Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyi ideig lehetne csernobil...

Mennyi ideig lehetne csernobilban lakni?

Figyelt kérdés
Mielőtt meghalsz az állítólagos sugárzás miatt. A sugárzásból közvetlen éreznél valamit ? Az egészségkárosodás hogyan jönne elő ?
2010. ápr. 24. 22:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Csendben megjegyezném, hogy Csernobil városa az atomerőműtől mintegy 20 km-re van, gyakorlatilag a zónahatár peremén. És ma is laknak ott. Én a saját szememmel láttam ;)

Nem hordoz magában különösebb veszélyt, de csak azok laknak ott, akik az erőművön dolgoznak, illetve őket szolgálják ki (tehát gyakorlatilag a rendkívüli helyzetek minisztériumának "alkalmazottjai").

2011. nov. 8. 10:45
 12/21 anonim ***** válasza:
29%

Idősek laknak általában arrafelé - nekik nem akkora gond a 10-20%-kal lerövidült maradék életük, mint az, hogy elhagyják a megszokott lakóhelyüket.

No meg ők jó eséllyel már nem a rákba fognak belehalni.

Fiatalon - ha esetleg még gyereket is szeretnél - semmiképpen ne menj oda lakni.

2011. nov. 8. 16:47
 13/21 anonim ***** válasza:
Milyen 10-20% rövidebb élettartam? Odakinn találkoztunk 80 évnél is idősebb emberekkel... Nem halnak meg hamarabb, legalább is a sugárzás miatt biztos nem.
2011. nov. 9. 11:31
 14/21 anonim ***** válasza:
29%

"Odakinn találkoztunk 80 évnél is idősebb emberekkel..."

Ember!

Nem az egész életük rövidül le 10%-kal - hanem a maradék életük! Ha élt volna 120 évet az illető, és 60 évesen érte a baleset, akkor pl. 6 évvel rövidül le az élete! 110-114 évet fog élni.

2011. nov. 9. 20:59
 15/21 anonim ***** válasza:
54%

Ember! "Nem az egész életük rövidül le 10%-kal - hanem a maradék életük!"

Ha a maradék életük lerövidül, akkor az nincs kihatásra az egész életükre? :D

2011. nov. 13. 22:41
 16/21 anonim válasza:

Látom, megint zsizsegnek a fotelből nagyonokos, tévétájékozottságú droidok.

Csernobilban (ami egy kisváros, ma már Csornobil, ha erre gondoltál, nem a Zóna egészére) gyakorlatilag a budapesti háttérnek megfelelő a sugárzási szint, vagy annál alacsonyabb, így SEMMI OKA SENKINEK félnie tőle. Ha (mondjuk) Karcagon élve 78 éves korodban dobnád fel a pacskert, akkor Csornobilban élve is.

Mielőtt az okostónik jönnének a marhaságaikkal, közlöm, hogy bő tíz éve foglalkozom a témával, a Zónát bejártam 2007-ben és 2011-ben is keresztbe-kasul, konkrétan Csornobilban laktam, amikor kint voltam.

2011. nov. 14. 12:55
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Olyan biztonságos akkor miért nem költöztök oda?

Nekem is jobb lenne meg nektek is. Ingyen kapnátok lakást...

Amúgy ez a sugárzás téma nem olyan egyszerű.

Leginkább a fényhez lehetne hasonlítani a hatását.

Csernobil magában hordozza a sugárzást a mai napig. A föld nem sugárzik már annyira mint régen. De a házak és a fémek mai napig sugároznak. Ott vannak a gépek a helikopterek az épületek amik ontják magukból a sugárzást. Ott vannak és senki nem viszi el őket. Nem mer senki hozzányúlni. Pár öreg és pár csöves él még a környékén Csernobilnak. De nem a városban.. Tanyákon élnek az erőműtől és a várostól messze. Valószínűleg a DNS láncuk is sérült a sugárterheléstől és nem tudnának normális utódot létrehozni. A sugárzás átmegy az emberi testen és Először a DNS-t Utána a sejteket zavarja össze. A sugárfertőzés egyik emberről a másikra nem terjed. Azért hoztam fel a fényt példának mert hasonlóan úgy hatol át az emberen mint a egy erős lámpa fénye a kezeden. Csak ez káros. Az erőműt és környékét megtisztították ahogyan csak lehetett.. Az erőmű belseje biztonságosabb mint kint. Az erőmű többi reaktorja a mai napig működtetik.

Viszont van egy érdekes dolog amivel nem foglalkozik senki. A sérült reaktor betonszarkofágját idéglenesen építették. 30 évre építették. Úgy gondolták hogy ukrajna addigra talpra áll és meg tudja építeni a nagy végleges betonépítményt az egész erőmű fölé. Ám ennek csak a tervei vannak kész. Az ukránoknak a fele pénzt se tudták összeszedni ennyi idő alatt.. A 4 reaktor szarkofágja repedezik. Odabe még ma is lávaként ízzó urán és plutónium hever és végzetes sugárzás van. Ha most elkezdenék építeni az új zsarkofágot akkor se lennének kész határidőre. Pénz meg semmi. Ez a roszhír hogy jól tudjatok szunyókálni. Ha nem hiszitek nézzetek utánna. Nem hazudok. Sajnos ez az igazság de mindenki szarik bele. Majd ha már késő akkor kezd mindenki kapkodni.

