Lehetséges-e hogy egy olyan önmagát gyorsító eszközt alkossunk amely végtelen ideig gyorsul?
Az ötletem az hogy veszek egy giroszkópot egy nagyobb és egy kisebb fogaskereket. Ugyebár ha összekapcsoljuk a 2 fogaskereket akkor a nagyobbat megforgatva a kisebb fogaskerék gyorsabban forog és ezt a gyorsabb forgást visszavezetném a tengelyhely, csak akkor a tengely nem tud egyszerre különböző sebességgel forogni és vagy megáll vagy eltörik.
A másik elképzelésem pedig hogy egy hinta féleséggel kiküszöböljük a fent leírtakat és fokozatosan elveszünk az alap forgási sebességből aztán felgyorsítjuk és átadjuk a fent leírt módon és a hintát is a giroszkóp forgása működtetné.
Ja, és köszönöm az eddigi válaszokat nagyon hasznosak voltak főleg a pozitív irányúak. Szerintem mindenre van megoldás még ha most nem is ismerjük azt.
Hát sok mindenre van megoldás, de az örökmozgóra nincsen. :-DD
A termodinamika I. főtétele szerint nem tudsz olyan (reális) szerkezetet építeni, amely végtelen ideig működik. A veszteségek felemésztik a rendszer energiáját, tehát a mozgás fenntartásához MINDENKÉPPEN külső energia bevitele szükséges.
Hát még ha gyorsítani is akarod! :-DD
Pedro
Neked még a spenótot is be kell bizonyítani.
(hámer' azisegyfő(t)tétel)
Dolgozok egy új világegyetemen. XD
Hát jól van szóval a termodinamika miatt nem mükszik a dolog de biztos van valami más út is erre.
Végül is nekem csak annyi kéne hogy olvastam egy elméletet amiben ha a giroszkópot megfelelő sebességre gyorsítjuk akkor az képes legyőzni a gravitációt. Bocs ha hülyeség én csak olvastam nem én találtam ki de érdekes.
ja és azt hogy valami nem gyorsul csak fenntartani egy bizonyos sebességet az is a termodinamika ellen van?
Nagyon érdekelnek az ilyen még meg nem értett és nem létrehozott dolgok.
Nekiállok holnap, kidolgozok egy elméletet a termodinamika legyőzésére. :D
Egyenes vonalú egyenletes mozgáshoz optimális esetben 0 energia kell.
Oszt és akkó' mi van? Mire mész egy egyenletes sebességű akármivel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!