Nagyon érdekel a csillagászat a bolygók és a világűr. A csillagászathoz milyen tantárgyak kellenének?
Figyelt kérdés
2010. márc. 21. 19:23
1/9 anonim válasza:
földrajz, fizika és az ehhez szükséges matek.
2/9 anonim válasza:
illetve informatika, manapság már nincs meg a csillagász számítógép nélkül.
3/9 anonim válasza:
Fizika (főleg!!), földrajz jó matek tudás.
általában fizika diploma után szoktak csillagászként továbblépni, de nézz utána.
4/9 anonim válasza:
Legelsősorban a fizika, és ehhez valóban sok matek és informatika. A földrajz nem annyira fontos, a csillagászati földrajz a csillagászat legkönnyebb része.
5/9 anonim válasza:
"általában fizika diploma után szoktak csillagászként továbblépni,"
Ez nem igaz. Régen is közben csinálták, egyidejűleg, ma pedig már van csillagász szakos képzés.
6/9 anonim válasza:
utolsó: a csillagászat már csak msc-ben van, és vagy földtudományi (kevésbé ajánlom) vagy fizika alapszak kell hozzá :) amúgy nagyon sok fizika és matek kell, infó is elég erős :S de kibírható :P
7/9 anonim válasza:
Akkor visszaléptek a korábbi állapothoz, az én időmben is harmadévben lehetett szakosodni.
8/9 anonim válasza:
utolsó előtti válaszoló : miért írtad azt, hogy a földtudományit kevésbé ajánlod?
9/9 anonim válasza:
Igen ez engem is érdekelne, ugyanis most emelteztem földrjazból és földtudományit célozom, kesobb csillagasz szakirannyal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!