Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mivel tudod meg magyarázni...

Mivel tudod meg magyarázni azt ,hogy az ősrobbanás előtt mi volt és ,hogy jött létre ez az esemény?

Figyelt kérdés

2024. ápr. 7. 11:28
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

A kérdés!

Mivel tudod meg magyarázni azt ,hogy az ősrobbanás előtt mi volt és ,hogy jött létre ez az esemény?

,,De ami még fontosabb: ez a vallási kérdés mit keres a tudományban?"

Ez nem vallási kérdés attól ,hogy még a komment részben erre felé terelődik a dolog!

De most válaszoltam én a kérdéseitekre akkor most ti is!

2024. ápr. 7. 12:12
 12/32 anonim ***** válasza:
87%

Nem tujuk meg magyarázni. iért olyan nehéz felfogni hogy nincs rá semmilyen tudományos magyarázat, mivel semmit nem tudunk róla.

Ez valami pszihologia késztetés hogy nem létezhet olyan hogy valamit nem tudok? Vagy miért nehéz elfogadni hogy fogalmam sincs??? Kiváncsi lennékrá hogy hogy vagy mia alapján jelentkezik hogy ok mostmár mindent tudok. pl miért foglalkozik csak az emberektöredéke azzal hogy mi volt isten előtt? Miért fontos hogy mi volt az ösrobbanás előtt, és az nem fontos mi volt isten előtt?? Hogy mem okoz fájdalmat ilyen szintő ellentmondás???

2024. ápr. 7. 12:14
 13/32 anonim ***** válasza:
85%

Ha a témát a vallás felé tereled, akkor ez nem tudományos kérdés! Tehát nem válaszoltál semmit.

Ráadásul a módszereid teljesen ezotériások ("kell lennie" valami ellentétnek, stb), tehát ha istent nem említenéd, még akkor se lenne tudományos!

Az egész kérdésednek még távolról sincs köze a tudományhoz.

Amúgy a tudomány válasza erre: JELENLEG MÉG NEM TUDJUK.

Feltevések vannak, úgymint:

- egy másik, hasonló világból keletkezett,

- vagy kvantumfluktuációval keletkezett.

Ennyi.

2024. ápr. 7. 12:17
 14/32 anonim ***** válasza:
88%

Ilyen erővel én is az ellentétje vagyok a Napnak, mert nincs saját fényem, de ha rám süt a Nap, visszaverem az övének egy részét. Én lennék a Hold??

Amúgy meg nem válaszoltál arra, hogy a túlvilág miért létezhez anélkül, hogy létrejönne, míg a mi világunk miért nem. Csak úgy mondod, mert miért ne?

Te pedig kaptál már választ a kérdésedre, de mindenki tudja szerintem, hogy nem azért jöttél kérdezni.

2024. ápr. 7. 12:22
 15/32 A kérdező kommentje:

A kérdésem:

,,Mivel tudod meg magyarázni azt ,hogy az ősrobbanás előtt mi volt és ,hogy jött létre ez az esemény?"

,,Ha a témát a vallás felé tereled, akkor ez nem tudományos kérdés! Tehát nem válaszoltál semmit."

Azén kérdés pontosítom:

Pontosítom a kérdést!

Megtudod isten nélkül magyarázni azt ,hogy a nagy semmi közepén ,hogy jött létre

1,maga az ősrobbanás

2;Az ős robbanást kiváltó valószínűleg élettelen anyag,anyagok?

3;Mikor jött létre azok az anyagok?"

Rá érkező második válasz:

,,Én is pontosítok:

- ha istennel magyarázol... akkor az isten mikor, hogyan és miből jött létre?"

Én itt most ,csak annyit kértem tőletek ,hogy magyarázzátok meg azt ,hogy hogyan jött létre a világ isten nélkül!

Eredetileg nem én akartam válaszolni a ti kérdésetek ,de amint látjátok az én akaratom nélkül is erre felé vette a kérdés az irányát!

2024. ápr. 7. 12:26
 16/32 anonim ***** válasza:
91%

Tudod, honnan tudtam, hogy másoltad valahonnan? Onnan, hogy még mindig nem tudsz írni, vesszőt használsz idézőjel helyett, tagmondatok közé nem teszel szóközt, vagy rossz helyre, a kiindulás pedig rövid u!

"istennek a saját világunkból kiindúlva nincs kezdete ill vége."

Akkor ne a mi "világunkból" indulj ki, hanem az övéből. Abban hogyan magyarázod?

2024. ápr. 7. 12:27
 17/32 A kérdező kommentje:

14-es

,,Ilyen erővel én is az ellentétje vagyok a Napnak, mert nincs saját fényem, de ha rám süt a Nap, visszaverem az övének egy részét. Én lennék a Hold??"

Csak kevered a szezont a fazonnal!

Te nem lehetsz a hold azért ,mert vissza vered te is a napnak a fényét mivel ,hogy a nap az egy égitest ill a hold is.

Ezért lehet két ellentétként tekinteni rá!

,,Amúgy meg nem válaszoltál arra, hogy a túlvilág miért létezhez anélkül, hogy létrejönne, míg a mi világunk miért nem. Csak úgy mondod, mert miért ne?"

Válaszoltam úgy ,hogy a mi mulandó világunk ellentéte!

Bizonyításom arra ,hogy a világunk sajnos mulandó.

Az ,hogy ha építesz pl:egy várat akkor azt előbb utóbb a természet lefogja bontani.

Ebben a világunk egy tulajdonsága nyílvánúl meg még pedig az ,hogy a világ mulandó.Szóval tüknékeny.A dolgok formája változó.Illetve megszüntethető!

2024. ápr. 7. 12:31
 18/32 anonim ***** válasza:
92%

Tudományos fórumon isten nem szerepelhet érvként, tehát fölösleges volt leírnod. Vegyük úgy, hogy le se írtad.

Akkor viszont az a baj az írásoddal, hogy hibás feltételezések vannak benne (kell lennie valami ellentétnek, stb).

NEM kell lennie.

Jelenleg a világ keletkezését nem tudjuk magyarázni, mint ahogy az istenek keletkezést SEM lehet magyarázni, de a különbség az, hogy a világunk az tuti biztosan létezik.

2024. ápr. 7. 12:33
 19/32 A kérdező kommentje:

Ti válaszoljatok most az én kérdésemre!

Én úgy is csak a saját világszemléletemet tudom nektek átadni.

Én elsősorban a tiétekre vagyok kíváncsi!

2024. ápr. 7. 12:35
 20/32 A kérdező kommentje:

Az egyik válasz a kérdésemre:

Én is pontosítok:

- ha istennel magyarázol... akkor az isten mikor, hogyan és miből jött létre?

,,Tudományos fórumon isten nem szerepelhet érvként, tehát fölösleges volt leírnod. Vegyük úgy, hogy le se írtad."

Ez most az én akaratom nélkül is erre felé terelődött a dolog.

Azén kérdésem nem tartalmazza istent ÚGY.

Nekem volt feléttek egy kérésem ,hogy isten nélkül megmagyarázni valamit!

2024. ápr. 7. 12:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!