2011. nov. 24. 04:53
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Sugárfertőzés? Sérült DNS?

Ajmá', hagyámá' Te, hazudni jársz ide?

2011. nov. 24. 17:58
 19/21 anonim válasza:
100%

"sugárfertőzés" "sérült DNS"

Kis barátom, ne akard osztani az észt, mert neked magadnak is alig jutott.

2011. nov. 27. 18:53
 20/21 anonim ***** válasza:

Hát apám, te olyan gyökér vagy, hogy csoda, hogy nem vagy a föld alatt....

"A föld nem sugárzik már annyira mint régen. De a házak és a fémek mai napig sugároznak. Ott vannak a gépek a helikopterek az épületek amik ontják magukból a sugárzást. "

Épületek?!?! Az épületek ontják a sugárzást?! Miért, miből vannak? Céziumból?!

"Ott vannak és senki nem viszi el őket. Nem mer senki hozzányúlni."

Jah, nem mernek... azért is lopkodták szét egész Raszhokát...

"Pár öreg és pár csöves él még a környékén Csernobilnak. De nem a városban.. "

Meg a lófityulát! A városnak cirka kétezer fős lakossága van MA is. Én ezt a saját szememmel láttam, sőt, én is laktam ott három napig!

"Valószínűleg a DNS láncuk is sérült a sugárterheléstől és nem tudnának normális utódot létrehozni."

Az inkább rád, meg apádra igaz, mert hogy te genetikailag sérült vagy, az tuti... hogy nem értesz hozzá, az megint csak tuti, de akkora hülyeségeket írsz, hogy magad is elhiszed!

"A sugárzás átmegy az emberi testen és Először a DNS-t Utána a sejteket zavarja össze. "

Ez pontosan melyik sugárzás is? Infra? Ultra? Fény?

"A sugárfertőzés egyik emberről a másikra nem terjed."

Nem hát, mivel sugárFERTŐZÉS nincs!

"Az erőműt és környékét megtisztították ahogyan csak lehetett.. "

Ezt csak azért emelem ki, mert ez az egyetlen egy mondatod, ami igaz.

"Az erőmű többi reaktorja a mai napig működtetik."

Egész pontosan 2000-ben állították le az utolsó reaktort is, ma már nem működtetik, mivel a fűtőanyag-kazettákat eltávolították az utolsó működőképes reaktorból is.

"Viszont van egy érdekes dolog amivel nem foglalkozik senki. A sérült reaktor betonszarkofágját idéglenesen építették. 30 évre építették."

Csak úgy cirka 40-50 ezer ember, akik az erőművön dolgoznak a Zónán kívül és belül... Szép dolog gyakorlatilag egy közepes város lakosságának megfelelő embermennyiséget senkinek nevezni.

"Úgy gondolták hogy ukrajna addigra talpra áll és meg tudja építeni a nagy végleges betonépítményt az egész erőmű fölé."

1986-ban, mikor a jelenlegi szarkofágot építették, mondd meg nekem kérlek, hol volt Ukrajna?

Történelem, és földrajz egyes, leülhetsz.

"Ám ennek csak a tervei vannak kész. Az ukránoknak a fele pénzt se tudták összeszedni ennyi idő alatt.."

Érdekes, ehhez képest szépen nekikezdtek az építkezésnek... Hitelből?

"A 4 reaktor szarkofágja repedezik."

Komolyan?? Mind a 4 reaktornak van szarkofágja? :O Én azt hittem, csak az egyiknek!!! Ezek szerint a saját szememnek sem hihetek?!?!

"Odabe még ma is lávaként ízzó urán és plutónium hever és végzetes sugárzás van."

Izzó urán, és PLUTÓNIUM!!! Plutónium... az... 25 évvel a baleset után... Mikor is voltak benn utoljára? 1994-ben még dokumentumfilmet is készítettek "inside the Chernobyl sarcofagus"

"Ha most elkezdenék építeni az új zsarkofágot akkor se lennének kész határidőre."

Már elkezdték. A teljes rekultiválás határideje pedig 2065. Addigra szerinted nem készülnének el?

"Ha nem hiszitek nézzetek utánna."

Inkább neked kellene utánajárni a dolgoknak.

"Nem hazudok."

De hazudsz. A fotelből, a géped elől, mint egy névtelen Képcső Karcsi, aki nemhogy Ukrajnát, nemhogy a Zónát, nemhogy Csernobilt, nemhogy a Csernobili Atomerőművet, de meg merem kockáztatni, hogy a lakhelye melletti települést sem látta még közelről!

Légy olyan jó, és inkább ne írj hülyeséget! Inkább olvasd el minimum a wikipedia ide vonatkozó szócikkét, szerintem te is képes leszel megérteni. Esetleg nézz meg pár dokumentum filmet, de ajánlom figyelmedbe azt a tényt, hogy Trvtko hazudik.

Nyugodtan hihetsz olyannak, aki volt már a Zónában.

2011. nov. 27. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!