Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Bárkiből lehet mérnök vagy...

Bárkiből lehet mérnök vagy programozó?

Figyelt kérdés
Egyre nagyobb igény van a mérnökökre és programozókra, de a piac mégis üres, ez azért van, mert egyszerűen a többség inkompetens ezekre a szakmákra?

2014. júl. 12. 16:45
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
0%
Egy normális gondolkodású ember képes lenne egybeszabott szövegként elküldeni a hozzászólást, nem három külön kommentbe, ami továbbra is csak azt mondja el, hogy a mérnökök váteszek, Isten által küldött személyek az éterből. Értjük, értjük... de attól még lakatosok vagytok, meg villanyszerelők. Persze tökmenő meg minden, meg sok a cash, a lóvé. De három kommentbe kellett elküldeni, amit elakartál mondani, mert képtelen voltál egybeszedni ezeket a remek gondolatokat. Ezek után hiteltelen vagy, mégha csodás a geometriai térlátásod, és a villanyszerelő technikád is.
2014. júl. 12. 20:11
 12/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Előző: Neked mitől van ennyire személyeskedő hangulatod? Nem értem mivel lettél megsértve? Nem értem miért probléma, hogy valaki képes értelmes választ is adni a kérdésre és nem csak feleslegesen ömlengeni ahogy azt te teszed.

2014. júl. 12. 20:15
 13/33 anonim ***** válasza:

Kedves 67%-os, nem három részletbe van leírva a mondandó, hanem több 82%-os válaszoló is írt!

Erről ennyit.

2014. júl. 12. 21:29
 14/33 anonim ***** válasza:
Azért mert téged kivágtak a műszakiról, nem a szakma a hibás. Fogadni merek h még nem láttál igazi mérnököt munka közben ha szerinted villanyszerelők meg lakatosok...
2014. júl. 12. 22:01
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

úgy látom, programozó még nem írt:

nehéz eldönteni, mert a programozás egy életstílus. Sokan akik nem jók, csak még nem programoztak eleget. Én konkrétan 14 éves koromtól programozok körülbelül, és folyamatosan növekszik a lelkesedésem, és jól megy. (Ma 29 éves vagyok, ez a munkám). Nem vagyok egy zseni, de átlag feletti iq-m van. Matekból suliban fakultációkra jártam általában, de a fakultáción én voltam a legrosszabb (volt hogy 3masra is leromlottam), szal így utólag jobb lett volna ha maradok a sima csoportban. Fizikából hármas négyes voltam, de azóta elkezdett érdekelni ez a terület is. Egyetemen épphogy átmentem matekból, volt tárgy amit 3x vettem fel :)

Szerencsére amik a nehézségeim, azok pont nem kellenek annyira a programozáshoz: rossz hosszútávú (vagy inkább szelektív) memória, lassú (de alapos) gondolkozás.

Amit másokon látok:

- nem mindenki lesz lelkes, sokan hamar feladják. Ha nem lehet mindenkiből programozó, akkor sztem ez a két fő ok.

- de találkoztam olyan programozóval is, (főleg idősebbek) akik állítólag már régóta nyomják, de elég rosszak :) szal azért kell hozzá tehetség meg intelligencia.

- ismerek olyat, aki más szakmából képezte át magát, és jó programozó.

- ismerek olyat, aki egész későn kezdte el, korábban nem vágta annyira, de egy év alatt felhúzta magát főiskolán a legjobbak közé.

2014. júl. 13. 09:18
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

@11: nagyon fontos foglalkozás a villanyszerelő és a lakatos is!

Nem mindenkinek való az egyetem. Sokan olyanok is megpróbálják, akiknek esélyük sincs. Sajnos 18 évesen kevesen tudják, hogy mire képesek, illetve mit akarnak az élettől.

Nem lesz mindenkiből mérnök és nem lesz mindenkiből programozó. És mivel ez nem egy Madács mű, nem tudjuk előre, hogy kiből mi lesz. Annyit tudunk biztosan, hogy a lusta disznókból nem lesz semmi, a szorgalmasakból meg szakember lesz.

2014. júl. 13. 12:10
 17/33 anonim ***** válasza:
56%

Egy francot kell tehetség meg Isten nagy gyermekének lenni. L...szt. Ha érdekel és akkor dönts el fejben, csinálni akarod és csináld. Hajtsd ki a beled és jó leszel belőle. Semmi varázslat meg különleges képesség... Okádhatnékom van azoktól az emberektől, akik folyton ezt tolják, hogy itt csak az igazi tehetség maradhat meg meg a többi. Hagyjuk már... Programozáshoz egyébként nem kell semmi komoly matematika, se fizika. Ismerek még ilyen programozónak tanuló gyereket, előadta nekem, hogy nagy zseninek kell lenni hozzá. Szánalmas, ennyire vágytok a tekintélyre, hogy ezt kell csinálnotok? Komolyan kérdezem... Ez hazugság. Bárki és bármit meg tud tanulni csak hajtani kell. Aki meg tényleg fejlettebb agyban, azok a "zsenik". Ilyen a nagy múltévszázadi már unalomig emlegetett közfizikus, Einstein is, bizonyítottan fejlettebb volt agyilag, alkotott is pár szép dolgot. Ettől függetlenül bárki lehet fizikus, matematikus vagy programozó. Csak annyi energiát és munkát kell belefektetni, amit egy átlag ember fel sem fog (programozás azért meglehetősen a matematika és fizika alatt van, mindegyikbe elég mély belelátásom van), de lehetséges...

