Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehetséges-e hogy egy olyan...

Lehetséges-e hogy egy olyan önmagát gyorsító eszközt alkossunk amely végtelen ideig gyorsul?

Figyelt kérdés

2012. jún. 14. 20:11
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Nem tom csak kérdeztem.
2012. jún. 16. 09:40
 22/34 A kérdező kommentje:
Rendben az egyenes vonalúhoz de akkor meg végtelen tér kéne egy örökmozgóhoz. Egy kör alakú pályán haladó test sebességének fenntartásához is 0 energia kell?
2012. jún. 16. 10:52
 23/34 anonim ***** válasza:

Örökmozgót NEM lehet építeni.

Még mindig nem.

Egy kör alakú pályán haladó test szerinted egyenes vonalú egyenletes mozgást végez?

Akkor?

Egyébként az örökmozgó nem azt jelenti, hogy örökké mozog, ha kilöksz egy krumplit az űrbe, és az elindul a semmi felé, az nem örökmozgó lesz...

2012. jún. 16. 11:00
 24/34 Shai-Hulud ***** válasza:

"olvastam egy elméletet amiben ha a giroszkópot megfelelő sebességre gyorsítjuk akkor az képes legyőzni a gravitációt. Bocs ha hülyeség én csak olvastam nem én találtam ki de érdekes. "

Valóban hülyeség. :-D

A giroszkópnak az égvilágon semmi köze a gravitációhoz.

Az egy olyan szerkezet, amit jól felpörgetnek, és mint minden forgó test, az is igyekszik megtartani a forgástengelyének irányát - de ettől még nem fog lebegni, vagy felszállni, a gravitáció pontosan ugyanúgy hat rá, mint a nem pörgő testekre.

Legjobb példa a búgócsiga. Tulajdonképpen az is egy giroszkóp. Felpörgetve annyira tartja a tengelyirányát, hogy nem dől el, egy ponton alátámasztva percekig "áll", de azért ezzel nem legyőzi a gravitációt, hiszen a súlya megmarad, és a tengely vége a talajon pörög.

A kilőtt puskagolyó (azaz lövedék) is megtartja az irányát, mert a cső huzagolása megpörgeti a tengelye körül - enélkül bukdácsolna a levegőben. De a pörgő lövedékre is hat a gravitáció, és bizony ugyanolyan ballisztikus pályát ír le, mint a nem pörgő lövedék.

Pedro

2012. jún. 16. 13:31
 25/34 anonim ***** válasza:

[link]

Ez mondjuk elég látványos kísérlet. :D

2012. jún. 16. 13:41
 26/34 A kérdező kommentje:

Akkor jó.

De hogyan tudnám megcsinálni hogyha felpörgetem egy bizonyos sebességre akkor azt legalább egy percig vagy tovább fenntartsa?

Mert ugyebár ha teszek az aljára egy propellert akkor az repülni fog nem? és lebegni is mert igyekszik egy tengely körül forogni. :D

2012. jún. 16. 13:41
 27/34 A kérdező kommentje:

A legelső kérdésemhez visszatérve és olyan eszközt ami csak egy kis ideig gyorsítja önmagát?

Vagy abszolút lehetetlen önmagát gyorsító eszközt alkotni?

2012. jún. 16. 17:40
 28/34 anonim ***** válasza:
Egy autó, vagy rakéta szerinted mi a fenét csinál mégis?
2012. jún. 16. 17:49
 29/34 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy az alapfogalmakkal sem vagy tisztában, először talán ezeket kéne rendbetenni, és utána megváltani a világot...
2012. jún. 16. 18:59
 30/34 Shai-Hulud ***** válasza:

"abszolút lehetetlen önmagát gyorsító eszközt alkotni?"

Mivel a gyorsabb mozgás egyúttal több energiát is jelent, azt VALAHONNAN venni kell. Energia (mint tudjuk) nem keletkezik csak úgy a semmiből.

Tehát ha egy olyan eszközt (berendezést, gépet) akarsz csinálni, amely bizonyos határok között (tehát NEM végtelen!) gyorsítja önmagát, vagyis GYORSUL, akkor annak a gyorsuláshoz szükséges energia mennyiséget magával kell vinnie.

A legjobb példa rá az autó. Viszi magával a benzint, és annak felhasználásával, ameddig az tart, képes önmagát gyorsítani. De ha kifogy a benzin, akkor már képtelen lesz erre.

Pedro

2012. jún. 16. 22:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!