Miért lehetetlen az Időutazás?
Na meg vegyük ugye azt a dolgot, hogy mi történne ha valaki visszamegy az időben és megakadályozza a saját megszületését? :D
Ha 1 idősíkot nézünk akkor ez teljes mértékben ki van zárva, hogy megtörténjen. Tehát nem lennénk képesek a saját születésünket megakadályozni, mert ha igen, akkor eleve az se jött volna létre hogy visszautazzunk az időben, hogy megakadályozzuk. :D
Egyébként meg, soha senkisem állította, hogy nem lehet fénynél gyorsabban menni. Einstein képlete csupán azt jelenti ki, hogy egy testet nem lehet fénysebesség fölé gyorsítani, az nem lehetetlen, hogy valami fénysebességnél gyorsabban mozogjon (ez pl az elméleti Tachyon részecske). Ha ilyen anyag létezik, az terjedhet akár visszafelé is az időben, tehát pl megcsináljuk a star trekkes transzportert (lescanneljük az embert, szétbontjuk atomjaira, majd Tachyon részecskéknek átadva a jelet, visszaküldjük az időben, ahol egy újabb, ilyen gép összeállít minket).
Tehát ezen az elven időutazás lehetséges, de csak akkor, amikor feldezzük ezt a gépet, lévén semmisem fog tudni összerakni téged az őskorban :) És ez kapásból magyarázat is lehet arra, miért nem tudunk időutazókról.
Másik magyarázat: miért tudnánk róluk? Ha visszajönnek, esélyes, hogy a régi korokat kutatni jönnek, nem pedig azért, hogy elfoglalják a világot. Most képzeld el, ha megadatna a lehetőség, hogy egy régész visszamenjen az egyiptomi időkbe. Te komolyan azt hiszed, hogy helikopterrel furikázna? Fenéket, igyekezne a lehető legtökéletesebben beilleszkedni, hogy minél többet megtudjon az akkori társadalomról, emberi kultúráról. Lehet kétezer év múlva ugyanilyen érdeklődéssel akarják majd megtudni a mostani eseményeket, és esetleg nekik megvan a lehetőségük, hogy élőben vizsgálják. Teljesen egyértelmű szerintem, hogy nem hatalmas táblát lengetve teszik "Jövőből jöttünk, vizsgálni akarunk benneteket, viselkedjetek úgy, ahogy szoktatok!" Kicsit nonszensz, nem? :)
20:57,
Ha vissza is tudsz utazni az időben, és meg akarod ölni magad, te vagy rá az élő bizonyíték, hogy történt valami, ami megakadályozta :) Lehet letartóztattak előtte, elütött egy autó, akármi, de mivel élsz, tehát nem sikerült a terved (esetleg nem bírtad megtenni).
Én szerintem ha lehetséges az időutazás, akkor nem léteznek ilyen paradoxonok. Túlfilozofálgatjuk. Bármi, amit megváltoztatunk a múltban, nem változás, hanem történelem. Teszem azt kitervelem, hogy visszamegyek az időbe, megölöm a fiatal Julius Cezart, és átveszem a helyét. Kinyitod a történelem könyvet, és láthatod, hogy uralkodott, tehát, két eset lehetséges: jól sikerült a helyátvétel, vagy még a gyilkosság előtt megállítottak :) szerintem ha a történelmet min egy fix folyamatot képzeljük el, amiben rögzítve van mind a jövőbeli, mint a múltbeli események, kapásból megszűnnek a paradoxonok. Inkább az lenne az érdekes, hogy milyen esemény következtében akadályozódna meg a paradoxont kiváltó terv?
Nos igen, én azért írtam hogy "1 idősík". Mert olyan elmélet is lehet, hogy megváltoztathatsz bármit a múltban, de az onnantól kezdve már egy új jövőt fog építeni, ami viszont nem egyezik meg azzal a jövővel amiből mi visszajöttünk.
Tehát a múltban megváltoztatott esemény egy új idősíkot indít, aminek a jövője eltér a mi jövőnktől, pont a változtatás miatt. :)
"Az időutazás nem lehetetlen :)"
Akkor áruld el hogyan lehet oda utazni ami nincs? Ennyit nem képes sok ember felfogni?
"Miért lehetetlen az Időutazás?"
Azért, mert mi annak látjuk!
Fel sem tudjuk fogni, hogy a mi képzelőerőnk egy szárnyaszegett madár repüléséhez hasonlítható!
Száz-egynéhány éve a londoni vezetőségnek az volt a legnagyobb gondjuk, hogy a London környéki földek nem fognak tudni annyi takarmányt termeszteni-előállítani, hogy elegendő legyen a londoni közlekedést-termelést végző lovaknak!
Vagy menjünk vissza a kőkorszakba:
El tudták volna képzelni őseink, hogy három-négyszáz méterről minden veszély nélkül is el lehet ejteni egy mammutot?
Vagy ezelőtt 2-3 száz évvel ezelőtt egy kis dobozból mozgó, hangos képet vetíteni?
Nagyon szárnyaszegett madár a mi képzeletünk a jövőt illetően!
Honnan tudjuk, hogy (szándékosan időzavarosan írom) a jövőben nem találták-e már régen fel az időutazást? Biztos, hogy az UFO-k idegen bolygóról jöttek és nem a mi kései leszármazottaink járnak vissza a múltat kutatni?
A fizikusok ma komolyan foglalkoznak a párhuzamos világegyetemek létezésének kérdésével. Eszerint minden kvantumállapotnak egy-egy világegyetem felel meg. Tehát mondjuk belőlem is végtelenül sok van, és a jelenem, amiben élek, mindig más egy kicsit.
Az időutazásra lefordítva. Ha 2010-ből visszamegyek 1933-ba és megölöm Hitlert, utána pedig visszatérek 2010-be nem keletkezik ellentmondás, mivel én már egy másik 2010-be érkezek vissza, ahol sohasem volt második világháború és más lett a történelem. És ahol korábban én sem léteztem. Egy kicsit úgy, mint a Vissza a jövőbe II.-ben, ahol a sportalmanach megkavarja a múltat és ezért Marty és a Doki egy másik 1985-be érkeznek vissza. Ami ott mindenki számára a valóságot jelenti, kivéve őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!