Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » 87es IQ 16 évesen nagyon gáz?...

87es IQ 16 évesen nagyon gáz? Lehet az IQt valahogy növelni?

Figyelt kérdés

Pár napja egy dupla lyukasórában pár haverral meg csináltunk egy IQ tesztet, és 87es jött ki nekem :S Tök égő volt mindenkinek 100-110 körül, legjobb haveromnak 132 majdnem kétszer olyan okos, mint én :( Tudom, h kicsit lassú a felfogásom, meg nem vok túl okos nem is vok jó tanuló, de nem hittem volna h nekem lesz a legroszabb :( Ez a 87es nagyon gáz? Azóta is azt halgatom, ha mondok vmi hülyeséget "na megszólalt már a 87es" XD Am ez most azt jelenti h hülye vok és az is maradok életem végéig, vagy lehet ezt valahogy "fejleszteni"?

16/F

2009. okt. 28. 19:14
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
90%
Az ilyne IQ tesztek hülyeségek, max a Mensa Hungaricás teszt ér vmit.
2009. okt. 28. 19:16
 2/24 A kérdező kommentje:
Tanár adta nekünk szal gondolom nem vmi nagyon sz@r teszt volt :/
2009. okt. 28. 19:18
 3/24 anonim ***** válasza:
80%

Ne higgy a tesztnek, valószínűleg csak elbohóckodtad, vagy nem figyeltél oda. Vagy egyszerűen csak rossz volt a teszt...

Nekem egy egyetemi pszichológiai kutatás során mérték az IQ-mat és a kreativitásomat, ott valami 130 körüli összeg jött ki. Aztán megcsináltam egy tesztet a Nők Lapjában, majdkijött, hogy közepesen szellemi fogyatékos vagyok... :P

A szokványos IQ-tesztek semmit sem érnek. Sőt, a neten keringő tesztek lehet, hogy nem is az IQ-t mérik, csak ez egy nagyon jó szlogen. Ma pl. láttam egy hirdetést valami IQ-tesztről, amihez ábraként mellékeltek egy vörös-zöld színtévesztési tesztet... Hehe. Nem szabad komolyan venni ezeket!

Már az írásodon látszik, hogy nem vagy buta.

2009. okt. 28. 19:30
 4/24 anonim ***** válasza:
99%

Biztos kellemetlen a dolog, de leírok neked egy rövid történetet.

Amikor annyi idős voltam mint te, borzasztó okosnak képzeltem magam, aki mindent jobban tud és majd megváltja a világot. Egyszer leszóltam egy egy munkás embert valami miatt. ( asztalos , autószerelő volt már nem emlékszem a lényeg az, hogy nem értelmiségi ) Apukám nagyon megharagudott, és azt mondta. Lehet, hogy diplomás leszel de lehet, hogy soha az életedben nem leszel olyan jó a szakmádban, mint az az ember a saját szakmájában. Akkor nem nagyon értettem, ma már tudom, hogy teljesen igaza volt.

Nem csak az IQ dönti el, hogy boldog leszel az életben vagy nem. Ha olyan dolgot csinálsz amit szeretsz, amihez értesz, akkor alkothatsz tökéleteset.

Mi ér többet mint a jól végzett munka ? Amikor elkészülsz valamivel és azt tudod mondani, hogy ezt én csináltam.

Ez a valami lehet egy kijavított rozsdás autó, egy kicsempézett fürdőszoba, vagy egy dicséret valakitől : "Nézd meg, Géza mindig pontosan szállít. Órát lehet igazítani hozzá".

Nem lesz mindenki feltaláló, mérnök, orvos. Az "okosság" sem jelent automatikusan boldog életet.

De beszélhetünk a pénzről is. Sok olyan sikeres gazdag vállalkozó van akinek csak szakmunkás vizsgája vagy érettségije van. Emellett vannak keveset kereső vagy munkanélküli diplomások is.

Összefoglalva :

Ha valaki tudomásul veszi a korlátait akkor is van lehetősége boldog, sikeres kiegyensúlyozott életet élni.

És ez a fontos, nem az a buta teszt. Keresd meg amiben jó vagy és szereted is csinálni. Szóval ne keseredj el, mindenki jó valamiben.

2009. okt. 28. 19:42
 5/24 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%

Igaza van az előttem íróknak, nem kell komolyan venni.

A 87 egyébként sem annyira nagyon rossz, pláne ha a hibaszázalékot is figyelembe veszed.

Ha nagyon nyugodsz akarsz lenni, akkor azért csinálhatsz egyedül néhányat (a netről), ha mind rosszul sikerül, akkor vigasztalódj azzal, hogy az IQ nem minden. Sokféle egyéb intelligencia-teszt van már, pl. érzelmi.

Különben lehet növelni az IQ-t, az agykontroll módszer kitalálója (José Silva)rádióműszerész volt, aki a lányai IQ-ját akarta növelni eredetileg, és sikerült, elég jól.

2009. okt. 28. 19:46
 6/24 anonim ***** válasza:

Na ez remélem megnyugtat

idézet:

Mivel annak, hogy valaki intelligens, számtalan megnyilvánulása van, az intelligenciát szintén sokfélemódon lehet felfogni. A legbefolyásosabb megközelítés, és egyben az, amelyik a legszisztematikusabb kutatást váltottaki, pszichometriai mérésen alapul. Ez a hagyomány létrehozott egy fontos ismerethalmazt, bár számos kérdés megválaszolatlan maradt. Sokkal kevesebbet tudunk az intelligencia azon formáiról, amelyeket a tesztek nemtudnak könnyen mérni: bölcsesség, kreativitás, gyakorlatitudás, társas ismeretek és az ezekhez hasonlók.

itt van még egy link

[link]

némi információ az IQról, mert már sok hasonló kérdés volt és úgy látom csak dobálózunk vele

2009. okt. 28. 20:31
 7/24 A kérdező kommentje:

Köszi azért ez bíztató h lehet nemis annyi. Bár megcsináltam még egyet és az is kb. ennyire jött ki :/

19:42es ebben igazad van tudom h én meg másban vok jó. Van egy sport amiben nagyon jó eredményeim vanak a junior bajnokságokon meg tudom h szakmunkásként is jól meglehet élni, tudom h nem leszek mérnök vagy orvos de azért nem szeretnék "hülye" lenni, ha nem muszály XD

2009. okt. 28. 20:43
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sokkal jobb az,hogy például engem az írásod fogott meg,úgy gondolom jó társaság és jó ember vagy...IQ-tól függetlenül!És ez fontosabb szerintem!Nem az Iq-tól leszel,olyan akire esetleg a szüleid,barátnőd,barátaid büszkék lehetnek:) Ja és nem vagy hülye XD
2009. okt. 28. 21:25
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Tisztázzuk már, hogy ki is a hülye ?

Én könnyen megoldok matematikai, programozástechnikai problémákat.

Filozófiából pedig megbuktam. Nem tudtam 10 értelmes mondatot mondani arról az elvont dologról ami a tételben volt. Ma is kiráz a hideg, ha rágondolok, hogy milyen f.szságokat kellett volna megtanulnom.

Képtelen lennék filozófiát, szociológiát tanulni.

Akkor én hülye vagyok ?

2009. okt. 28. 21:36
 10/24 A kérdező kommentje:

21:25 Köszi :) Mongyuk szivesebben vok 87es aki szimpatikus az emberknek mint 150es akit mindenki utál :)

21:36 Én nem értek anyira a matekhoz se :/ De am értem mit akarsz mondani, vettem a lapot, igazad van :)

2009. okt. 28. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!