Milyen érvekkel lehetne meggyőzni az embereket, hogy a csillagászat nem fölösleges és haszontalan és megéri foglalkozni vele?
Elsőnek igaza van.
Egyszerűen vannak olyan emberek, akiknek csak az a fontos, hogy a közvetlen igényeik ki legyenek elégítve, és nem látják, hogy ahhoz közvetetten ilyesmik is hozzájárulnak.
Én a nyelvészettel vagyok így. Ha érvelni kell, akkor elmondom, hogy ez egy lánc, ami itt indul, és a hiperszuperkényelmes programozott mosógépénél ér véget. Ekkor sem értik, de elfogadják, mert a mosógép már "kézzelfogható" eredmény.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:19
Én átverésnek tartom az asztrológiát, bár a csillagászat is abból gyökerezik, szerencsére szépen különváltak az idő folyamán, szóval nem, nő létemre az asztrológia csak egy jó üzlet azoknak, akik pénzt akarnak keresni abból, hogy másokat átvernek.
Köszönöm a válaszokat egyébként és igen igaz, hogy akit nem érdekel a téma azt nem is lehet meggyőzni, de úgy gondolom egy intelligens, fogékony embert ész érvekkel, bizonyítással meg lehet győzni.
Már bocs, de ha te nem tudod, hogy mit mondjál a szkeptikusoknak, amivel meggyőzheted őket a csillagászat fontosságáról, akkor lehet hogy te sem tudod, miért is fontos. Innentől kezdve, hogy akarod őket meggyőzni?
Az én véleményem (bár nem számit) az, hogy bár érdekes és esetenként szép és kalandos tudomány, de gyakorlati haszna valóban nincs...
Egyelőre, hiszen tudom, ha találunk egy élhető bolygót amit így vagy úgy elérhetünk, akkor odaköltözhetünk, ha kinőttük ezt a sárgolyót, vagy megtámad E.T. esetleg egy becsapódni készülő aszteroida elöl, vagy ha kedvenc csillagunk végkép beadja az unalamast.
De ez még a távoli jövő, ami ugye sohasem következik be, ha most nem kezdjük el böngészni a környezetünket.
Vajon a Wright fivéreknek mit mondtak az ismerőseik?
Gondolom őket is semmirekellő, fellegekben "repkedő" emberkéknek tartották, és meg voltak győződve arról, hogy teljesen felesleges amivel próbálkoznak, hiszen
AZ EMBER NEM KÉPES A REPÜLÉSRE!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!