Mivel tudod meg magyarázni azt ,hogy az ősrobbanás előtt mi volt és ,hogy jött létre ez az esemény?
Pontosítom a kérdést!
Megtudod isten nélkül magyarázni azt ,hogy a nagy semmi közepén ,hogy jött létre
1,maga az ősrobbanás
2;Az ős robbanást kiváltó valószínűleg élettelen anyag,anyagok?
3;Mikor jött létre azok az anyagok?"
Én is pontosítok:
- ha istennel magyarázol... akkor az isten mikor, hogyan és miből jött létre?
,,
Én is pontosítok:
- ha istennel magyarázol... akkor az isten mikor, hogyan és miből jött létre?"
Annyit tudok ,hogy attól hogy még az anyagi világ mulandó attól még nem kell annak lennie a ,,túlvilág"nak is.
Sőt ,ha a világot ellentétesen,ellentétekben értelmezzük.(Pl:ha van nap akkor van hold is.)
Akkor ez az eredmény jön ki.
Ha a világ ill világban lévő dolgok mulandóak akkor ennek az ellentéte az ,hogy van egy olyan világ ,ami nem anyagi természetű és maradandó.
Így ha van annak a világnak lakója pl:isten,lelkek akkor azok is maradandóak.
,,akkor az isten mikor, hogyan és miből jött létre?"
Leírtam rá a választ ,hogy istennek a saját világunkból kiindúlva nincs kezdete ill vége.Mert maradandó.
Ahhoz ,hogy ezt megértsük ahhoz a maradandó ill végtelen fogalmát kellene valahogy megérteni!
Fogalmak:
maradandó:
El nem vesző; nem romló, nem megsemmisülő (dolog, tárgy). Épségben tovább létező, meg nem szűnő, sokáig változatlanul működő (változás, eredmény).
Végtelen:
Aminek nincs vége; soha meg nem szűnő; örökké folytatódó vagy fennmaradó létezésű; (térben vagy időben) vég nélküli, szüntelen.
Miért ellentétek a Nap és a Hold?
A túlvilág szerinted csak úgy van, mert csak, de ez a világ meg nem csak úgy? Miért? Miért nem kellett a túlvilágnak létrejönnie ahhoz, hogy létezzen?
"az anyagi világ mulandó"
EZ így önmagában nem igaz, mert megmaradási törvények vannak. Tehát az anyag pont, hogy NEM mulandó.
"attól még nem kell annak lennie a ,,túlvilág"nak is"
Már, ha egyáltalán létezik olyan.
"akkor ennek az ellentéte az"
Tehát, mivel a mi anyagi világunk nem mulandó, EZÉRT kell léteznie egy szellemi világnak is, ami viszont mulandó?
Te amúgy jól vagy?
De ami még fontosabb: ez a vallási kérdés mit keres a tudományban?
Nap(Saját maga termeli ki a saját fényét)
Hold(Nincs saját fénye ,mert csak a nap által megtermelt fényt veri vissza)
Ezért ellentétek!
,,Ezt honnan másoltad ide és mire válasz?"
,,akkor az isten mikor, hogyan és miből jött létre?"
Leírtam rá a választ ,hogy istennek a saját világunkból kiindúlva nincs kezdete ill vége.Mert maradandó.
Ahhoz ,hogy ezt megértsük ahhoz a maradandó ill végtelen fogalmát kellene valahogy megérteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!