Egyébként a programozókat egy kalap alá veszem a mérnökökkel. Azok is ugyanilyenek. tanulnak egy kis fizikát meg matematikát és azt hiszik, hogy Ők a mindenség. Elárulom, hogy a klasszikus mechanika meg elektrodinamika távolról sem magas szintű fizika, épp úgy, ahogy az integrálás és deriválás sem magas szintű matematika... Távolról sem. Szóval vissza lehetne venni a nagy pof.ból, mert távolról sem olyan h de nagy a tudásotok, mint az képzelitek magatoknak...

Persze tisztelet a kivételnek. (Csak én még nem találkoztam egyik fajból sem ilyennel, de hiszem hogy léteznek valahol...)

Akiknek nem sikerülnek ezek a dolgok, azok puhány és komolytalan emberek. Nem azért van, mert h.lyék, hanem mert nincs kitartásuk és nem is érdekli őket csak ne kelljen dolgozni címszóval mennek oda.

2014. júl. 13. 16:14
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

77%, nagyon megpróbálod megmondani itt a frankót, de egyet árulj el: ez a nagy akaraterőd kitart akkor is, ha már nem érdekel annyira a téma? A stílusod alapján nagytudású ember lehetsz (szarkazmus), aki már több területbe is belekóstolt, akkor nem értem, hogy nem találkoztál még olyan témával, ami nem tudott annyira lekötni, hogy normálisan belemélyedj. Vagy így full akaraterőből fogsz leélni egy életet? Arról nem is beszélve egyébként, hogy programozóként, de sztem mérnökként sem szabad "kihajtani a beled", mert akkor jön a kiégés (btw, ha nem érdekel úgy a téma, akkor jön hamarabb). De ezt is csak az tudja, aki már csinálta...

Gratulálok a felismeréshez, hogy a programozáshoz nem kell matek meg fizika professzornak lenni... a "komoly" szintű matematika meg eléggé relatív. Csak azt nem értem hogy utána miért állítod, vagy mit értesz pontosan az alatt, hogy a programozás a matek meg a fizika "alatt van". Hierarchikusan belőlük ágaztatod ezt a tudományágat? Kicsit eltévedtél sztem :) a programozás túlnyúlik ezeken, saját tudományterület, a fizika és a matek csak kis részei.

És végül nemtudom milyen okból haragszol a programozókra, igen, büszkék vagyunk (mint sztem sok más szakterület képviselője), igen, nem tudja mindenki megcsinálni amit mi tudunk, és igen, sok sok gyakorlás, tehetség, meg tudás kell ahhoz, amit csinálunk. Nem mi vagyunk a világ közepe, de hagy ne kérjek már bocsánatot ha azt mondom, hogy nehéz, de szép művészet a szakmám, és nem valami, aminek bárki a mesterévé válhat. (Ugyanakkor azt elfogadom, hogy bárki megtanulhatja alap szinten, és átlagos intelligenciával, ha az érdeklődés megvan(!), akkor jó programozóvá is válhat bárki)

2014. júl. 13. 16:44
 19/33 anonim ***** válasza:
0%

El sem hiszem, hogy végre rajtam kívül más is elmondta, hogy mérnökök nem csak Isten szülöttei lehetnek, és akkor még írja-írja a gyereke, hogy: "igen büszkék vaguynk, hogy mi megtudjuk csinálni, amit más nem"....

Jóég. Elmondom neked kedveském, hogy bárki BÁRKI megtud csinálni egy mérnök diplomát. Bele kell fektetni az energiát. Nem mindenki hasonló célokkal rendelkezik, így sz.rik rá az adott személy, akiről azt hiszed, hogy ilyen h.lyével még nem találkoztál, pedig de... Ő is megtudja. Most nem akarom összetörni a programozó szívét se. De te is ugyanúgy egy átlagember vagy, aki megszerezte a diplomát. De ti tényleg azt hiszitek, hogy egy egyetem elvégzéséhez szorgalomnál több kell? Felsőbbképességek? Ajjajj... ezotéria kategória.

2014. júl. 13. 16:58
 20/33 anonim ***** válasza:
Na és még elolvastam a programozó szövegének a végét. Elképesztő, milyen undorító emberek vannak ezeken a műszaki tudományterületen. Magukat IQ 180-asnak gondolják. A többi emberről, mint sz.rról beszél, akik CSAK alapszinten tudják megtanulni, amit ott tanítanak és csak a kiválasztottak képesek erre. Gyomrom fordul ettől.
2014. júl. 13. 17:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!