Mi a véleményetek a sumér kőtáblákról, kőkorszaki barlangrajzokról, amik antennás embereket és égből jött isteneket ábrázolnak?
Antennás, helikopteres, űrruhás, űrhajóban utazós, UFO járművet ábrázolós rajzok, kőbe vésett ábrák a régmúltból-bizonyítékok! Valamire! Nézőpont és beállítottság kérdése, kinek mire.
A fantasy, a fiction írása nem csak a ma emberének kiváltsága. Réges-régen, akár már az őskorban is voltak társaikat felülmúló fantáziával megáldott emberkék. Csak nem volt még papír! A Nagy mesélő barlangja falán illusztrálta a történetét, hogy megértsék a hallgatói, miről is mesél. Azt mondják, a régiek mindig a valóságot ábrázolták. Nem voltak mesék?? Nagyon unalmas lehetett a téli időben barlangok mélyén melegedő őseinknek a hosszú téli estéken!
Vagy a Biblia: sok régi ember írta, sok-sok történetből lett összeollózva. Sokat kihagytak, vagy mert nem fért bele a világnézetbe, vagy ellenkezett a törekvési, meggyőzési célokkal. Attól az apokrif iratok, amik ugye, ugyanazokat a dolgokat írják le, mint a többi, csak más szemszögből, még léteznek.
Atlantisz, Mu: Pangea, az őskontinens létezett, ez tudományos tény. Valóban? Akkor Atlantisznak is lehet ezen az alapon valósága. Mert erről vannak leírások. Az őskontinensről nincsenek! Hogy is van ez?:-)
Indiai regék a vimánákról, Gilgames-eposzok az égből jöttekröl, lehet, hogy csak a mai szóval élve, fantasy történetek?
Hiszem, ha látom: Ez a nézet nagyon egysíkuvá tette volna az ember fejlődését:-) A tudományos eredményeink csak kézzel-lábbal foghatók szintjén maradtak volna! Sehol nanotechnika, kvantumelmélet, elektronika:)
Az Isten, Teremtő, Alkotó, a Mindenség Ura, korok és népek szerint alakult, személyiséggel felruházott alakként jelent meg a történetekben. Ha az Akasha-krónikát vesszük, már akár egy mega-intelligens, szuper teljesítményű számítógép is lehet, amely az egész univerzumunkat nyilvántartja, vezérli, sőt, az ember és a Föld is csak egy kicsiny ping-pong labdányi memória-buborékban elférő adathalmaz!
Elméletek, a valóság és a fikció határán lebegő keskeny vonalak. Az Ember és az idő határozza meg, mikor melyik irányba mozdul el.
Én tán azzal a régi történettel fejezném be: a nem is oly régi időben a tudósok foggal-körömmel ragaszkodtak ahhoz, hogy a levegőnél nehezebb szerkezet soha nem lesz képes repülni. Ma már ott is repülünk, ahol nincs levegő!:-)
Vidiripi
Üdv emberek! Valaki írt a dinókról. Akkor nézzük a tudományos tényeket: A dinók léteztek.
Aztán jött egy nagy bumm.
A dinók kihaltak de nem csak itt-ott
hanem az egész bolygón. Aztán egyszer csak jött az ember.
Szóval oda akarok kilyukadni hogy ez nem a véletlen műve. Ez tervezve volt. S még nincs vége. Sok ember lett. Meg sok gonoszság.(gondolom ismeritek a történetet)
S lám jött az özönvíz s ez is tudományosan bizonyított a különböző kultúrák elbeszéléseiről nem is szólva. Persze az ember nem pusztult ki teljesen. Mert ott volt Noé és kis családja. A genetika bebizonyította hogy közös ősei vannak az emberiségnek. De azért érdekes hogy Noé honnan is tudta hogy özön víz lesz? S még tervrajza is volt hogy mit s hogyan építsen. Tervezés és intelligencia. Tehát Noénak súgott valaki ha élhetek ezzel a képzavarral. A Gilgames-eposzban is hasonló történet van. Aztán ott van még Mózes ,neki ki mondta meg hogy mikor válik szét a víz hogy átkelhessenek a túlpartra száraz lábbal? Csak mert az tény hogy az átkelés helyén a tengerfenék tele van csontvázakkal emberi és állati/ló/ csontok meg a harci szekerek aranydíszítése is ott van. S ezt mind láthatja saját szemével egy képzett búvár vagy mi is felvételről.
Szóval az biztos hogy itt is tervezés volt. De hogy ki tervezett na az már hit kérdése. A piramisokat is megtervezték de hogy az a tudás honnét származott na az jó kérdés mert hogy itt precíz mérnöki munka volt az számomra nem kérdés. Ábrahám pedig élt a Tigris és az Eufrátesz környékén. Ami a sumérok akkori földje volt. Tehát megint vissza tértem a hit kérdéshez. Ki miben hisz?
Ez megint egyéni dolog. De szerintem egész jó kis csapat jött össze ezen kérdés kapcsán. Rendkívül tetszik ez az eszmecsere.
"Ezzel vitába szállnék mivel többen is felvetették az égből jött "Isten" és az "antennás" emberek is akiket most földönkívülieknek neveznek vagy istennek!"
A kettő nem ugyanaz.
Én legalábbis nem értem, hogy ahhoz, hogy pár primitív gondolkodású ember a földönkívülieket istennek hitte, mi köze van a túlvilági, evilági érzékekkel fel nem fogható, le nem írható istenség(ek)hez.
