Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Időutazás, vélemények?

Időutazás, vélemények?

Figyelt kérdés
Rengeteget olvastam róla,de énis rákérdezek.Ti mit gondoltok erről?nekem most sok minden jár a fejemben,épp ezért kérdezem a ti véleményeteket.Lehetséges utazni benne?Megtudjuk változtatni?Kivitelezhető?Elmélet,gyakorlat?És még sok ijen hasonló időutazásos kérdésre szeretnék választ kapni.Mindenkinek köszönöm előre is a válaszát.
2011. aug. 15. 00:54
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Hacsak nem ahol mi vagyunk az a múlt..."

Te a jelen vagy, a jövő felé tartasz.

Ha hozzád képest egy test nagy sebességgel mozog, akkor létrejön az idődilatáció. A te időd sokkal gyorsabban fog telni, mint a másik fél ideje. Mindkettőtök a jövőbe fog tartani, neked is telnek a percek, az órák, napok, hetek, hónapok. Meg a haladónak is. Csak a haladó ideje a te idődhöz képest lassabb lesz. Ennyi az egész.

Minden időpillanatban dilatálódik az idő, hiszen sokan mozgunk. Pl. egy repülőgép-pilóta élete során akár szempillantásnyi időtöbbletet is elérhet azzal, hogy folyamatosan egy repülőgépen utazik.

2011. aug. 15. 19:10
 22/25 anonim válasza:
Ha valakinek mégis sikerülne utaznia az időben akkor nem tudna visszajutni ide a jelenbe, persze csak ez az az elmélet alapján van hogy a múltba nem lehet utazni.
2011. aug. 18. 01:10
 23/25 anonim válasza:
És a húr elmélet mit is mond?
2011. okt. 10. 16:45
 24/25 Ga-Te ***** válasza:
Az idő egy illúzió csupán. Nem egy létező valami teszem azt "örvény" amibe visszautazhatunk. Nem egy film szalag mondjuk amit visszatekerhetünk nem kézzel fogható valami. Ami volt elmúlt ami lesz az még rejtély. Bár... a fizikában elméletileg van visszafele mozgás az időben még hozzá a tachion-ok visszafele mozognak az általunk ismert "idő"-ben. De ez elég bonyolult mert amúgy nem mennek visszafelé az időben. :) Tehát a jelenben vannak mindig. Akit érdekel ennek nézzen utána én se nagyon értettem de elég érdekes téma. Az időben már csak azért sem lehetséges az utazás mert ez paradoxon-t eredményezhet ami ugye természetellenes. A természet (univerzum) mindig az egyensúlyra törekszik. Bár vannak elméletek, hogy paradoxonitás csak új idősíkokat hoz létre. Pl. ha te visszautazol az időben és megakadályozod, hogy megszüless akkor egy alternatív idő síkot hozol létre aminek a jövőjében te nem létezel. Példa: Vissza a jövőbe 2. Vagy a másik lehetőség ha te visszamész, hogy pl. megnyerd a lottót tudván a tuti nyerő számokat akkor szintén paradoxonitás lép fel azaz egy alternatív idő sík. Nekem erre az az elméletem "Az időgép" című filmből kiindulva, hogy visszamennék megjátszva a tuti nyerő számokat akkor más számokat húznának ki, hogy ne tudjak nyerni. Ez a szükségszerűség. Ergó ha a múltban megnyerném a lottót később már nem lenne okom visszautazni szintén paradoxon lép fel. A filmben is a manus visszamegy megmenteni a csajt a haláltól erre nem sokkal később ismét meghal és a film végén a mutáns médium árulja el, hogy a manus a saját tragédiájának áldozata. Akárhányszor visszamegy megmenteni a a csajt az mindig megfog halni máskülönben ha nem halna meg később nem lenne oka visszautazni az időben. Ezt úgy lehetne esetleg kibekkelni, hogy visszautazok valami más indok miatt de a fő indok ami miatt utaztam az mellett megjátszom a nyerő számokat vagy megmentem a csajt. Pl. én visszautaznék, hogy betörjem az egyik butik kirakatát ez lenne a fő célom. :)
2015. aug. 15. 22:14
 25/25 Ga-Te ***** válasza:
ja még annyit erről ez így utólag eszembe jutott. Vannak elméletek miszerint az időutazás annyira veszélyes, hogy ha visszamennél és belépnél az akkori térbe azonnal megsemmisülne az univerzum. Még pedig azért mert a legkisebb változtatás is már ehhez vezetne pl. belélegzed a levegőt amit ott akkor nem lélegzett be senki vagy rálépsz egy hangyára véletlen. Ennyi állítólag elég és puff! A másik meg ezen én magam gondolkodtam már el, hogy sok filmeb össze-vissza utaznak az időben és térbenileg mindig ugyanott vannak csak korábban vagy később. Arra nem gondolt még senki hogy ez az egész dolog nem Föld viszonylatban merül ki hanem univerzum szinten? Mire gondolok: Én ha most visszautaznék az időben fél évet az űrben lyukadnék ki hirtelen és azonnal meghalnék mert a Föld nem itt volt akkor épp hanem arrébb a Nap körül keringvén. Nekem ez is furcsa.
2015. aug. 15. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!