Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan lehet az ELTE csillagás...

Hogyan lehet az ELTE csillagászathoz bejutni?

Figyelt kérdés
A követlemény érdekel, pontszámok meg ilyesmik.Oda akarok jelentkezni de nem tudom van-e esélyem pedig nem vagyok hülyegyerek.
2010. aug. 4. 20:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy előtte elvégzed a földtudományi alapszakot.
2010. aug. 4. 20:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

csillagász mesterképzés van, amire legcélszerűbb úgy jelentkezni, hogy előtte a fizika BSc vagy Földtudomány BSc-t elvégzed csillagász szakiránnyal. Egyébként Fizika BSc-re meglehetősen könnyű bekerülni, bennmaradni már nehezebb..

Egy Fizika BSc-s az ELTÉn.

2010. aug. 4. 21:16
 3/6 anonim válasza:
100%
Szia! Megnézte, és idén 360 pont kellett elte földtudományi alapszakra. Szerintem ez simá teljesíthető nyelvvizsgával meg egy jól sikerült emelt szintű érettségivel. Én nem ezen a szakon vagyok, de nagyon sok ismerősöm jár oda, és általuk elég informált vagyok. Első év végén tudsz szakosodni, ezután már lesznek csillagászattal kapcsolatos óráid. Viszont nagyon nehéz a szak, rengeteg matek meg fizika órád lesz, úgyhogy nagyon jónak kell lenned a legtöbb reál tárgyból, de különösen fizikából. Csomóan elhasaltak, mert nem is tudták pontosan miről is szól ez a szak. Úgyhogy ne várd azt, hogy az a csillagász szak, hogy egész nap a távcső előtt ültök. Bsc-n kemény elméleti óráid lesznek . Én tényleg akkor ajánlom neked a csillagászat szakirányt, ha nagyon elszánt vagy, és tényleg komolyan gondolod. Amúgy itthon nem is nagyon lehet vele elhelyezkedni, de ha tehetséges vagy akkor talán külföld, de ahhoz a jó (szakmai) nyelvtudás is elengedhetetlen…
2010. aug. 4. 21:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy már előttem írták, Földtudományi, vagy Fizika alapszakról. Az alapszakokra bekerülni abszolut nem nehéz, régen sokat hallgattam olyan sztorikat, hogy valaki azért ment fizikusnak, mert a rendészeti fősulira nem vették fel. :)

DE(!) ha nem kifejezetten bolygókutatással akarsz foglalkozni, akkor szeintem mindenképpen fizika alapszakra menjél. Én ugyan nem is Bolognai rendszerben végeztem és nem is csillagászként (tudom, akkor miért szóllok bele :D), de sok csillagásszal tanultam együtt egyetemen, és abszolut butaságnak tartom földtudományi szakra menni, ha csillagász akarsz lenni. Sőt én így geofizikusként is, egyértelműen a fizikus alapszakot választanám, pedig azért közelebb állok a _Föld_tudományokhoz. :)

Szerintem sokkal jobban fognak neked örülni mind mesterképzésen, mind később a szakmában, ha fizikusi alapdiplomád van.

----

Ui.:

Arról a szomorú lehetőségről nem is beszélve, hogy ha nem kapsz állást csillagászként, akkor a fizikusi szakon megszerzett fizika és matek tudással még rengeteg minden lehet belőled.

Ezt fusd át:

[link]

2010. aug. 5. 07:36
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok.

Azért, hogy a másik alapszak mellett is érveljek. :)

Ha nem vagy 100%-ig biztos a csillagászatban, de abban igen, hogy NEM akarsz fizikus lenni, akkor azért fusd át, hogy még miminden lehetsz ha földtudományi alapszakra mész:

[link]

Szóval az előző válaszom arra a lehetőségre vonatkozott, ha csak és kizárólag csillagász akarsz lenni.

2010. aug. 5. 07:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat. :))
2010. aug. 5. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!