Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A homszexualitás hogy magyaráz...

A homszexualitás hogy magyarázható tudományosan?

Figyelt kérdés

Heteroszexuális vagyok. Nem provokatív kérdésnek szánom. Valószínűleg hiányosak az ismereteim ezen a téren.

Ha jól tudom a magas kalóriás ételek és az újabbnál újabb meztelen nők látványa emeli meg legjobban a dopaminszintet. A dopamin ami ha nem tévedek a "menj és szerezd meg" hormon. Ez logikus, mert régen ez egy evolúciós előny volt, mert azoknak a génjei maradtak fenn akik nem haltak éhen, a lehető legtöbbet kellett enni a ritka lakomák alkalmával hogy minél tovább bírják az emberek étel nélkül, volt elegendő zsírraktáruk a jégkorszakban, és sokkal több nőt termékenyítettek így meg, tehát nagyobb volt a reprodukciós sikermutató.

Na most én azt nem értem, hogy ha ezek a gének maradtak fenn, akkor egy homoszexuális férfiben hogy okozhatja ugyanazt a dopaminszint emelkedést egy meztelen férfi látványa, mitől alakul ki az agyában hogy szexuális kapcsolatot akar vele létesíteni ha azzal nem tud reprodukálódni?

Ennek valami "hibának" kell lennie, valami elváltozásnak azon emberek agyában. Hiszen ezt nem örökölhette genetikailag, mert ez nem maradhatott fenn evoluciosan. Ha viszont ez egy hiba akkor miért ilyen gyakori hiba? És legfőképp miért most ilyen gyakori. Ha jol tudom túlnépesedés van, amire ennek a hibának az egyre gyakoribb előfurdulása jó hír, de itt feltételeztük hogy az evolucio szándékos és tervezett ami pedig egyáltalán nem igaz.

A másik lehetőség hogy egy pszichés trauma folytán alakult ki ez a dolog.

Valószinuleg sok a pontatlanság az irományomban. Nem vagyok antropológus/pszichológus/neurobiológus semmi. Kérlek nézzétek el nekem.

2015. jún. 29. 22:50
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
11%
Milliószor volt kérdés, nem hiszem, hogy nem dobta fel a kereső.
2015. jún. 29. 22:53
 2/40 anonim ***** válasza:
13%
Tompítja az ellenkező nem iránti versengést, ami evolúciós előny.
2015. jún. 29. 22:57
 3/40 anonim ***** válasza:
11%
Én is egyfajta mentális zavarnak mondanám, egyáltalán nincs köze a genetikához. De próbáld meg elhitetni az emberekkel, lehetetlen.
2015. jún. 29. 23:07
 4/40 A kérdező kommentje:
Igen de ezzel feltételezed hogy az evolúcio valami iranyitott dolog. Mondjuk így is fel lehetne fogni a dolgot hogy ha nem lett volna ez a konstans hiba az emberiség történetében jelen akkor olyan gyorsan nőtt volna a népesség hogy nem maradunk fenn
2015. jún. 29. 23:07
 5/40 A kérdező kommentje:
Mellesleg úgy tudom hogy a pszichológia álláspontja egyre inkbb az hogy ez egy mentális zavar.
2015. jún. 29. 23:12
 6/40 anonim ***** válasza:
45%

Tévedsz #3. Abban is, hogy nincs köze a genetikához, abban is, "próbáld meg elhitetni". Nem elhitetni kell, hanem megmagyarázni. Okosan, visszafogottan, érthetően és megértőn. Hatásosabb.

Kérdező! A genetikai hiba és az evolúció kiválóan megfér egymással. Az esetek többségében éppen az előbbi jelenti az utóbbit. Csak persze a "hiba" lehet pozitív és negatív, esetünkben negatív. De ennél sokkal többet nem tudunk róla.

2015. jún. 29. 23:12
 7/40 A kérdező kommentje:
Persze csak érted. Egy ilyen hiba nem tud tovább öröklődni. Mégis elég gyakori. Mondjuk a down-kór is. Az viszont egy betegség nem?
2015. jún. 29. 23:18
 8/40 anonim ***** válasza:
2015. jún. 29. 23:20
 9/40 anonim ***** válasza:
9%

Ezt hiába magyarázná el bárki is visszafogottan. Nem lehet! Mindig akad olyan aki porba tiporja az értelmes választ. Mondjuk van egy 99% aki megrögzötten azon az állásponton van hogy a fű zöld, az ég kék, az éjszaka sötét. Viszont ott van az 1% aki azt mondja hogy a fű kék, az ég zöld, az éj világos. És mi van ha igaza van?

Esetünkben, a homoszexualitásra azt mondja a 99% hogy genetikai ok miatt jött létre. Viszont az 1% azt hogy mentális probléma. És ha igaza van. Én is erre az álláspontra jutok, akárhányszor kigondolom.

van viszont még egy elméletem, miszerint ugyanúgy mint a hasadékos betegek körében, itt is lehet szerzett, illetve öröklött ez a "betegség". Igen kimondtam, betegség. Mi másnak nevezhető?

2015. jún. 29. 23:21
 10/40 anonim ***** válasza:
Kihagytam, az igaza van állítást az egy százalékra értettem.
2015. jún. 29. 23:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!