. 3. 20:48
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
90%

hm.. nehéz ezeket elképzelni, hozzászoktunk a környezetünk léptékeihez. Egy érdekes szemléltető link. Engem megrázott: valahogy csak azt hisszük, hogy tudjuk, miről van szó, kis sematikus ábrákat látunk, számokat olvasunk hozzá, de itt léptékhelyes kicsinyítésben fogtam fel, vagy inkább érzetem meg először életemben, milyen hatalmas..

Ajánlott, hogy akkor nézzük végig alul a csúszkán haladva, ha van egyben 30 percünk, mert érzékletes élmény... /jobbra fent van nyelvválasztó, a szöveg is jó:)

[link]

2017. aug. 3. 22:07
 12/55 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez elég sok kérdést vetne fel. Nem csak jobb magyarázat nincsen a megfigyelt jelenségekre, de még igazán komolyan vehető magyarázat sincsen. Kozmológiai vöröseltolódás, kozmikus háttérsugárzás, stb. Ha feltesszük, hogy nincs ősrobbanás, akkor bizony a fizikusokra rászakad egy tonna magyarázat nélkül maradt jelenség. Az biztos, hogy érdekes lenne.
2017. aug. 3. 22:19
 13/55 A kérdező kommentje:
Mièrt ne? Az ilyen kèrdèsek drámaian hathatnak.
2017. aug. 3. 22:32
 14/55 Mojjo ***** válasza:
100%
@10: emlékeim szerint (ott ültem egy előadásán, amikor erről beszélt, csak épp nem tegnap volt) dgy nem mutatott be ilyen részecskét, csak felvetette a lehetőségét, hogy létezhet. Ha létezik, akkor melyik lenne ez a részecske, és ha nagyobb struktúrákat alkot, mint a jelenlegi (belátható) világegyetem, akkor honnan tudunk ezekről a struktúrákról?
 15/55 Mojjo ***** válasza:
90%
Kérdező, továbbra is érdekel, hogy mi a következő lépés. Feltettük, hogy nem volt ősrobbanás. Hogyan tovább?
 16/55 A kérdező kommentje:
Hogyan szerveződött ilyen formára az univerzum?
2017. aug. 3. 22:38
 17/55 anonim ***** válasza:
7%

Kérdező!

Az nem módszer, hogy ha a feltevésedről kiderül, hogy nem működik, akkor arról nem beszélsz többé, hanem bedobsz egy újat!

Addig akarod ezt csinálni, míg elfáradunk, és akkor majd kijelented, hogy lám, neked volt igazad?

Ha érdekel, hogyan szerveződött a világ, nézd meg Dávid Gyula előadásait, mcse.

Jó hosszú, de nagyon érdekes!

2017. aug. 3. 22:41
 18/55 anonim ***** válasza:
69%

"ha nagyobb struktúrákat alkot, mint a jelenlegi (belátható) világegyetem"

Ez nem igazán struktúra, csak egyetlen részecske, és persze nincs ellenőrizve. Csak feltevés.

2017. aug. 3. 22:42
 19/55 A kérdező kommentje:
Okè. Nem zavarok bele. Előző hozzászólásom ne vegyètek figyelembe.
2017. aug. 3. 22:48
 20/55 anonim ***** válasza:
81%

Ja, és kérdező: az, hogy "én nem értem, hogyan működik valami, tehát akkor biztos, hogy nem úgy működik" - ez SEM jó módszer!

Ha nem érted az ősrobbanást, akkor kérdezz. De akkor ne jelents ki róla semmit! Mondjuk leírhatod az elképzelésed, ez lehet jó kiindulási alap - de akkor kellő szerénységgel!

Az a probléma, hogy itt már nem működik a józan paraszti ész, mert a józan paraszt az a földeken dolgozik, és ahhoz ért. Ahhoz, ami túl kicsi, túl nagy, túl forró, stb - ahhoz már NEM ért!

És sajnos ezek másképp működnek, mint a józan paraszt birtoka.

2017. aug. 3. 22:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!