Ha minden 1 dologból fejlődött ki az evolúció során, akkor miért van annyi különböző létforma?
Természetes, hogy az ember nem a föld legtökéletesebb faja. egyszerűen inteligensebb mint más létforma. és mert inteligensebb így természetesen nagy dolgokat képes létrehozni, ám de facto ha hibázik az más létforma hibájához képest óriásinak fog tünni.
amúgy meg nem létezik olyan, hogy tökéletes. a tökéletes pusztán emberi fogalom, mint pl. a jóság v gonoszság. sem a tökéletesség, sem előző kettő nincs jelen a természetben, pusztán bizonyos dolgot megfigyelsz, és majd a tudatod véleményt alkot róla (pl. jónak találja), ám ettől még ez a természetben nem jelenik meg, csupán a tudatodban. éppen ezért (persze erôsen szubjektív vélemény) nem volt-nincs-nem lesz soha sehol olyan, hogy tökéletes. max. egy olyan dolog, mit a megfigyelő annak tart.
Nem kell felfújni,ez szerintem az általános félreértések egyike az evo-val kapcsolatban.Nálunk is osztályszinten csak 10.-ben tisztázódott minden,mikor új tanár jött.Az azelőttinél állandóan olyan hangulata volt a témának mintha ez egy direkt folyamat lenne.
Szerintetek különben a modik nem rakják majd át ezt a kérdést a tudomány topicba?
Nekomimi :
én nem feltétlenül gondolom azt, hogy a gépesítés miatt eltunyunlna a társadalom, és ez egy intenzív elhülyülést eredményezne. folyamatosan találtunk föl gépeket, és ezzel exponenciálisan nőtt a tudatunk/inteligenciánk is.
az, hogy úgy tűnik, hogy folyamatosan több hülye él a világon (nézz meg ENGEM és a biológiát) még nem jelenti azt, hogy ez valóban így is van. ma pl. jóval kevesebb az analfabéta mint 200 évvel ezelőtt. a kérdés, amit majd persze a jövő dönt el, hogy ezen olvasnitudók a tv újságot lapozgatják vagy Hegel-t és Kant-ot. de ebben szerintem nem a gépek elterjedése fog dönteni.
Nekomini:Végre valaki aki látta az Idiocracy-t!Ezt a posztot én készítettem: [link]
Ez most pont idevág!
Különben én úgy tudom hogy 10 évente átlagosan 3 IQ ponttal nő az intelligencia,bár egy ideje erősen kétségesnek tartom az IQ tesztek megbízhatóságát.Na mindegy,a lényeg hogy az emberiség valóban tunyul,de ez csak azért van mert nincs szükség komolyabb mentális/fizikai munkára az átlagembernek.
Különben érdekesség:Az emberi evolúció elvileg megállt.Ugyanis ha megnézzük nincsen semmilyen szelektáló tényező.Gyakorlatilag mindenki bőven ivarérettsége után hal meg tehát senki sem szelektálódik ki mielőtt szaporodóképes lett volna.Tehát teljesen mindegy hogy ki milyen selejtes lenne a természetben,mindenki továbbörökíthet a génjeit,így nem haladunk sehova se.(én például nem hatalmas,csupán 1,5 dioptriás szemüveges vagyok,de lehet hogy a vadonban ez már az életembe került vplna.Így a technikának köszönhetően az amúgy selejtes genetikámat akár én is továbbadhatom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!