Időutazás, vélemények?
Szerintem is csak előre lehet az időutazás az időben.
Persze ehhez rengeteg energia kellene.
Ha jól tudom, vannak esetek, amikor visszafelé is lehetne utazni, viszont ezek egyenlőre gyakorlatilag megvalósíthatatlanok. Ilyen például a fénysebesség fölötti utazás, illetve van valami henger körül fél-fénysebességgel utazva, mert akkor ott valahogyan zárt időhurkok jönnek létre, amik bizonyos pontokon visszavesz az időben.
Egyébként van egy úgynevezett Novikov-tételszerűség ( [link] mely szerint ha sikerülne visszamenni az időben, akkor annak az esélye, hogy megváltoztassunk valami olyat, ami kihat a jelenre, nulla.
visszafelé? talán párhuzamos univerzumokkal?
bár ki tudja...
lehet hogy tényleg csak előre lehet
amúgy meg mindenféle műszer, technológia nélkül is iőutazó az élet
Eléggé otthon vagyok a témában...
Tehát:
Az időutazás azon formája, ami a filmekben van nem jöhet létre. De ha belegondolsz, akkor minden nap képes vagy az időben utazni, mivel ha egy rövidebb úton mész akkor máris hamarabb oda érsz, ahova készülsz. Az időutazás egy módon tud létrejönni... (ezt nem tudom már pontosan, lehet hogy hülyeség), pl ha az űrbe utazunk, akkor valami megváltozik az időt illetően, és ha nagyon messzire utaznánk, több fényévre,majd vissza, akkor arra érkeznénk vissza, hogy hirtelen több év is eltelt, még mi csak néhány napot utaztunk. (ez mind elmélet, mivel fénysebesség elérhetetlennek látszik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!