Na oszt miért kéne sírnom?
Mindig is mondtam: a természetet nem kell sajnálni, nem kell óvni, nem kell vele csinálni semmit. Igen, nagyon szép, jaj bár megmaradna. Ezt a bolygót borította már vulkáni láva, jégmező, óceán. Voltak itt több száz (vagy talán ezer) fokos hőmérsékletek is. Aztán most itt ülünk 2024-ben és nézzük, hogy ez a hely létezik. Mert létezik. Az előbb felsorolt körülmények ellenére/után.
Eltűnik, na bumm. 100%, hogy egyszer majd újra előbújik. Sőt, ezernyi hasonló gyönyörű hely fog még előbújni, ami már régóta víz alatt van és sosem ismertük. Akkor miért legyek miatta szomorú?
#6 Azt nem veszi észre sok ember, hogy a "védjük meg az otthonunkat" az egy oximoron, önellentmondó kifejezés.
Ha egyetlen valamitől meg kellene óvni a természetet, akkor azok mi magunk vagyunk. Amíg mi itt vagyunk, addig a természet romlik. Tehát van egy ellentmondás, mert vagy az embernek jó, vagy a természetnek. Ha az embernek jó, akkor rombolja a természetet. Ha a természetnek jó, akkor az azt jelenti, hogy az emberek kihaltak.
Az emberiség számodra a legfontosabb? Akkor el kell fogadni, hogy az a természet kárára van.
Szereted a természetet és meg szeretnéd óvni? Akkor az embereknek menniük kell, tehát nem aggódhatsz az otthonunkért.
A kettő opcióból csak egyet választhatsz.
#8 Valóban nem számít, mert ugye a fizika törvényei kimondják, hogy energiát nem lehet létrehozni. A fejlődéshez energia kell. Azt valahonnan ki kell venni, át kell alakítani más valamiből. Visszamehetünk az őskorba lándzsával hadonászni, igazad van. De szerintem ez aligha megoldás. Az emberiség fejlődése igenis törvényszerűen rombolja a természetet. Ez elkerülhetetlen. Nem létezhet egyszerre fejlett és fejlődő civilizáció, illetve ragyogó, egészséges, érintetlen természet.
A félreértések elkerülése végett, én a természet palártján állok. Csak az ilyen idealista, vak, utópiát vizionáló marhaság helyett felismerem, hogy ahhoz, hogy valamit felépíts, ahhoz valamit le kell rombolni. Tehát vagy természet, vagy civilizáció. Válassz. Én mint írtam a természetet választom. Ahhoz az embereknek el kell tűnnie. Az emberek pedig akkor fognak eltűnni, ha a környezetét lerombolja. Ezért támogatom azt, hogy az ember éljen hedonista elvek szerint, éljen kényelmesen, éljen úgy ahogy akar, ami csak a természet kárára történhet. Utána kipusztulunk és a természet újjáépül.
Így lehet a természetet megvédeni. CSAK így lehet a természetet megvédeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!