Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok, ha kiderülne,...

Mit csinálnátok, ha kiderülne, hogy az abiogenezis csak mesterséges beavatkozás útján hozható létre?

Figyelt kérdés

Kedves Fórumozók!

abiogenezis:= életlen aminosavakból összekapcsolódások révén élet keletkezik (pl. egy prokarióta). És innen indul az evolúció.

Lásd: http://www.youtube.com/watch?v=ZSt9tm3RoUU

0:31-0:38

Mi történne ha az abiogenezisről kiderülne, hogy spontán természetben végbemenő folyamat révén nem jöhet létre életlenből élő anyag, csak minimum laboratóriumi, Isteni, földönkívüli beavatkozás révén?

(És 100% biztos lenne, hogy csak beavatkozással hozható létre életlenből élő.)

Ateisták,agnosztikusok, szkeptikusok ti hogyan értékelnétek az eredményt? Elkezdenétek-e követni valamilyen vallást? Ha eddig nem hitettek hinni kezdenétek-e a földönkívüli látogatásokban? (bár ez csak eltolná a problémát, szerintem... A kis szürkék honnan jöttek?)

Hívők ti mit gondolnátok akkor? Ha nem fogadtátok el eddig az evolúciót elfogadnátok-e ezután?

Ezoterikus testvéreim, nektek mi lenne a véleményetek?

A kérdés nem provokatív, csak kíváncsi vagyok! :)

Kezdem én: Annyira nem lepne meg, bizonyos metafizikai, filozófia megfontolások miatt...

2013. szept. 28. 21:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Hogy mit csinálnék ha megtudnám? Valószínű aznap este ez lenne a beszédtéma krimóban :)
2013. szept. 28. 22:00
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Igazából sok mindenen nem változtatna.

-Az evolúciót nem dönti meg, mivel annak adott feltétele az élőlény, az élet keletkezéséről nem szól az elmélet, így aztán akár Isten, akár bármi más is alkothatta az életet, de csak egy ilyen egyszerű formában.

-Isten létezését nem bizonyítja, hiszen ennyi erővel akár egy kémcsőben is lebeghetünk, és a minket alkotó és megfigyelő tudóscsoport hozta létre az életet, szóval emiatt senki sem válna vallásossá, vagy nem hagyná el a vallását.

-Az idegenek Földre látogatásához abszolút semmi köze, nincs összefüggés.

Tehát az én életemet ez nem befolyásolná.Vallásos nem lennék ettől, hiszen ez nem bizonyíték, sőt semmi máson nem változtatnék.

Az új tényleg csak annyi lenne, hogy valaminek meg kellett csinálnia az első reptokariótát, de ez nem nagy újdonság, az illető kiléte még mindig kérdéses maradna.

Maximum a vallásmániások vernék a mellüket, hogy ez bizonyíték az Istenük létezésére, ami közelről sem lenne igaz.

2013. szept. 28. 22:34
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Vegyészként azt mondhatom, hogy már rég (párszáz éve) megdőlt a vis vitalis elv (életerő elv), tehát nincs olyan isteni erő kell valamihez. Ez valójában egy nagyon komplex fizikai és kémiai rendszer, amit mi "életnek" hívunk, olyannyira bonyolult, hogy jelenlegi technológiával teljesen a nulláról elkezdve a mai kor embere még nem tudna életet csinálni élettelen anyagból, ugyanakkor nem kizárt, hogyha egyszer minden fontosabb fizikai és kémiai háttért sikerül megfejteni, akkor mesterségesen is létre lehet majd egy élő sejtet is hozni akár.
2013. szept. 28. 22:35
 4/17 anonim ***** válasza:

Hmmmmm...Nagyon jó kérdés.Végre nő az Ezo topic színvonala!

Válaszom:Szerintem deista lennék.Ugyanis ha valóban sikerülne kimutatni az általad említett 100%-os bizonyosságát annak,hogy ez természetben nem lezajló folyamat (mindegy hogy ez mennyire hipotetikus,attól még kiváló gondolatkísérlet) akkor más józan döntésem nem lehet.Egy személytelen isten léte innentől már valós dolog lenne számomra.

És amellett hogy a következő jó pár éjszakán álmatlanul fogom bámulni a plafont még annyit tennék hogy mérhetetlenül sok filozófiát kezdenék el olvasni,mert isten létével leginkább a filozófián keresztül lehetne megismerkedni.

De amúgy kérdéstől függetlenül,most visszaszállok a realitás talajára és egyetértek vegyész hozzászólóval,ki szerint ez egy valóban roppant bonyolult folyamat,de természetben végbemehet.

2013. szept. 28. 22:55
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok a testvéred és ezoterikus sem, remélem azért válaszolhatok.

Szorosan a kérdésedre fogok válaszolni, nem akarlak arról győzködni, hogy márpedig magától is létrejöhetett az élet.

Ha kiderülne, hogy az élet magától nem fejlődhetett ki, akkor azt rögtön el is vethetnénk, hogy egy másik biológiai létforma teremtett bennünket, mert akkor őt is teremtenie kellett volna valakinek, de kinek?

