A homszexualitás hogy magyarázható tudományosan?
Heteroszexuális vagyok. Nem provokatív kérdésnek szánom. Valószínűleg hiányosak az ismereteim ezen a téren.
Ha jól tudom a magas kalóriás ételek és az újabbnál újabb meztelen nők látványa emeli meg legjobban a dopaminszintet. A dopamin ami ha nem tévedek a "menj és szerezd meg" hormon. Ez logikus, mert régen ez egy evolúciós előny volt, mert azoknak a génjei maradtak fenn akik nem haltak éhen, a lehető legtöbbet kellett enni a ritka lakomák alkalmával hogy minél tovább bírják az emberek étel nélkül, volt elegendő zsírraktáruk a jégkorszakban, és sokkal több nőt termékenyítettek így meg, tehát nagyobb volt a reprodukciós sikermutató.
Na most én azt nem értem, hogy ha ezek a gének maradtak fenn, akkor egy homoszexuális férfiben hogy okozhatja ugyanazt a dopaminszint emelkedést egy meztelen férfi látványa, mitől alakul ki az agyában hogy szexuális kapcsolatot akar vele létesíteni ha azzal nem tud reprodukálódni?
Ennek valami "hibának" kell lennie, valami elváltozásnak azon emberek agyában. Hiszen ezt nem örökölhette genetikailag, mert ez nem maradhatott fenn evoluciosan. Ha viszont ez egy hiba akkor miért ilyen gyakori hiba? És legfőképp miért most ilyen gyakori. Ha jol tudom túlnépesedés van, amire ennek a hibának az egyre gyakoribb előfurdulása jó hír, de itt feltételeztük hogy az evolucio szándékos és tervezett ami pedig egyáltalán nem igaz.
A másik lehetőség hogy egy pszichés trauma folytán alakult ki ez a dolog.
Valószinuleg sok a pontatlanság az irományomban. Nem vagyok antropológus/pszichológus/neurobiológus semmi. Kérlek nézzétek el nekem.
De akkor most felvetődött bennem még valami. A mentális zavar vajon genetikai probléma? Vagy az is lehet szerzett illetve öröklött? Na most melyik?
bonyolódik. Mellesleg, te tévedsz, én az elhitetni szót a megértetni szóval azonos mértékben használom. bocs.
"De ha egy hetero párnak meleg gyereke van abban az esetben biztos hogy szerzett. Mert a gyerek nem létezne akkor ha öröklött"
Hibás logika mely ismerethiányból fakadhat. A homoszexuális nem impotens, a leszbikus nem meddő (megerőszakolják, ugyanakkora a terhesség esélye), régen - sok helyen ma is- büntetendő volt a 'másság', ezért a férfi családot alapított, gyereket nemzett.
Én úgy bírom ezt a mentális zavar kifejezést :)
A mentális zavaroknak is vegyim biológiai, fizikai oka van, nem csak úgy az éterben terem. Szerinted miért tudnak hatni a "lelki" folyamatokra is gyógyszerekkel?
(depresszió, pánik, pszichiátriai betegségek...)
Konkrétan a kérdésre válaszolva, még nincs erre pontos magyarázat, csak felvetések.
"ha egy hetero párnak meleg gyereke van abban az esetben biztos hogy szerzett. Mert a gyerek nem létezne akkor ha öröklött"
Kivéve, ha egy olyan tulajdonságról beszélünk, ami nem mindig jár együtt a génnel, ami okozza. Vagy azért, mert csak más génekkel együtt fejti ki a hatását, vagy azért, mert csak bizonyos környezeti tényezők hatására fejti ki a hatását. És mivel a génjeink többsége ilyen, nem túl bonyolult elképzelni, hogy a homoszexualitásért felelős gének is ilyenek.
"Azok a hipotézisek miszerint a homoszexuális ember az egy helper irracionalitást feltételez az emberekben. Azt hogy a homoszexualitás egy döntés."
Miért? Egyáltalán nem feltételez semmi olyasmit, hogy a homoszexualitás egy döntés.
"ha egy hetero párnak meleg gyereke van abban az esetben biztos hogy szerzett. Mert a gyerek nem létezne akkor ha öröklött"
És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy rengeteg a biszex, több, mint a teljesen végletes homo, akik csak és kizárólag az ellenkező nemmel létesítenek kapcsolatot.
"teljesen végletes homo, akik csak és kizárólag az ellenkező nemmel létesítenek kapcsolatot."
Izé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!