Mit csinálnátok, ha kiderülne, hogy az abiogenezis csak mesterséges beavatkozás útján hozható létre?
Kedves Fórumozók!
abiogenezis:= életlen aminosavakból összekapcsolódások révén élet keletkezik (pl. egy prokarióta). És innen indul az evolúció.
Lásd: http://www.youtube.com/watch?v=ZSt9tm3RoUU
0:31-0:38
Mi történne ha az abiogenezisről kiderülne, hogy spontán természetben végbemenő folyamat révén nem jöhet létre életlenből élő anyag, csak minimum laboratóriumi, Isteni, földönkívüli beavatkozás révén?
(És 100% biztos lenne, hogy csak beavatkozással hozható létre életlenből élő.)
Ateisták,agnosztikusok, szkeptikusok ti hogyan értékelnétek az eredményt? Elkezdenétek-e követni valamilyen vallást? Ha eddig nem hitettek hinni kezdenétek-e a földönkívüli látogatásokban? (bár ez csak eltolná a problémát, szerintem... A kis szürkék honnan jöttek?)
Hívők ti mit gondolnátok akkor? Ha nem fogadtátok el eddig az evolúciót elfogadnátok-e ezután?
Ezoterikus testvéreim, nektek mi lenne a véleményetek?
A kérdés nem provokatív, csak kíváncsi vagyok! :)
Kezdem én: Annyira nem lepne meg, bizonyos metafizikai, filozófia megfontolások miatt...
Már megint egy téma ami alapjánál fogva mellé van irányítva!
Az aminosavak életté való kapcsolódását a kozmosz besugárzása hozza létre. Mint minden létező dolognak, a bolygóknak is van energiamezeje. Ezek egymásra hatása, a tér minden pontján más. Ezzel magyarázható az élet sokrétű kialakulása a földön, és ezzel magyarázható, hogy az élet csak a földön alakult ki.
egy földmunkás
Utolsó:Ez annyira meglepett hogy már csak az egyedisége miatt felpontoztalak.
DE!
Mint amatőr csillagász és fizikát tanuló diák,kijavítanálak.
A legtöbb bolygónak valóban van mezeje,mágneses mezeje a pontosság kedvéért.(nem tudom"energia mező" alatt mint értesz)
De ez a mágneses mező igen széles skálán mozog.A Merkúrnak,Vénusznak éppen hogy csak van,mivel a magjukban lévő anyag áramlása nem indukál elég nagy elektromágneses teret.Viszont a Föld,a Jupiter és a többi nagybolygó szép nagy,erős,kiterjedt mágneses térrel büszkélkedhet.Ez szoros összefüggésben van a bolygó tengely körüli forgási idejével,illetve a mag minőségével.
Ez az életre csak közvetett módon van kihatással,és szintén csak közvetett módon szabja meg hogy hol lehet élet és hol nem.
A mágneses tér azért fontos az élet kialakulása szempontjából mert megvédi (egyfajta pajzs) a bolygót és annak felszínét a kozmikus térből érkező töltött részecskékj (ionok) záporától,amit például a Nap állandóan a Földre ömleszt.Ezt a sugárzást az élőlények nem nagyon preferálják ezért inkább a mágneses térrel rendelkező bolygókon van esélye a felszíni életnek.
De ezért írtam hogy csak közvetve van szerepe a dologban,mert a felszín alatt megjelenő élet számára mindegy hogy egy mágneses tér nélküli bolygón él.Elég ha van a környezetükben valami kémiailag megfelelő,lehetőleg kén tartalmú ásvány,amit kemoszintézissel "ehetnek" és már vígan élnek is.
Szóval élet fennmaradhat/létrejöhet a mágneses tér nélkül is,a mágneses tér max növeli ennek lehetőségét,egy második védelmi vonal jelenlétét biztosítva.
Például létrejöhetett az élet az Európa (Jupiter egyik Galilei holdja) ahol is a geotermikus energiát hasznosíthatnák a kemoszintetizáló extremofil (szélsőséges körülmények közt élő egysejtűek) élőlények.
