Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan készül a párizsi?

Hogyan készül a párizsi?

Figyelt kérdés
2006. okt. 25. 19:47
1 2
 1/18 anonim válasza:
87%
erre senki nem mer válaszolni...
2006. dec. 30. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim válasza:
91%
Inkább ne akard tudni...
2007. febr. 21. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

A párizsi sertés- vagy marhahúsból, vagy a kettő keverékéből, illetve gyártási szalonna jelleg- és ízkialakító anyagok, esetleg sertés- és marhavágás melléktermékeinek felhasználásával készült, főzéssel hőkezelt, füstölt, vagy füstöletlen húskészítmény.

Legalábbis régen így volt, manapság már készülnek baromfihúsból, illetve zöldségfajtákkal, sajttal ízesített párizsik is.

A párizsik beltartalmi értékeit, vagyis azt, hogy a termék miből mennyit kell, hogy tartalmazzon, a

Magyar Élelmiszerkönyv előírásai határozzák meg.

A gyártásnál felhasználható növényi eredetű fehérje (pl. szója), vagy húsipari eredetű étkezési melléktermékekből származó állati fehérje is. Vannak olyan párizsik is, amik akár 71%-ban vizet tartalmazhatnak.

Jó étvágyat!

2007. jún. 1. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
92%
Én láttam, mit pakolnak bele. Azóta nem eszem párizsit.
2008. ápr. 30. 02:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
90%

én tudom mit pakolnak bele.. és eszek párizsit... persze majd azért nem fogok enni, mert tudom mi van benne gondolj bele, hogy mennyi kajáról, nemtudod mi van benne.

szeritem nem nemis akarod megtudni, mert akkor nem ennél semmit állítólag a kínait meg midnenféle romlot húsból csinálják, de még nem haltam meg tőle, és finom is. akárcsak a párizsi

2008. okt. 30. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
73%

az előző vagyok megint....

a kérdésre válaszolva, a párizsibe beletesznek a húson, és vizen kívül, mindenféle nyesedék hulladékot, ami már nem jó sehova, disznóbőrt, meg minden szart, amitől amúgy elkap a hányinger. ja meg ízfokozókat, hogy ne legyen olyan íze, mint a romlott patkánynak.


A gyenge gyomrú egyedek, most en olvassák tovább XDD


ja am meg a májkrémben nemtaláltatok még (a párizsiban is) ilyen fekete "pöttyöket" meg darabkákat?

aki igen, annak elárulom, hogy az PATKÁNY s egyéb rágcsáló darabok. merthogy a hús, amiből van, vagy a májkrémnél a máj, a darálás előtt egy nagy tartályban van, amiből, beleöntik a darálóba. ez a húsmix, pont jó a patkányoknak és nekem senki ne mondja, hogy a gyárban olyan szupersteril körülmények vannak... szal abba belemásznak a patkányok kajálni, aztán nem tud kijönni, és megy őis szépen a darálóba :P fini XD

2008. okt. 30. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim válasza:
93%
Régebben még orosz katona is volt benne. :)
2009. dec. 1. 04:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
81%

szerintem a zsidókat is odavitték az SZSZ katonák:S :D

egyél zsidóót:D

2010. jan. 16. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
11%
Előzőnek:Azok a pöttyök nem patkánytól valók.A pöttyök azért vannak mert a rézfaszú bagoly oda menekült a fáklyás emberek elől és ment a darálóba.Egyetek rézfaszú baglyot : D
2010. júl. 14. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
95%
az lényegtelen, hogymi van benne, mert olyan kezeléseken megy át, hogy nemhogy a bacik, de még a hasznos tápértékek is kimennek belőle. hiába van húsból nagyrészt, a feldolgozható fehérje tartalma kb 0, pont a hőkezelések miatt...
2011. júl. 24. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!