Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A homszexualitás hogy magyaráz...

A homszexualitás hogy magyarázható tudományosan?

Figyelt kérdés

Heteroszexuális vagyok. Nem provokatív kérdésnek szánom. Valószínűleg hiányosak az ismereteim ezen a téren.

Ha jól tudom a magas kalóriás ételek és az újabbnál újabb meztelen nők látványa emeli meg legjobban a dopaminszintet. A dopamin ami ha nem tévedek a "menj és szerezd meg" hormon. Ez logikus, mert régen ez egy evolúciós előny volt, mert azoknak a génjei maradtak fenn akik nem haltak éhen, a lehető legtöbbet kellett enni a ritka lakomák alkalmával hogy minél tovább bírják az emberek étel nélkül, volt elegendő zsírraktáruk a jégkorszakban, és sokkal több nőt termékenyítettek így meg, tehát nagyobb volt a reprodukciós sikermutató.

Na most én azt nem értem, hogy ha ezek a gének maradtak fenn, akkor egy homoszexuális férfiben hogy okozhatja ugyanazt a dopaminszint emelkedést egy meztelen férfi látványa, mitől alakul ki az agyában hogy szexuális kapcsolatot akar vele létesíteni ha azzal nem tud reprodukálódni?

Ennek valami "hibának" kell lennie, valami elváltozásnak azon emberek agyában. Hiszen ezt nem örökölhette genetikailag, mert ez nem maradhatott fenn evoluciosan. Ha viszont ez egy hiba akkor miért ilyen gyakori hiba? És legfőképp miért most ilyen gyakori. Ha jol tudom túlnépesedés van, amire ennek a hibának az egyre gyakoribb előfurdulása jó hír, de itt feltételeztük hogy az evolucio szándékos és tervezett ami pedig egyáltalán nem igaz.

A másik lehetőség hogy egy pszichés trauma folytán alakult ki ez a dolog.

Valószinuleg sok a pontatlanság az irományomban. Nem vagyok antropológus/pszichológus/neurobiológus semmi. Kérlek nézzétek el nekem.

2015. jún. 29. 22:50
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
70%

"De ha egy hetero párnak meleg gyereke van abban az esetben biztos hogy szerzett. "

Az egész érvelés ott bukik el, hogy már Mendel óta tudjuk, hogy két heterozigótának lehet homozigóta recesszív gyereke. Tehát ennek a hülyeségnek a cáfolásához még csak cizellált genetika sem kell (pl anyai hatás, epigenetikai faktorok, penetrancia/expresszivitás, de novo mutációk), elég a gimi elsős tanagnyag. Ennyit is értesz hozzá, de fröcsögő homofób.

2015. jún. 30. 08:24
 22/40 anonim ***** válasza:
0%

Elmondom a lényeget, akár tetszik akár nem, de ez az igazság.

A homoszexualitás egy mentális betegség. amely lehet genetikailag öröklött, ebben az esetben nem lehet mit tenni, el kell fogadni, valamint lehet szerzett, itt még gyógyítható.

Sajnos ezekkel az összefogásokkal, meleg házasságokkal az emberiség hanyatlani fog, nem az ilyen baromságokat kéne támogatni, hanem a háborúk ellen, éhezés ellen, valamint a betegségek megelőzését és gyógyítását kutatni. Ha van egy fiú, akit melegek nevelnek fel, 80% rá az esély hogy ő is az lesz, vagy biszexuális, de mindenképp hatással lesz rá a meleg párkapcsolat. Egy szerzett mentális problémát ki lehet gyógyítani, de az elfogadás miatt nem akarnak az illetőn segíteni, mert mindenki azt gondolja ez a természetes.

2015. jún. 30. 08:51
 23/40 anonim ***** válasza:
70%

"Ha van egy fiú, akit melegek nevelnek fel,"

Miért nevelnék melegnek? :)

A melegeket sem melegnek nevelték, hanem azok.

2015. jún. 30. 09:03
 24/40 anonim ***** válasza:
0%
Nem ez a lényeg utolsó, ha minden egyes szóba belekötsz látható az igazam. Tök mindegy meleg vagy nem meleg neveli, ha látja a ferde hajlamú szexualitást, kimegy a felvonulásra, odatéved, mindegy, szembesül vele, a gyerek szexualitása torzítható.
2015. jún. 30. 09:14
 25/40 anonim ***** válasza:
64%
A homoszexuális hajlam genetikai hátterét a nemek harcával magyarázzák. Ugyanaz a gén okozhat férfinál homoszexuális hajlamot, nőnél viszont változatosabb szexuális életet, és nagyobb termékenységet. Továbbá: ha a nemek aránya egyenlő, akkor az X kromoszómák kétharmada nőben van.
2015. jún. 30. 09:19
 26/40 anonim ***** válasza:

" Elmondom a lényeget, akár tetszik akár nem, de ez az igazság. "

Miert is ez az igazsag? Azert, mert te sigeri gyuloletbol de mindenfele tudas nelkul nevtelenul kinyilatkoztatod?

2015. jún. 30. 11:43
 27/40 anonim ***** válasza:
0%
MErt ez az igazság. És nem gyűlöletből, hanem észérvekkel kisbarátom :) Ja és hogy névtelenül, na igen, te is elég névtelen vagy ahogy elnézem.
2015. jún. 30. 12:09
 28/40 anonim ***** válasza:

"MErt ez az igazság. És nem gyűlöletből, hanem észérvekkel kisbarátom :) Ja és hogy névtelenül, na igen, te is elég névtelen vagy ahogy elnézem."

Nem az a lenyeg, hogy nekem van-e nevem, hanem hogy azoknak legyen neve, akiket idezek. Eszerveknel ilyesmi szamit. Ha nem gyuloletbol beszelnel, akkor nem probalnal megalazoan ervelni (ld. "kisbaratom"), hanem hoznal tenyleges eszerveket.

Ime nevek: Wilson, Trivers, Alexander, Kirkpatrick. Te kikre hivatkozolo amikor eszervekrol beszelsz? Vagy milyen megfigyelesekre?

[link]

2015. jún. 30. 13:58
 29/40 anonim ***** válasza:
0%
tudományos és észérves megfigyelésekre. Nevek: Herman, Whitney, Kavaski.
2015. jún. 30. 19:27
 30/40 anonim ***** válasza:
Nem sikerült kiderítenem, hogy ezek kik. Én belinkeltem, hogy kikre gondolok. Ha ezek nem kamunevek, lennél kedves egy-egy linket vagy valamit mellékelni?
2015. jún. 30. 23:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!