A többi megjegyzéseddel, hellyel-közzel, egyet értek.
"Antennás, helikopteres, űrruhás, űrhajóban utazós, UFO járművet ábrázolós rajzok, kőbe vésett ábrák a régmúltból-bizonyítékok! Valamire!"
Feltéve, hogy elfogadod, hogy tényleg azt ábrázolják. Mert pl. én eddig egy olyat se láttam, amiről el lehetne hinni.
A Bibliai történettel ismét visszaköszön egy elmélet, hogy létezett legalább egy fejlett civilizáció már előttünk is a Földön. Az általuk felismert, és elkerülhetetlen katasztrófa előtt nyilván megtettek minden intézkedést, hogy az emberi faj és az élővilág ne haljon ki örökre. Egy tudós /Noé/ és családja /csoport/ létrehozta a génbankot, majd egy kapszulába maguk is beszállva a katasztrófa bekövetkeztekor átvészelhették azt. Hiszen kellett valaki, aki újra tudja a génekből az életet visszaállítani.
Mindez a történet fenn maradt az egész mai /újrateremtett/ emberi világban. Így bekerült a Bibliába is, ahogy sok egyéb, hasonló hitvilág mondáiba. Nem kellettek távoli csillagokból jött idegenek /istenek/ a teremtéshez. Tán, ha az előző civilizációnak elég fejlett volt az űrtechnikája, lehettek űrállomások, ahol szintén maradtak túlélők, akik aztán tanítókként le-le szálltak egy-egy népcsoportnál.
Hogy hova lettek ezek az űrállomások? Megfelelő javító eszközök hiányában idővel lezuhantak, elégtek a légkörben, sokszor katasztrófát is okozva /Szodoma és Gomora városai/.
Vagyis lehet valóságalapja a Bibliának is, csak másképp értelmezzük, mint ami a valós szándéka volt egykor. Megőrizni a régmúlt emlékeit, figyelmeztetni az újrateremtett emberi fajt, hogy lehet elkerülni azt, amit a régiek már egyszer átéltek. Hogy ebből vallásokat teremtettünk, az már az ember sajátos tulajdonsága:-)
pl van a Magyar eredet.
a finn-magyart az egyik szomszéd országunk találta ki.
minden mást mond(régészet,nyelvészet,genetika)
én csak akkor fogadnám el ha ugyanazt mutatni legalább 2-3
ameg amig elmultak csak találgatni lehet mert honét a ....-ból tudjuk hogy mi volt régen? pl.: régen azt hitték Néró égete fel a falut most meg azt tanitják hogy mégse ő volt,szóval ennyit erről.
kérdésre válaszolva:
szerintem lehet,
"én csak akkor fogadnám el ha ugyanazt mutatni legalább 2-3"
A finnugor elmélet a magyar nyelv eredetéről szól. Miért kellene, hogy bármi más is azt mutassa? Fél Európa latin nyelveket beszél, pedig nem a rómaiaktól származik.
10:53: Hol van a bizonyíték egy előttünk létezett civilizációra? És az özönvízre? A bibliának van valóságalapja: Éltek régen zsidó, egyiptomi és babilóniai népek. Meg sok más is...
12:35: Nem, nem kitalálták. levezették. A nyelvészeti kutatások egyértelműen a finn-magyar nyelvrokonság irányába mutat.
Vidiripi: Nem, nincs benne semmi tervezés. Nem tudom, honnan gondolsz ilyet. Tőled is kérdezem: Mi bizonyítja a globális özönvizet? A genetika még többet is bizonyított. Nem csak az embereknek vannak közös ősei, hanem bármely két élőlénynek. Honnan veszed, hogy az átkelés helyén (ami egyébként a legújabb kutatások szerint nem is a Vörös-tengeern, hanem annak egy melléktengerén történt) egy hadsereg csontvázai lennének? Kérdezem: Hol a tervezés? A precíz mérnöki munkáról meg annyit, hogy a piramisok tervezéséhez elegendő a derékszögű háromszögek ismerete.
12:35 vagyok
akkor ha most például mindent elfelejtenénk a multról akkor már nem tudnánk hogy ki mere ment .
meglátnak 1 lábnyomot és megtalálnak 1 közeli bakancsos embert miközben már 1 napja vagy régebben elment . sok verzió lehet szóval történelem=régészeti leletekbe belebeszélt dolgok.
:)
nyelvészet...
pl.: valaki keresi rokonát és valaki megszólal hüle gyerek(direkt irva a hülyét hibásan),és megszólal jé testvírek vagyunk mert ugyanugy mondom ki...
pl.: megtalálnak 1 olyat hogy kard van valakiben ,akkor most honét a francból tudják megmondani hogy öngyi lett vagy gy. volt? sehonét,
rendőrségen ezért vannak szemtanuk akik látták az esetett,és nem azokat akik nem látták és probálják kitalálni.
Kedves Tom Benko!
Elég elnagyzolt a válaszod pláne a piramisok építésére vonatkozóan. Örülök hogy te egy derékszögű háromszöggel ilyen jól boldogulsz de nem lehet felépíteni vele egy piramist. Kell hozzá de nem elég. Ugyan is komoly csillagászati tudás és földrajzi tudást is kellett hozzá. Mivel csak minimálisan tér az a 4 égtájtól a Gízai piramis, és az Orion övben szereplő 3 csillag egyikének a helyét mutatja és persze az űrből is látszik. Én úgy gondolom hogy komoly mérnöki munka van mögötte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!