Ha az Isten létezését sem akarjuk ezzel bizonygatni, akkor már csak az marad, hogy létezhetnek nem biológiai alapú értelmes lények, entitások, vagy minek nevezzem őket, akik létrehozták az életet. Egyáltalán nem biztos, hogy csak a mi általunk ismert biológián alapuló lények létezhetnek csak az univerzumban, vagy akár egy másikban, ahol a törvények is mások lehetnek. Akkor ismételten felmerül a kérdés, hogy ők miféle szerzetek és ők hogyan jöttek létre. De egyelőre beérnénk azzal a válasszal is, hogy miképpen keletkezett az élet a bolygónkon, vagy másol, mert a pánspermia elmélet szerint máshol is kialakulhattak az alapvető baktériumok, amikből kifejlődött itt az élet.

2013. szept. 28. 23:00
 6/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Pár megjegyzést.

1# ezen szakadtam! D

2#

"-Isten létezését nem bizonyítja, hiszen ennyi erővel akár egy kémcsőben is lebeghetünk, és a minket alkotó és megfigyelő tudóscsoport hozta létre az életet, szóval emiatt senki sem válna vallásossá, vagy nem hagyná el a vallását."

Na és a tudósok hogyan lettek?

"-Az idegenek Földre látogatásához abszolút semmi köze, nincs összefüggés."

Dehogy nincs! A földönkívüliek (tudósoknak hívtad) is csinálhatták az első prokariótát amit behajítottak az őstengerbe, ha elvetjük az isteni beavatkozást lehetőségét.

3# Ezzel nem tudok vitatkozni, mert fizikusin tanultam és meghúztak kémiából párszor! :D

Viszont ez fikció, ugyan úgy mint amit én is írtam. A tudományos szemlélet változhat, és bekerülhet egy olyan fizika törvény ami közvetve szükségessé teszi az abiogenezisbe történő beavatkozást.

pl. newton mechanika amely engedi megfelelően nagy energia befektetése révén tetszőleges sebesség elérést... azonban a maxwell-egyenletek és ebből Einsten munkássága nyomán ma már tudjuk, hogy ez nem igaz. (Max c-vel lehet utazni 3 D ben jelenlegi tudásunk szerint)

2013. szept. 28. 23:05
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

"Na és a tudósok hogyan lettek?"

Leírhatsz egy fél végtelent.Ők is egy kémcsőben megfigyelt kísérlet, az ő alkotóik szintén egy kémcsőben éldegélnek, és így tovább a végtelenségig.

2013. szept. 28. 23:15
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

"A földönkívüliek (tudósoknak hívtad) is csinálhatták az első prokariótát amit behajítottak az őstengerbe, ha elvetjük az isteni beavatkozást lehetőségét. "

Nem, nem őket hívtam tudósoknak, de az is igaz lehet, amiről te beszélsz, viszont akkor felmerül a kérdés, hogy az idegenek honnan lettek?Itt nem lehet fél végtelent sem elképzelni, mert ahhoz végtelen tér kellene.

2013. szept. 28. 23:18
 9/17 A kérdező kommentje:

"hogy létezhetnek nem biológiai alapú értelmes lények, entitások, vagy minek nevezzem őket, akik létrehozták az életet. "

Igen ezen én is agyaltam, már.

De akkor ezek a lények nem materiális alapúak. Tehát szellemiek vagy valami ehhez hasonlóak... Szóval ez így elég közel esik a vallásokhoz, szerintem...

Mósosítom az előző bejegyzésemet: Úgy értettem, hogy csak megközelíteni tudja minden nyugalmi tömeggel rendelkező anyagk a c-t elérni nem.

(Ha léteznek, tahchionok c-nél gyorsabban mozgó részecskék azok pedig nem tudnak lelassulni c vagy az alá )

2013. szept. 28. 23:20
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további hasznos válaszokat! :)

"Nem, nem őket hívtam tudósoknak, de az is igaz lehet, amiről te beszélsz, viszont akkor felmerül a kérdés, hogy az idegenek honnan lettek?Itt nem lehet fél végtelent sem elképzelni, mert ahhoz végtelen tér kellene."

Igen, ha jól emlékszem az univerzum átmérője akkora ameddig a Big Bang kitart... Utána, szerintem körbe ha eljutsz a szélére ki jutsz az át-ellentétes pontján. Mintha körbe mennél a földön.

Bár ezt a problémát kilehet kerülni az Univerzum evolúciós elmélettel...

"Az elmélet Lee Smolin amerikai elméleti fizikus nevéhez fűződik. Lényegében azt mondja ki, hogy egy összeomló fekete lyuk egy új univerzum születését vonja magával a "túloldalon", melynek fizikai állandói kissé eltérnek a "szülő" univerzumétól. Így minden univerzum annyi újnak ad életet ahány fekete lyuk volt található benne. Ezzel gyakorlatilag a biológiai evolúcióhoz hasonló változás játszódik le ahogyan az univerzumok újakat hoznak létre, ezért néha Kozmikus Természetes Szelekciónak is nevezik."

Így már mehet a végtelenbe...

2013. szept. 28. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!