Mit tudnánk tenni hogy a lányom jobban viselje mikor nem lehet velem?
Esténként dolgozom néhány órát. Ilyenkor a 2,5 éves lányunk az apjával van. Minden nap nagyon várja, hogy anya dolgozni menjen és az apjával lehessen. Sokat beszél róla hogy mit fognak majd játszani stb. Mikor elmegyek akkor is minden rendben. Nagyon boldog stb. Aztán 1-2 óra múlva kezdődik az “anyaaa anyaaa” és lassan elkezd sírni. Sehogy sem tudja a férjem megnyugtatni. Gyakran akár hányásig sír. Mikor hazajövök megkérdezem mindig miért sírt. Azt mondja mindig, hogy jól érezte magát de ő velem akart lenni. Már mindent próbáltunk. Mindig sokat beszélünk vele, látszólag érti is, de aztán másnap megint ez van. Fél éve dolgozom. Az elején minden nagyon szuperül ment. Kb 1-2 hónapja van ez a helyzet. A férjem már teljesen tanácstalan. Mindennap a sírás kerülgeti és rossz apának érzi magát. Pedig valójában nagyon jó apa.
Mit tudnánk tenni, hogy megértse, nem lehetek mindig vele és az apjával is ugyanolyan jól tudja magát érezni?
Ami eszünkbe jutott még, hogy a könyveket nagyon szereti. Esetleg ismer valaki könyvet a témával kapcsolatosan? (Anya dolgozik, apás napok, elválás stb.) Talán segítene neki megérteni.
Én suliba jártam be sokszor. Az segített, hogy elvittem megmutatni hogy ez az iskola, megbeszéltük hogy anya ide jár mikor elmegy otthonról, tanul, és ami a legfontosabb, bármi történjen hazajön hozzá. Otthon is megmutattam a könyveim, laptopot hogy ez is tanulás. Mindig amikor elmentem elmondtam hogy iskolába megyek, tudod amit megnéztünk, ott tanulni fogok, és vacsira jövök
Próbáld ki hogy megmutatod mit csinálsz, hová mész, és nyugtasd meg hogy ha befejezted a dolgod mindig hazamész hozzá. Egy idő után már ha öltöztek, mondta hogy hova megyek, és nemsokára jövök, integetett az ablakból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!