Hogyan védekezzünk ha vihar idején valahogy gömbvillám kerül a zárt szobába? Elég ha mozdulatlanok maradunk és pár másodpec múlva magától megsemmisül?
Sok történetet hallottam a rokonaimtól a gömbvillámról. Ezen kívül én is hallottam már olyan tudományos nézetet, hogy gömbvillám nem létezik, ill. csupán optikai csalódás.
Nos, szerintem az a legjobb megoldás, ha az ember azonnal távozik a házból (ha lehetséges), úgy, hogy az ajtókat lassan nyitja ki (ki tudja, hogy a huzat hat e ezekre az izékre) és nem csukja vissza maga után. Kint pedig vár 10-15 percet.
A gömbvillámra hat a huzat, elektromos és mágneses tér is.
Az élete pedig nem pár másodperc, hanem néha percekben mérhető.
Ha ilyet látsz messze tőled, akkor nem kell csinálni sok mindent: bújj be valami mögé, ahonnan szemmel tarthatod (ha az élete végén felrobban, nagy pusztítást tud végezni. Fület bedugni).
Ha közel van, óvatosan távolodj el tőle. Ne nyúlj felé, ne mutass rá semmivel és ne dobd meg. Ha felrobban, belehalhatsz (nem kötelező, és nem is robban fel mindegyik - de gondolom, ezt nem akarod kipróbálni).
Magától a gömbvillámtól semmi nem véd meg (átmegy bármin, ha akar), a robbanása viszont olyan, mint bármilyen más robbanás. Az ellen véd pl. a vasajtó is.
Elég valószínűtlen, hogy élőben találkozz ilyennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!