Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehetséges-e az időutazás?

Lehetséges-e az időutazás?

Figyelt kérdés
Úgy tudom elméletben már létezik, de megvalósítható-e úgy mint a "Vissza a jövőbe" filmben?
2011. márc. 24. 02:09
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
Elvileg a részecskegyorsítónak is köze van a dologhoz, ez igaz?
2011. márc. 24. 02:11
 2/28 Pinocchio ***** válasza:
Mond meg mi az idő és megválaszolom.
2011. márc. 24. 04:01
 3/28 anonim ***** válasza:
Nem létezik időutazás.
2011. márc. 24. 06:37
 4/28 anonim ***** válasza:
múltba nem lehetséges, jövőhöz pedig a fénysebességhez közeli sebességet kell elérnünk ami a mai technikával nem lehetséges
2011. márc. 24. 06:46
 5/28 anonim ***** válasza:
Nekem a Pillangó hatás c. film tetszett nagyon a témában, miszerint a jelenben minden teljesen másképp alakult, ha a múltba visszatérve megváltoztatott valamit. Viszont itt jön az időparadoxon, hogyha visszamész az időben, megtalálod a fiatal nagyszülődet vagy szülődet és megölöd úgy, hogy még meg sem születtél, akkor Te nem is létezhetsz így vissza sem tudsz menni a múltba és nem is tudod ezt megtenni, mert nem is vagy.
2011. márc. 24. 06:53
 6/28 anonim ***** válasza:
Az emberiség eddigi tapasztalata és az általánosan elfogadott tudományos elméletek szerint igen is meg nem is. Nagyon kicsi időtávokat lehet előre, de hátra nem igazán.
2011. márc. 24. 07:21
 7/28 anonim válasza:
az emlékekel utazhatunk vissza a múltba és az ábrándozással a jövőbe. :D
2011. márc. 24. 09:19
 8/28 anonim ***** válasza:

betekintés létezik mind a múltba, mind a jövőbe...de belekontárkodás az nem. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. márc. 24. 09:53
 9/28 anonim ***** válasza:

Én elhelyeztem egy közjegyzőnél 1 millió forintot még ez év január 10.-én, délben 12.00-kor, azzal a kikötéssel, hogy, ha bárki a jövőből jön, az övé lehet. Hogy ne csaljon bárki, ezért erről senki nem tudott. Még a közjegyző is csak annyit hogy letétbe helyezek valamit 1 órára. Nála tehát csak a vastag boríték volt, de benne egy levél ami igazolja ezt a dolgot. Ha lenne időutazás, az akkor ettől a perctől nyilvánossá vált információk alapján bárki visszajöhetett volna a pénzért. Nem tette meg senki, így azt hiszem, kijelenthetjük, hogy nem lehetséges...

maci

2011. márc. 24. 10:03
 10/28 anonim ***** válasza:

Az első fizikai elméletre alapuló időgépet Willem Jacob van Stockum vettette fel 1935-ben. Ha egy végtelen hosszú hengert legalább fél fénysebességgel forgatunk a hossztengelye körül, és valami ezt a hengert valamilyen irányban megkerüli, akkor bizonyos pályákon visszajut a múltba. Jelenleg nem tudunk építeni sem végtelen hosszú hengert, sem olyan hengert, ami kibírná ezt a sebességet.

A hengert esetleg kiválthatja például egy feketelyuk forgó gyűrűje – lényeg, hogy végtelen legyen a tér görbülete. Annak megkerülésével elméletben visszajuthatunk a múltba.

(Forrás: Wikipédia - [link] )

2011. márc. 24. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!