Azt mondta haverom, hogy ne egyem a joghurtot, mert valami gyomorforgató dolog, ahogy készül. Hogyan készül?
Figyelt kérdés
2011. márc. 26. 10:30
1/2 anonim válasza:
Baktérium tenyészet van benne. Ha ez neki gyomorforgató... Hát istenem, így tudják előállítani. A barátod igencsak finnyás lehet, de ne egyen szalámit se, mert anyám húsgyárban dolgozott, látja miket raknak bele... Meg még sorolhatnánk miket ne együnk és igyunk. Én úgy vagyok vele ami ízlik, szeretem, azt megveszem és eszem-iszom. Megőrülnék ha folyton azon kéne agyalnom hogy készült mi lehet benne. Pl. sima gépsonkához minek tejpor? Pedig van benne... érdekes mi? Meg az a sok E betűs dolog különféle élelmiszerekben ami lehet hogy felesleges, csak azért van hogy sárgább, pirosabb, fokozottabb ízű legyen és több hónapig elálljon.
2/2 anonim válasza:
Első vagyok ismét. Találtam cikket, bemásolom:
"És most lássuk, hogyan nyerjük ezt a különleges tejterméket! A joghurt hevített tejből készül erjesztő mikroorganizmusokkal, baktériumokkal. A közönséges aludttejtől csak a mikroorganizmusok fajtájában különbözik. Joghurtkészítéskor a tejet kissé besűrítik (tejporral), majd kb. 95°C-ról kb. 45°C-ra hűtik, és 4-6% baktériumtenyészetet adnak hozzá. Ezután néhány órán át 45°C körüli hőmérsékleten tartják. Ekkor a baktériumok a tejcukor egy részét tejsavvá és egy kevés alkohollá alakítják át, a fehérje pedig megalvad. A kész joghurtot poharakba töltik és lehűtik. Ezt pedig manapság még ízanyagokkal vagy gyümölccsel is ízesítik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!