Lehetséges-e az időutazás?
betekintés létezik mind a múltba, mind a jövőbe...de belekontárkodás az nem. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Én elhelyeztem egy közjegyzőnél 1 millió forintot még ez év január 10.-én, délben 12.00-kor, azzal a kikötéssel, hogy, ha bárki a jövőből jön, az övé lehet. Hogy ne csaljon bárki, ezért erről senki nem tudott. Még a közjegyző is csak annyit hogy letétbe helyezek valamit 1 órára. Nála tehát csak a vastag boríték volt, de benne egy levél ami igazolja ezt a dolgot. Ha lenne időutazás, az akkor ettől a perctől nyilvánossá vált információk alapján bárki visszajöhetett volna a pénzért. Nem tette meg senki, így azt hiszem, kijelenthetjük, hogy nem lehetséges...
maci
Az első fizikai elméletre alapuló időgépet Willem Jacob van Stockum vettette fel 1935-ben. Ha egy végtelen hosszú hengert legalább fél fénysebességgel forgatunk a hossztengelye körül, és valami ezt a hengert valamilyen irányban megkerüli, akkor bizonyos pályákon visszajut a múltba. Jelenleg nem tudunk építeni sem végtelen hosszú hengert, sem olyan hengert, ami kibírná ezt a sebességet.
A hengert esetleg kiválthatja például egy feketelyuk forgó gyűrűje – lényeg, hogy végtelen legyen a tér görbülete. Annak megkerülésével elméletben visszajuthatunk a múltba.
(Forrás: Wikipédia - [link] )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!