Akik az Eltén vagy a BME-n valamilyen csillagászathoz vagy űrkutatáshoz kapcsolódó szakon végeztek, azok most mit dolgoznak?
Egyik haverom az ELTE-n végzett csillagászként, és a Magyar űrkutatási hivatalban dolgozik, aminek 2 alkalmazottja van, a főnök és ő. csomó papírmunka, pályázatok írása, elbírálása meg hasonló unalmas dolgok tartoznak a munkakörébe, és meglehetősen keveset keres..
Olyat meg nyílt napon biztosan nem mondanak, hogy nincsen csillagászokra szükség. Én voltam az ELTE-n nyílt napon mielőtt ide jöttem, és mindent dicsértek, mondjuk ilyenkor az a dolguk. És én is csillagásznak akartam tanulni amikor idejöttem, de útközben meggondoltam magam és a fizikus jobban tetszett.
Köszönöm a válaszokat.
Hát igen, én is így olvastam, hogy Magyarországon nincs semmilyen olyan munka ami komolyabban bele merülne a témába, pedig szerintem nagyon érdekes, és sok felfedezésre vár még. És egyébként az új magyar műholddal, a masat-tal mi a helyzet? Az is egyfajta űrkutatás nem? Vagy az is csak egyetemisták ötlete és ennyi? Semmi komolyabb munka nincs vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!