De jó példa még az ALH84001-es meteorit is,mely személyes és sok szakértő véleménye szerint is megkövesedett baktériumokat tartalmaz.Ez jó bizonyíték lenne az élet Földtől független kialakulására.A probléma az hogy ez nem biztos bizonyíték mert ilyen formák a meteoroidok légkörbe való belépésénél (olvadás,dermedés) is kialakulhattak.
Tisztelt Möbiusz!
Mint említettem már én csak egy földmunkás vajok, de ép ésszel következetesen gondolkodom. Az az energia amit említettem, nem csak a mágnesesség, tömegvonzás, hanem az energiák összessége. Amiből minden energia származik. Valahogy úgy mint a fény esetében, ha minden szín jelen van akkor a fény fehér színt ad. Próbáld meg elképzelni magadban, hisz nem lehet és nem kell annyira szakosítani a dolgot, hogy egyirányúan szemellenzőben lásd a lényeget. Anyagi világunkban minden mérhető, minden fogható, és összefüggésekkel magyarázható. De túl az anyagon kell lennie valaminek, ami az anyagot is alkotja. Hát ezt nevezem Én kozmoszenergiának, mások istenként fogják fel, és megint mások:"
"A** minden energia ősforrása. Az élet megnyilvánulásának minden síkja, a felvett és az el nem használt** (abszolút energia) rezgésétől, minőségétől függ. A** egy összetett energiarendszer, ami nélkül a fizikai test nem létezhet.
A mindent átható** (életenergia) folytonos, állandó, meg nem szűnő mozgásban, rezgésben, áramlásban van. Örvénylő mozgásuk következtében kapcsolódnak egymáshoz és energiaközpontokat hoznak létre az egész univerzumban, naprendszerekben, és mindenhol megtalálhatók.""
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
"Mit csinálnátok, ha kiderülne, hogy az abiogenezis csak mesterséges beavatkozás útján hozható létre?"
Ez nem tudományos kijelentés. Ilyen eredményre sosem juthatunk, nem azért, mert nem lehet igaz, hanem azért, mert ez egy negatív állítás, és, mint ilyen nem bizonyítható. Az sosem derülhet ki, hogy csak laboratoriumi körülmények között alakulhatott ki, hiszen az sosem bizonyítható, hogy pont olyan körülmény sosem létezhetett, illetve az sem bizonyítható, hogy az élet csak azon az egy módon keletkezhet.
Az más kérdés, hogy a földi élet teremtett volta más módszerekkel bizonyítható, egyrészt ha isten, vagy UFÓk, vagy akármi jön, és elmondja a tuttit. Illetve implicit módon asztrobiológiai bizonyítékok is lehetségesek, amik arra utalnak, hogy az élet teremtett: ilyen lehet, ha teljesen távol, a földtől teljes biztonsággal elszigetelet rendszerekben is NAGYON hasonló az élet. (ugyanolyan genetikai kód, ugyan olyan aminosavak, cukrok) Persze ez nem lenne perdöntő, de szerintem nagyon erős érv lenne az élet teremtett volta mellett.
Makoscsiga
"Persze ez nem lenne perdöntő, de szerintem nagyon erős érv lenne az élet teremtett volta mellett."
teremtést semmi esetre se bizonyítaná ez a felfedezés, hanem azt hogy vmi külső eszköz hatására egy vagy több pontból szétterjedt az élet. Pl egy felfedező idegen űrhajó szétterjesztette véletlenül(simán a hajó egyik részére voltak baktériumok tapadva) vagy szándákosan. Ám ők nem teremtők voltak. Pl az európai ember is szétterjesztette őshonos állatait a világon mindenhol volt mikor szándékos volt volt mikor véletlen. És az ilyen cselekedet kozmikusan is elképzelhető!!!!
"Mit csinálnátok, ha kiderülne, hogy az abiogenezis csak mesterséges beavatkozás útján hozható létre?"
Nos, ha ilyen csúfságot űzne velem a tudomány, bizony mondom néktek, pironkodva vonulnék félre egy sarokba, az álláspontomat felülvizsgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!