Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az idő múlása "fordítva" is...

Tislerics Máté kérdése:

Az idő múlása "fordítva" is történhetne?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy holnap elkezd lassulni az idő (tudom, hogy irreális!), aztán meg is áll! Majd elkezd visszafelé haladni! És úgy-maradunk!

Mit kéne tapasztalnunk ilyenkor? Mit kéne éreznünk? Megváltozna a gondolkodásunk is? és a Nagy bumm már mindennek a végét jelentené, és nem a kezdetét?

Minden normálisnak, természetesnek tűnne? Ezt tekintenénk a megszokottnak?

Vagy visszafelé játszott filmben lennénk és próbálnák mozogni meg beszélni, de ez az "új" fizikára már nem lenne alkalmazható?

Gondolom nem! mert ugye minden elemi részecske az ellenkező irányba halad és minden fizikai, kémiai reakció fordítva történik meg! Az energiaátvitelek elvileg ugyan úgy lezajlanának... Vagy nem? :D

Egyáltalán érzékelnénk az átbillenést? :D

2017. márc. 20. 18:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ha visszafelé fordulna az idő egyből kipusztulna minden ami szerves. Elvégre pl. az embernél (is) visszafelé áramolna a vér, ami nem tesz jót a szívnek.
2017. márc. 20. 19:25
 2/11 anonim ***** válasza:
Mihez képest? Mer ha nincs összehasonlítási alap, akkor mitől vissza?
2017. márc. 20. 19:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Az entrópia miatt ez nem lehetséges.
2017. márc. 20. 20:13
 4/11 Mojjo ***** válasza:
100%
Vazzeg, Máté, azt hittem, te tisztában vagy vele, hogy a kábszi rossz...
2017. márc. 20. 20:21
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha teljesen visszafelé menne minden akkor azt nem érzenénk.

Ha csak a föld kezdene visszafelé forogni és a nap körül visszafelé keringeni. Azt meg szívnánk 1 1év hosszúságú tél illetve nyár betenné a kaput a mezőgazdaságnak.

A gazdaság,közlekedés -káoszba sülyedne.

Bár az baj hogy annyira összetett az idő és ahozzá való viszonyunk,hogy részlegesen elképzelninis nehéz.

Gondoljunk csak bele a növények fejlödésébe.

2017. márc. 20. 21:15
 6/11 A kérdező kommentje:

Az entrópia valóban üti! jogos! :)

jó! amúgy tudom, hogy elszállt gondolat! nem vezet sehová! ez ilyen... :D

2017. márc. 20. 22:58
 7/11 A kérdező kommentje:

#4! jól hitted Mojjo! a Kábszi nagyon rossz! ;)

De tisztában akarok lenni a hülyeségeimmel. Amit nem értek, nem tudok az nyugtalanít! Láthatóan nem konyítok túl sokat a témához, és pont ezért is írtam ki a kérdést! Hátha tanulok valamit... :)

Az ember néha beleragad egy elképzelésbe! túlgondolja azt. Tudás hiányában ez szinte elkerülhetetlen. A valóság ismerete fontosabb mint a random okfejtések. Engem az igazság érdekel és nem félek feltenni hülye kérdéseket! maximum drogosnak hisztek... :D A lényegen ez nem változtat semmit! amit írtam, írok, írni fogok vagy igaz vagy hamis. Derüljön ki minél hamarabb! :)

2017. márc. 21. 10:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha jól emlékszem, a Mézga Aladár kalandjaiban volt egy ilyen rész, és egészen pontosan 0 köze volt a tudományhoz. :D
2017. márc. 21. 12:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Az időfogalom az ember alkotása. Egy folyamat egyik paramétere. Ezt a fogalmat úgy alkottuk meg, hogy az idő ellentétes változása ellentétes folyamatot eredményez. (hogy morbid legyen: vagy egy rakás por, aztán egyre dzsuvásabb, összeállsz egy múmiává, majd életre kelsz, szép apránként fiatalodsz, betegségeid előbb katasztrofálisak, majd enyhülnek, egyre kevesebbet tudsz, gügyögni kezdesz, egy burokban visszafejlődsz, szüleid megismerik egymást, stb.) A természetben ilyen folyamatok nincsenek, ezt a törvényei nem teszik lehetővé. Vagyis az idő csak gondolatkísérletben múlik fordítva. Csak azzal meg az a baj, hogy nem tudjuk elképzelni. Persze egy filmet lel ehet forgatni visszafelé, elég mókás, de ez az összes lehetőségünk.
2017. márc. 21. 15:57
 10/11 anonim válasza:

Szerintem igen.

Az univerzum egy végtelen inerciarendszer amiben az ősrobbanástól számított többdimenziós térvektor jelenti a téridőt. Mi ennek a vektornak az egyik komponensét érzékeljük időnek. Ameddig létezik a vektornak nem null deriváltja, addig számunkra létezni fog idő is, akkor is ha ez negatív, mivel mi csak a változást éljük meg ebből az egészből. Persze az csak addig lenne igaz, ameddig a téridőhorizont el nem érne minket, mert akkor feltehetően egyszerűen megsemmisülnénk, elvégre mi emberek is az univerzum energiáinak részét képezzük.

Az energia nem vész el csak átalakul. Mi emberek is mind az ősrobbanásból képződtünk, ahogy minden más is aminek elme a lét.

Egyébként nem vagyok őrült :(

2017. márc. 21. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!